جمعه 4 مرداد 1387

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 نسخه موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
نمايشگاه کامپيوتکس تايپه ؛‌ پرسه در محله چيني ها
:: نکته آموزشی ::
چطور ایمیل کار می‌کند؟

اخبار خارجی دانش و فناوری ثبت امواج مغزی خواب در حیوانات وحشی امکانپذیر شد

 
 

مهر نیوز , شنبه 28 ارديبهشت 1387

ثبت امواج مغزی خواب در حیوانات وحشی امکانپذیر شد

 
 

بسیاری از رفتارهای حیوانات در اسارت که در باغ وحش زندگی می کنند به خصوص رفتارهای فیزیولوژیکی و خواب این حیوانات تغییر می کند.

گروهی از محققان آلمانی و پانامایی برای اولین بار موفق شدند با آزمایش خرسهای "تنبل واژگون" امواج الکتروآنسوفالوگرافی حیوانات وحشی را در هنگام خواب ثبت کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، تاکنون مسئله خواب حیوانات تنها در حیوانات در اسارت و حیوانات اهلی امکانپذیر بود اما اکنون دانشمندان موسسه تحقیقات حاره ای اسمیت سونیان در جزیره مصنوعی "باررو کلورادو" در کانال پاناما و موسسه ماکس پلانک آلمان برای اولین بار امکان ثبت امواج مغزی حیوانات وحشی را در طول خواب فراهم کردند.
این دانشمندان با آزمایش روی "تنبل های واژگون"، گروهی از کوالاهای بسیار آرام ساکن مناطق حاره و ثبت الکترو آنسوفالوگرافی امواج مغزی این حیوان کشف کردند که این تنبل های شبگرد که به ندرت از جای خود حرکت می کنند و به صورت واژگون به شاخه های درخت می چسبند در حدود 9 ساعت در روز می خوابند که این میزان 6 ساعت کمتر از گونه های در اسارت این حیوان است.
براساس گزارش نیوساینتیست، این تیم از ثبت کننده های کوچک امواج مغزی استفاده کردند. این ثبت کننده ها امکان کنترل روند مراحل خواب را در حیوانات وحشی فراهم می کند. در این آزمایش علاوه بر دو حسگر مغزی که در لای موهای سر تنبل ها نصب شده بود دستگاه حلقه ای شکلی نیز برای دریافت امواج رادیویی کنترل از راه دور و یک دستگاه شتاب سنج که محل دقیق حیوان را به مدت سه تا پنج روز نشان می داد به کار گرفته شد.
به گفته این محققان، بسیاری از رفتارهای حیوانات در اسارت که در باغ وحش زندگی می کنند به خصوص رفتارهای فیزیولوژیکی و خواب این حیوانات تغییر می کند.

 
 

ژن عامل بزرگ شدن طحال و تالاسمی بتا کشف شد
تلفن همراه به کیف پول تبدیل می شود
پرتاب موفقیت آمیز راکت اکتشافات جوی سوئد به مدار

 
   
 

تحليل
:: اقتصادی ::
هیچ‌ اختلافی با هم نداریم
:: فناوری اطلاعات ::
با موش ، بای بای کنید
:: دانش و فناوری ::
فشار خون بالا از علل خونريزي بيني است
:: ورزش ::
برخورد با دلا‌لا‌ن در فوتبال جدي مي‌شود؟
:: فرهنگ و هنر ::
كم‌كم چراغ ها روشن مي‌شود
:: حوادث ::
مردي با نارنجک مادرزنش را به قتل رساند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  معرفی ما  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۸۷ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار