شنبه 1 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری تولید ساختار نانولوله‌ای با استفاده از بنزن

 
 

يكشنبه 30 دي 1397

تولید ساختار نانولوله‌ای با استفاده از بنزن

 
 

پژوهشگران ژاپنی با استفاده از بنزن موفق به تولید ساختار نانولوله‌ای جدیدی شدند که قابلیت استفاده در صنعت الکترونیک را دارد.

برای اولین بار محققان از بنزن برای تولید نانولوله‌های مولکولی استفاده کردند. محققان دانشگاه توکیو که در حوزه شیمی تخصص دارند نشان دادند که می‌توان ساختارهای لوله‌ای شکل جدیدی ایجاد کرد. این نانولوله‌های فنینی (pNT) از تقارن و سادگی برخوردار هستند. در کل سنتز شیمیایی نانولوله‌ها، اگر بخواهید کنترل زیادی روی ساختار و خواص منحصربه‌فرد آن داشته باشید، دشوار بوده و چالش‌برانگیز است.
نانولوله‌های کربنی شناخته‌شده‌ترین نانولوله‌ها بوده که طول و قطر مختلف دارند. این گروه قصد داشتند یک نوع نانولوله جدید بسازند که نقص ساختاری در آن کنترل‌شده باشد تا بتوان به آن مولکول‌های مختلفی متصل کرد تا در نهایت خواص جدیدی داشته باشند.
برای این کار محققان از بنزن استفاده کردند که دارای یک حلقه کربنی حاوی شش اتم کربن است. آنها از واکنش‌های مختلفی برای ترکیب‌کردن این بنزن‌ها استفاده کرده و در نهایت حلقه‌های هگزاگونالی موسوم به سیکلومتافنیلن (CMP) ساختند. اتم‌های پلاتین به این فرآیند اضافه شد تا چهار CMP تشکیل یک مکعب با انتهای باز دهد. با حذف پلاتین، مکعب به‌صورت دایره درآمده و پل‌های مولکولی ایجاد می‌شود که این موضوع موجب تشکیل ساختار لوله‌ای شکل می‌شود.
به نظر پیچیده می‌رسد، اما این گروه موفق شدند بنزن‌ها را تا کارایی 90 درصد در محل مورد نظر قرار دهند. کلید موفقیت در این پروژه، تقارن مولکول است که موجب شده تا فرآیند خودآرایی ساده شده و حتی بتوان 40 بنزن را نیز مورد استفاده قرار داد. این بنزن‌ها که به فنین نیز شهرت دارند به‌عنوان پنل برای ایجاد سیلندرهای نانومقیاس استفاده می‌شوند و در نهایت ساختارهای نانولوله‌ها با نقص‌های دوره‌ای به‌وجود می‌آید. مولکول‌های pNT تراز شده و در یک شبکه غنی از حفره قرار می‌گیرند. این نانوحفره‌ها می‌توانند مواد مختلف را در خود جای دهند، بنابراین این مواد پتانسیل بالایی برای استفاده در صنعت الکترونیک دارند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار