پنجشنبه 30 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی گزارش ويژه پزشكان متخلفي كه باربي تكثير مي‌كنند!

 
 

سه شنبه 5 دي 1396

پزشكان متخلفي كه باربي تكثير مي‌كنند!

 
 

تب تند باربي شدن و عطش شباهت به ستارگان هاليوودي در چهره، لبخند و اندام موجب شده تا بازار سياهي در حوزه انواع و اقسام جراحي‌هاي زيبايي شكل بگيرد و مراكز تخصصي زيرزميني متعددي براي زيبايي پوست و مو و باربي‌تراشي شكل بگيرد، اما ...

تب تند باربي شدن و عطش شباهت به ستارگان هاليوودي در چهره، لبخند و اندام موجب شده تا بازار سياهي در حوزه انواع و اقسام جراحي‌هاي زيبايي شكل بگيرد و مراكز تخصصي زيرزميني متعددي براي زيبايي پوست و مو و باربي‌تراشي شكل بگيرد، اما با شكل‌گيري اين مراكز بازاريابي و پيدا كردن مشتري هم يكي از دغدغه‌هاي مهم گردانندگان آنها مي‌شود و اينجاست كه كانال‌هاي تلگرامي و صفحات اينستاگرامي براي داغ‌تر كردن اين بازار به ميدان مي‌آيند.
جوان نوشت: نكته قابل‌تأمل در اين ميان نمايش تصاوير مستهجن و برهنه زنان و مرداني است كه تحت عمل‌هاي ليپوماتيك قرار گرفته‌اند تا پيكرهايشان شبيه به چهره‌هاي هاليوودي شود. تصاويري كه برخي‌هايشان روي تخت جراحي و در اتاق عمل انداخته شده و برخي ديگر انگار دستپخت خود افراد است. تبليغات مستهجن به نمايش در‌آمد در اين كانال‌ها و صفحات در‌حالي‌كه مدت‌هاست ادامه دارد كه مطابق قانون تبليغات پزشكان ممنوع است و نمايش تصاوير بيماران روي تخت بيمارستان عيني‌ترين مصداق بي‌اخلاقي و شكستن مرزهاي حريم‌خصوصي افراد به شمار مي‌رود. از سوي ديگر گردش مالي ميلياردي اين حوزه موجب شده تا پزشكان به جاي درمان بيماران به تكثير باربي روي بياورند!
ليپوماتيك، ‌بادي كانتورينگ يا پيكر‌تراشي يا هر نام ديگري كه روي آن گذاشته شود، حكايت نوعي از جراحي پلاستيك و زيبايي است كه طي آن چربي‌هاي نقاطي همچون شكم و پهلو با تزريق داروهاي بي‌حس‌كننده از زير‌پوست خارج شده و سپس اين چربي‌ها به نواحي ديگري همچون باسن يا سينه تزريق مي‌شود تا افراد شبيه به بازيگران هاليوودي شوند و اندامي باربي مانند پيدا كنند! اين جراحي موارد درماني را هم شامل مي‌شود؛ مثلاً آقاياني كه دچار عارضه ژنيكوماستي هستند و سينه‌هاي برآمده دارند، اما طبعاً بخش اصلي مراجعه‌كنندگان به پزشكاني كه مراكز جراحي‌هاي نامحدود راه انداخته‌اند و درصد بالايي از آنها پزشكان و جراحان عمومي هستند و مركز جراحي‌شان هم خانه يا مطبشان است، لااقل به لحاظ جسماني با مشكل خاصي مواجه نيستند. اين افراد كه بخشي دچار توهم خود زشت‌انگاري هستند و برخي ديگر در طوفان تبليغات نسبت به خود وسواس پيدا مي‌كنند براي داشتن اندامي ايده‌آل به جاي عبور از راه‌هاي معقول و منطقي همچون رژيم و ورزش به سراغ ميانبرهاي غيرمنطقي اينچنيني مي‌روند؛ ميانبرهايي كه ممكن است به دليل آمبولي چربي آنها را به كام مرگ بكشاند، اما از همه بدتر كار غير‌اخلاقي و غير‌قانوني اين مراكز در تبليغات مستهجن و به تصوير كشيدن پيكرهاي عريان مراجعان خود در فضاي مجازي براي شكار بيماران بيشتر است.
دكتر جهانگيري، معاون نظارت و برنامه‌ريزي سازمان نظام پزشكي در ارتباط با تبليغات پزشكان به ويژه در صفحات اينستاگرام مي‌گويد: به‌طور كلي در حوزه خدمات سلامت كلمه‌اي به اسم تبليغات نداريم و اگر هم باشد منظور اطلاع‌رساني بوده كه طبق مصوبه مجلس سازمان نظام پزشكي مسئول نظارت بر اين اطلاع‌رساني و تبليغات به شمار مي‌رود. به گفته وي در اين زمينه آيين‌نامه‌اي در شوراي عالي نظام پزشكي تصويب و به حوزه‌هاي ذيربط ابلاغ شده است كه براساس آن هر كسي بخواهد در حوزه خدمات سلامت، تجهيزات، موادخوراكي و آشاميدني تبليغي انجام دهد يا اطلاع‌رساني كند، بايد از سازمان نظام پزشكي مجوز دريافت كند. معاون نظارت و برنامه‌ريزي سازمان نظام پزشكي تأكيد مي‌كند: اينكه برخي از پزشكان عكس قبل و بعد عمل جراحي بيمار خود را نشان دهند از لحاظ اخلاقي درست نيست و ما نيز اجازه در اين زمينه صادر نمي‌كنيم. البته در زمينه نظارت بر تبليغات در اينستاگرام بايد توجه كرد كه اين مسئله اخيراً شيوع يافته و ما با تعامل با شوراي عالي فضاي مجازي و وزارت ارشاد تلاش كرديم كه نظارت‌ها را در اين زمينه بيشتر كنيم. جهانگيري با بيان اينكه مجلس قانوني در زمينه نظارت بر تبليغات اينستاگرام دارد، مي‌افزايد: ما هم برهمين اساس تخلفات را پيگيري مي‌كنيم. وي در عين حال معتقد است: بايد قبول كنيم كه نظارت بر اين مسئله در فضاي مجازي همچون صفحات اينستاگرام سخت است، ولي به طور كلي تبليغات و اطلاع‌رساني اگر اغواكننده باشد و به غير از محل كار و نوع كار اطلاع ديگري انجام گيرد، تخلف صورت گرفته و سازمان نظام پزشكي در اين زمينه برخورد لازم را انجام مي‌دهد. ارج حريرچي، سخنگوي وزارت بهداشت هم در‌اين‌باره مي‌گويد: بعضي تصاوير منتشر شده غير‌واقعي است و در عين حال برخي از اين تصاوير نيز بدون اجازه بيمار منتشر مي‌شود. وي با تأكيد بر اينكه در اكثر خدمات سلامت تبليغات نداريم، اين نوع تبليغات را غيرقانوني دانسته و مي‌افزايد: ما از سازمان نظام پزشكي درخواست داريم در اين زمينه برخورد جدي و لازم را انجام دهد.
به خاطر نبود نظارت‌هايي كه بايد باشد، تخلفات همچنان ادامه دارد. يكي از پزشكان آگاه در اين حوزه در گفت‌وگو با «جوان» درباره فعاليت اين مراكز مي‌گويد: بسياري از اين مراكز به صورت زيرزميني هستند و از سوي پزشكان عمومي و جراحان عمومي در ساختمان‌هاي مسكوني انجام مي‌شود. وي با اشاره به درآمدهاي نجومي پزشكاني كه در اين حوزه فعاليت مي‌كنند، مي‌افزايد: يكي از جراحان عمومي فعال در اين مراكز در يكسال يك ميليارد و 100 ميليون تومان درآمد داشته است. آنطور كه اين منبع آگاه مي‌گويد: ظاهراً اين كانال‌ها و صفحات اينستاگرامي توانسته‌اند حتي از كشورهاي اروپايي هم براي اين مراكز مشتري جور كنند، آن هم در شرايطي كه هيچ يك از ضوابط گردشگري سلامت از سوي آنها رعايت نمي‌شود و ممكن است اين مسئله براي كشورمان دردسرساز شود. ظاهراً اين دلال‌ها هر چقدر كه بتوانند از مشتري‌هاي داخلي و خارجي خود پول مي‌گيرند و از حدود يكي، ‌دو ميليون تومان تا 30 ، 40 ميليون هزينه برمي‌دارد.

پزشكاني كه به جاي درمان باربي تكثير مي‌كنند!
اين پزشك تأكيد مي‌كند: ‌تبليغات اغواكننده اين مراكز علمي هم نيست و ما چيزي تحت‌عنوان بدون بازگشت در جراحي‌هاي پيكر تراشي نداريم، اما پزشكان عمومي اغلب براي اين كار بازاريابي مي‌كنند و سپس با ارجاع متقاضيان به بيمارستان‌هاي خصوصي يا مراكز جراحي محدود كار را به جراحان عمومي يا پلاستيك مي‌سپارند. وي در اين‌باره آمار و ارقام قابل‌تأملي هم ارائه مي‌دهد و مي‌گويد:‌ تا 600 جراح عمومي در اين حوزه فعاليت مي‌كنند كه اگر اين انرژي و وقت روي جراحي‌هاي ضروري گذاشته شود، صف جراحي‌هاي تومورها و مشكلات اينچنيني كاهش مي‌يابد، اما گردش مالي بالا در اين حوزه و فقدان عزمي جدي براي برخورد با متخلفان موجب شده تا اين افراد به تخلفات خود ادامه دهند. ضمن آنكه اين كار خطر آمبولي چربي و مرگ هم دارد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار