سه شنبه 19 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی تغذيه بيشتر فلافل‌هاي عرضه شده در اغذيه فروشي‌ها غيربهداشتي است

 
 

سلامت نیوز , دوشنبه 7 مرداد 1387

بيشتر فلافل‌هاي عرضه شده در اغذيه فروشي‌ها غيربهداشتي است

 
 

بهتر است اين غذا را در منزل تهيه کرد تا به دور از خطرات بهداشتي بتوان از فوايد آن بهره برد.

كارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشكي قم اظهار داشت: فلافل نوعي غذا است که از نخود پخته و ادويه جات سرخ تهيه مي‌شود اما به علت عدم رعايت مسائل بهداشتي در اغذيه فروشي‌هاي غيربهداشتي براي طبخ اين غذا مصرف آن باعث تهديد سلامت مصرف کنندگان مي‌شود.
مهندس محمد عزيزي فر، کارشناس ارشد بهداشت محيط و عضو گروه بهداشت محيط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي قم دراين رابطه گفت: فلافل يک نوع غذاي لبناني است که براي افراد گياه خوار غذاي مناسبي است. اين غذا به علت داشتن حبوبات به خصوص نخود، پروتئين را درحد کافي و نياز بدن تامين مي‌کند.
وي افزود: نخود نيز مانند ساير حبوبات، فيبر بالايي دارد. فيبر محلول مانند يک برس زبر سيستم گوارشي را پاک مي‌کند. اين نوع فيبر، گلوکز (قند) و کلسترول خون را کاهش مي‌دهد، همچنين نياز به انسولين را در افراد ديابتي کم مي‌کند. البته همه اين فوايد زماني وجود دارد که محل، نحوه و مواد مصرفي در تهيه آن بهداشتي و مطابق با موازين بهداشتي باشد.
وي در ادامه گفت: فلافلي که در اغذيه فروشي‌ها تهيه مي‌شود اکثرا داراي شرايط غيربهداشتي هستند از جمله اين که روغني که براي سرخ کردن آن استفاده مي‌شود به دليل اين که چندين بار مورد استفاده قرار گرفته و سرد و گرم مي‌شوند مناسب نيستند. درصورتي که طبق دستور وزارت بهداشت بايد پس از يک بار مصرف روغن به دليل توليد اکسيدان‌ها و سرطان زا شدن در آن دور ريخته شود که برخي از فروشندگان سودجو اين کار را انجام نمي‌دهند.
وي ادامه داد: همچنين برخي فروشندگان براي پف کردن و حجيم شدن فلافل به آن جوش شيرين اضافه مي‌کنند که در صورت افزايش مصرف باعث ايجاد کم خوني در افراد مي‌شود.
عزيزي فر ادامه داد: همچنين برخي از فروشندگان از گوجه فرنگي و خيارشورهاي کپک زده و بدون شست‌وشوي بهداشتي استفاده مي‌کنند و پس از تهيه فلافل آنها را در پشت ويترين شيشه‌يي خود انبار مي‌کنند که در معرض آلودگي‌ها و نور خورشيد قرار گرفته و عدم رعايت مسائل بهداشتي باعث مسموميت غذايي مي‌شود.
وي در پايان توصيه كرد: حتي‌الامكان از خريد فلافل در بيرون از منزل خودداري کنيد؛ زيرا تهيه فلافل و همبرگرهاي دست‌ساز طبق موازين بهداشتي ممنوع است. بهتر است اين غذا را در منزل تهيه کرد تا به دور از خطرات بهداشتي بتوان از فوايد آن بهره برد.

 
 

بادام ، تقویت كننده دستگاه گوارش

 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار