دوشنبه 22 مهر 1387

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 نسخه موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
  حجاب و عفاف »

نخستین جشنواره اس ام اسی نور با موضوع عفاف و حجاب

در طراحی پوشاک ملی به نظرات مردم توجه کنید

مسابقه بزرگ جشنواره بین المللی نور (عفاف و حجاب)

توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
جمع بندی مبحث کارت های حافظه
:: نکته آموزشی ::
این کلیدهای معجزه گر

اخبار خارجی گفتگوی ويژه مشيـري: هـرفـردي با يد اثري خـوب از خودبه جا بگذارد

 
 

خانواده سبز , جمعه 14 تير 1387

مشيـري: هـرفـردي با يد اثري خـوب از خودبه جا بگذارد

 
 

اين بازيگر كسي نيست جز مجيد مشيري 47 ساله كه شايد بتوان او را جزو بازيگران قديمي به حساب آورد. وي توانسته در طي پانزده سال فعاليت هنري، علاقه‌مندان و دوستداران زيادي را به طرف خود جلب كند.

مدتي است كه مجموعه «سايه‌اي در تاريكي» از شبكه سوم سيما پخش مي‌‌شود. به بهانه پخش اين مجموعه، به سراغ يكي از بازيگران اين سريال رفتيم تا گفتگويي با او انجام دهيم.
اين بازيگر كسي نيست جز مجيد مشيري 47 ساله كه شايد بتوان او را جزو بازيگران قديمي به حساب آورد. وي توانسته در طي پانزده سال فعاليت هنري، علاقه‌مندان و دوستداران زيادي را به طرف خود جلب كند.
شايد بدون اغراق يكي از بازي‌هاي هنري مشيري، بازي در سريال «مسافري از هند» بود كه به‌حق در آن خوش درخشيد.
مشيري به خاطر بازي در فيلم سينمايي «راي باز» در جشنواره سال 81 كانديداي دريافت جايزه شد اما اين فيلم هنوز اكران نشده است. از ديگر فيلم‌ها و سريال‌هاي ماندگار مشيري مي‌‌توان به سريال «به سوي افتخار»، «مردان آنجلس»، «همسفر»، «خط قرمز»، «سرنخ» و فيلم‌هاي سينمايي «آژانس شيشه‌اي»، «سام و نرگس»، «ساقي» و... اشاره كرد.
خواندن مصاحبه ما با اين هنرمند مردمي كه خود را از مردم مي‌‌داند، خالي از لطف نيست.

به عنوان پرسش اول خودتان را معرفي كنيد.
مجيد مشيري، متولد پانزدهم اسفند 1340 در شيراز و فرزند چهارم يك خانواده شش نفري هستم و خدا را شكر پدر و مادرم در قيد حيات هستند.

آيا تحصيلات آكادميك داريد؟
بله، بنده عمران خوانده‌ام.

چگونه وارد عرصه هنر شديد؟
بازيگري را حدود پانزده سال پيش و با گذراندن دوره‌اي در كلاس‌هاي آزاد بازيگري امين تارخ شروع كردم.

آيا اولين كار حرفه‌اي را كه انجام داديد، به خاطر داريد؟
بله، اولين كارم مجموعه «هفت‌سنگ» به كارگرداني نواب صفوي بود.

آيا در خانواده‌تان، برادران و خواهران شما هم در رشته‌هاي هنري فعاليت دارند؟
خير، فقط من در خانواده فعاليت هنري دارم.

آيا بازيگري شغل ثابت شما محسوب مي‌‌شود يا اين‌كه فعاليت اقتصادي ديگري هم داريد؟
به جز بازيگري، يك شركت استخراج سنگ دارم كه از اين شغل هم بسيار لذت مي‌‌برم چرا كه شگفتي‌هاي خاص خود را دارد.

تا به امروز در چند كار سينمايي و تلويزيوني حضور داشته‌ايد؟
سي، چهل كار تلويزيوني و تقريبا به همين تعداد كار سينمايي.

با توجه به رشته تحصيلي و همچنين شغل‌تان، آيا تناسبي بين اين دو مورد با هنر بازيگري مي‌‌بينيد يا خير؟
خير، هيچ ارتباطي نمي‌‌بينم اما معتقدم هر فردي كه به دنيا مي‌‌آيد، بايد اثري خوب از خود به جا بگذارد. هركس به نوعي وارد وادي هنر مي‌‌شود؛ يكي با نقاشي، ديگري با موسيقي، بنده هم به عنوان هنرپيشه وارد عرصه هنر شدم. البته اگر توانسته باشم مخاطبان را به سمت خود جذب كنم.

چه معياري براي انتخاب نقش‌هايتان داريد؟
نقش‌هايي كه انتخاب مي‌‌كنم، بيشتر براساس آن شخصيتي است كه بتواند در جريان قصه تاثير داشته باشد چه براي من به عنوان بازيگر و چه براي بيننده به عنوان مخاطب.

آيا سياه، سفيد يا خاكستري بودنش برايتان مهم است؟
نه چندان، بلكه نقشي برايم داراي ارزش و اهميت است كه بتواند با يافتن مخاطب خود، بار معنايي فيلم را هم به او القا كند.

آيا ديوار و مانعي بين بازيگران سينما، تئاتر و تلويزيون وجود دارد؟
در كل به عقيده من فرقي نمي‌‌توان بين اين مقوله‌ها گذاشت اما چون من تئاتر كار نكرده‌ام، نمي‌‌توانم در اين رابطه نظري بدهم اما بين تلويزيون و سينما بايد بگويم اگر فردي هم از سينما و هم از تلويزيون پيشنهاد كار بگيرد، به دليل حرفه‌اي بودن سينما، حتما براي نقش‌آفريني در فيلم‌هاي سينمايي مشتاق‌تر خواهد بود. به دليل اين‌كه كليه عوامل از كارگردان و بازيگران و... همگي حرفه‌اي هستند. براي همين هم معمولا بازيگران كار و حضور در سينما را به كار در تلويزيون ترجيح مي‌‌دهند.

با چه كساني در حرفه بازيگري صميمي هستيد؟
من دوستان صميمي زيادي در حيطه هنرپيشگي دارم. لازم به ذكر است صميميتم با هر كارگرداني كه كار كرده‌ام، منجر به پذيرش كارهاي بعدي شده به طوري كه در مدت ده، پانزده سالي كه از فعاليت هنري من مي‌‌گذرد، با تمام بازيگران احساس خوب و راحتي داشته‌ام.

به عقيده شما عنوان شايسته‌ترين بازيگر ايراني به كدام هنرمند ايراني تعلق دارد؟
اگر انتخاب و گزينش در اختيار بنده باشد، به عقيده من تمام بازيگران ايراني لايق و شايسته هستند.

پيرو پاسخ قبلي‌تان در رابطه با شايستگي تمام بازيگران ايراني، آيا بازيگران تازه‌كار هم جزو اين گروه به حساب مي‌‌آيند يا خير؟
حتما بله، اين توانايي را دارند كه بتوانند خودشان را بهتر به مخاطب ارائه كنند، بهترين‌ بازي‌هاي خود را در معرض ديد علاقه‌مندان قرار دهند و بتوانند ارتباط مناسبي با مخاطب برقرار كنند.

عملكرد بازيگران ايراني را در مقابل بازيگران ساير كشورهاي دنيا از جمله هاليوود و.. چگونه ارزيابي مي‌‌كنيد؟
عليرغم امكانات محدود، ما در بازيگري، بسيار خوب و مناسب عمل كرده‌ايم اما بازيگران در سينماي هاليوود با توجه به دسترسي و در اختيار داشتن امكانات مالي مناسب، هنوز بازي‌هاي چندان مناسبي ارائه نداده‌اند. به جرات مي‌‌توان گفت اگر آن سرمايه و امكانات در اختيار بازيگران ايراني بود، مي‌‌توانستند نقش‌هاي ماندگاري ايفا كنند!

آيا تاكنون در جشنواره فجر كانديدا هم شده‌ايد؟
بله، براي بازي در فيلم «راي باز» كه به شكل سياه و سفيد فيلمبرداري شده بود، كانديدا شدم اما آن فيلم به دلايل نامعلوم اكران نشد ولي فيلمي بود كه هروقت هم مجوز اكران بگيرد، تازه و نو است و تاريخ انقضا ندارد.

از شيرين‌‌ترين و تلخ‌ترين خاطرات هنري‌تان بگوييد.
به عنوان شيرين‌ترين خاطره يا تجربه مي‌‌توانم به سكانسي كه در مجموعه «مسافري از هند» وارد قبر شدم، اشاره كنم كه تجربه جديدي براي من بود زيرا در زمان زندگي و حيات، مرگ را هم تجربه كردم از اين رو برايم شيرين بود اما در رابطه با تلخ‌ترين خاطره كاري مي‌‌توانم به مجموعه «سرنخ» به كارگرداني كيومرث پوراحمد اشاره كنم كه در آن هر پلاني كه از من گرفته مي‌‌شد، به نظر من جزو سخت‌ترين كارها بود زيرا شخصيتي را كه من بازي مي‌‌كردم، كيومرث پوراحمد نمي‌‌پسنديد و شخصيتي را هم كه او مي‌‌خواست، من نمي‌‌توانستم با آن كنار بيايم اما بعد از يك تعامل، توانستيم با يكديگر كنار بياييم و خدا را شكر نتيجه كار مطلوب و ايده‌آل از آب درآمد.

چه راهكارهايي را براي افزايش سطح كمي و كيفي كار بازيگران پيشنهاد مي‌‌كنيد؟
با ديدن فيلم‌هاي متفاوت و مطالعه كتاب و از همه مهمتر استفاده از تجربيات بزرگان و اساتيدي كه به قول معروف در اين كار يك پيراهن بيشتر از ما پاره كرده‌اند و داراي تجربيات يك عمر كار و زندگي در هنر بازيگري بوده‌اند، مي‌‌توان پيشرفت كرد.

مجيد مشيري به عنوان هنرپيشه از برخورد با مردم فراري است يا اين‌كه با حضور در اجتماعات، تقابل مناسبي با علاقه‌مندان به بازي خود دارد؟
اين سوالي نيست كه من بتوانم به آن جواب دهم اما نتيجه‌اي كه از برخورد مردم برداشت كرده‌ام، اين است كه بنده به عنوان فردي صبور و تقريبا آرام از طرف آنها معرفي مي‌‌شوم؛ به اين جمله هم اعتقاد دارم كه «افتادگي آموز اگر طالب فيضي». در اين بخش جا دارد به اين مطلب هم اشاره كنم كه معروف شدن به راحتي ميسر است اما محبوب شدن و محبوب ماندن بسيار سخت است.

آيا حسادت در بين بازيگران ايراني وجود دارد؟
به عقيده بنده چنين چيزي وجود ندارد، البته بين آنها رقابت وجود دارد كه تفاوت بسياري با حسادت دارد. رقابت مي‌‌تواند موجب پيشرفت شخص شود اما حسادت جز ويرانگري نتيجه ديگري در پي نخواهد داشت؛ مصرانه هم به اين امر اعتقاد دارم كه خداوند هر چيزي را بنا به شايستگي‌هاي هر فرد به او عطا مي‌‌كند.

با توجه به پخش مجموعه «سايه‌اي در تاريكي» لطفا در مورد اين سريال توضيح دهيد.
اين كار سال گذشته و در اردبيل تصويربرداري شد، من هم اميدوارم بتواند مخاطب خود را پيدا كند.

آيا اين تصور درست است كه شما در اكثر نقش‌هايتان پدري مستبد و خشن هستيد و يك روند تكراري را در بازي‌هايتان طي مي‌‌كنيد؟
معمولا اين مسئله برمي‌گردد به شرايط فيلم و اين‌كه كارگردان از بازيگر بخواهد در مجموعه‌اي كمرنگ‌تر و در مجموعه‌اي پررنگ‌تر ظاهر شود اما پدر در مجموعه «سايه‌اي در تاريكي» پدر بدي نيست چرا كه با داشتن بيماري و نزديك شدن به زمان مرگ، آرزو دارد بتواند فرزندان خود را به آرزوهايشان برساند تا بعد از مرگ راحت باشد.

به عقيده شما آيا نداشتن لهجه آذري خانواده شما در اين مجموعه را نمي‌‌توان يكي از نقاط ضعف سريال دانست؟
خانواده بنده در اين مجموعه به اين شهر مهاجرت كرده‌اند پس داشتن لهجه مي‌‌تواند نوعي ادا تلقي شود.

اوقات فراغت خود را چگونه سپري مي‌‌كنيد؟
با ديدن فيلم، مطالعه كتاب و پياده‌روي به عنوان ورزش و سلامتي.

آيا شما به جايگاهي كه تصور مي‌‌كرديد، رسيده‌ايد يا خير؟
خير، چرا كه همه توانايي‌هاي من هنوز كاملا تحقق نيافته و مي‌‌توان اين‌گونه گفت كه عرصه بازيگري هيچ‌وقت پاياني ندارد.

در حال حاضر مشغول چه كاري هستيد؟
در تله‌فيلمي به كارگرداني افشين صادقي كه داراي يك تيم پليسي است، در حال بازي هستم. به جز آن، در سريال پليسي ديگري به نام «شكر تلخ» بازي كرده‌ام كه پربازيگر هم هست و در حال حاضر هم مشغول كار در فيلمي هستم به نام «فتانه» كه فيلمبرداري آن هنوز به اتمام نرسيده؛ و اين مجموعه به انرژي هسته‌اي و مسائل مربوط به آن مي‌پردازد.

آيا تاكنون كارهاي مناسبتي هم انجام داده‌ايد؟
بله، اگر اشتباه نكنم در سال‌هاي گذشته دركاري به نام «همراز» به كارگرداني سامان مقدم براي ماه مبارك رمضان بازي كردم.

سخن آخر؟
براي مجله شما و مردم فهيم و دوست‌داشتني كشورم آرزوي موفقيت و خوشبختي مي‌‌كنم.

 
 
   
 

تحليل
:: اقتصادی ::
وزير اقتصاد: اقتصاد ايران با ثبات است
:: فناوری اطلاعات ::
جشنواره رسانه های دیجیتال از رسانه های فعال تقدیر می کند
:: حجاب و عفاف ::
نخستین جشنواره اس ام اسی نور با موضوع عفاف و حجاب
:: روی خط جوانی ::
تمرين خودشناسي‌ پيش از ورود به بازار كار!!!
:: ورزش ::
لطفا، با من روراست باشيد!
:: فرهنگ و هنر ::
مدرس، رضاشاه، اردشيرريپورتر، فروغي و احمدشاه در صحن مجلس قديم
:: حوادث ::
قتل به سبک فیلم هندی

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  معرفی ما  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۸۷ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار