چهارشنبه 20 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر بنيانيان: خبرنگاران نقشي بسزا در توسعه كشور دارند

 
 

فارس , جمعه 18 مرداد 1387

بنيانيان: خبرنگاران نقشي بسزا در توسعه كشور دارند

 
 

مراسم تقدير از خبرنگاران حوزه فرهنگ و هنر با عنوان «قدر خبر» با حضور حسن بنيانيان، علي اكبر قاضي زاده و جمعي از خبرنگاران رسانه هاي مختلف با تقدير از مسعود داوودي، حميدرضا مدقق و سيد مسعود علوي، سه روزنامه نگارپيشكسوت فرهنگ و هنر در حوزه هنري برگزار شد.

مراسم تقدير از خبرنگاران حوزه فرهنگ و هنر با عنوان «قدر خبر» با حضور حسن بنيانيان، علي اكبر قاضي زاده و جمعي از خبرنگاران رسانه هاي مختلف با تقدير از مسعود داوودي، حميدرضا مدقق و سيد مسعود علوي، سه روزنامه نگارپيشكسوت فرهنگ و هنر در حوزه هنري برگزار شد.
در اين مراسم علي اكبر قاضي زاده ،مدرس روزنامه نگاري و فعال در اين عرصه با اشاره به ويژگي‌هاي روزنامه‌نگاري در حوزه‌هاي فرهنگي گفت: كار در حوزه روزنامه‌نگاري فرهنگ و هنر مقداري با حوزه هاي ديگر امر اطلاع رساني متفاوت است. در همه رشته ها استانداردها و حساسيت هايي هست اما در حوزه فرهنگ و هنر به دليل اينكه با حسيات مردم سر و كار دارد اين حساسيت ها بيشتر است.
وي افزود: نوشتن در زمينه هنري كار ويژه اي است و روزنامه نگاري نيازمند به روز بودن و به روز شدن است و بايد روزنامه نگاران ما سعي كنند دانش خودشان را به اندازه كافي بالا ببرند.
وي با ابراز تاسف از فاصله گرفتن ازبينش و دانش و كم توجهي به فرهنگ در شرايط معاصر، تاكيد كرد: بايد كاري كنيم كه ايده ها در عمق شناخته شود.
بنيانيان رئيس حوزه هنري نيز در اين مراسم با اشاره به اهميت و نقش خبرنگاران در توسعه كشور گفت: خبرنگاران با پرسش هاي عميق و جدي كه از مسئولان فرهنگي مطرح مي كنند، مي توانند نقش بسزايي در توسعه كشورشان داشته باشند. همه فشارهايي كه امروز به نظام مقدس ما وارد مي شود، مربوط به اراده اي است كه ما مي خواهيم جامعه مان را به لحاظ فرهنگي متفاوت سازيم. اين مفهوم متفاوت ساختن بنا به تشخيص مقام معظم رهبري مورد غفلت قرار گرفته است.
وي افزود: اينكه مقام معظم رهبري با بيان هاي مختلف با مسئولان درباره موضوعات فرهنگي طرح بحث مي كنند، نشانه اهميت اين موضوع است.
گاهي بحث مهندسي فرهنگي را مطرح مي كنند و گاهي مي گويند فرهنگ مثل هوا همه جا هست. گاهي به دولت ها توصيه مي كنند بحث مهندسي فرهنگي را جدي بگيرند اما متاسفانه مي بينيم كه اين مباحث مهم شمرده نمي شود و حتي خود رسانه ها هم قدر اين كليدواژه ها را نمي دانند و به سرعت در لابلاي اخبار فراموش مي شوند. اين به اين دليل است كه ما دچار نوعي توسعه نامتعادل شده ايم.
بنيانيان اضافه كرد: امروز ما در پزشكي بسيار توسعه يافته ايم. اولين نماد اين توسعه وجود بازاري پرقدرت است. دومين نمادش توسعه تخصص هاست؛ ما در پزشكي به جايي رسيده ايم كه الان فوق تخصص كليه و دندان كودكان را داريم. سومين نماد آن شكل گيري مراكز تخصصي و چهارمين نمادش اين است كه خبرگان آن بخش براي آن حوزه چارچوب مي نويسند و به آدم هايي هم كه علم لازم را ندارند اجازه بحث كردن نمي دهند.
اين مسئول فرهنگي كشور تاكيد كرد: ما در عرصه هاي اقتصادي نمادهايي از توسعه را بعد از گذشت 30 سال مي بينيم. در عالم سياست قدم هايي برداشته ايم اما عقب افتاده ترين بخش ما به لحاظ توسعه يافتگي، بخش فرهنگ است و نمادش هم اين است كه مديران اجرايي ما به فرهنگ به عنوان موضوعي تخصصي نگاه نمي كنند و نگاهشان اين است كه اقداماتي كه تا حالا در اين عرصه شده، كفايت مي كند.
رئيس حوزه هنري گفت: جريان خبرنگاري ما كه واسط بين مردم و مديران است، مي تواند با طرح سوالات جدي از مديران اجرايي اين ضعف و عدم شناخت را مطرح كند. مديران ما به صورت تخصصي با فرهنگ آشنا نيستند و ميزان دركشان از فرهنگ هيچ تناسبي با ميزان تاثيرگذاري شان در اين عرصه ندارد. بازتاب سياست هايي كه بسياري از مديران فرهنگي ما اتخاذ مي كنند، تخريب عرصه فرهنگ است. شكل مديريت يك مدير فرهنگي تاثير زيادي در زير مجموعه اش دارد و بايد طوري باشد كه زمينه ايجاد آرامش و اخلاق حسنه را كه مطلوب بحث مهندسي فرهنگي است، فراهم كند.
بنيانيان اضافه كرد: اگر اين حركت در مديران ما آغاز شود، بازار فرهنگ رونق مي گيرد. اگر همه مديران فرهنگي متوجه تاثيرگذاري شان در فرهنگ شدند، بازار وسيعي براي خدمات فرهنگي شكل مي گيرد. بخش مهمي از مشكلات اقتصادي ما ريشه فرهنگي دارد.
در اين ويژه برنامه همچنين پايگاه خبري حوزه هنري به نشاني اينترنتي www.hhnews.ir به عنوان معتبرترين و جامع تريم منبع اخبار حوزه هنري توسط حضار ياد شده رونمايي شد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
۸۳ درصد اولیا، کیفیت آموزش مجازی را «خوب» و «خیلی خوب» ارزیابی کردند
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار