سه شنبه 4 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری بررسی بهداشت روان فضانوردان در سرزمین جنوبی

 
 

چهارشنبه 1 ارديبهشت 1400

بررسی بهداشت روان فضانوردان در سرزمین جنوبی

 
 

فضانوردانی که مدت طولانی را در فضا می‌گذرانند با عوامل استرس‌زایی مانند انزوا، محصور شدگی، نداشتن حریم خصوصی، تغییر چرخه‌های تاریک روشنی، یکنواختی و جدایی از خانواده روبرو می‌شوند.

نکته جالب توجه این است افرادی که در ایستگاه‌های تحقیقاتی بین‌المللی در جنوبگان کار می‌کنند نیز شرایط سخت محیطی همراه با عوامل استرس‌زا بسیاری را تجربه می‌کنند که این دقیقا همانند وضعیتی است که افراد در طول کاوش طولانی مدت در فضا تجربه می‌کنند.
برای درک بهتر موانع روانی که فضانوردان با آن روبرو هستند، "کندیس آلفانو"(Candice Alfano) استاد روانشناسی دانشگاه هیوستون و دیگر محققان یک چک لیست سلامت روان(MHCL) را ایجاد کردند. این لیست ابزاری خودسنجی است که می‌تواند تغییرات بهداشت روانی را در محیط‌هایی با شرایط سخت محیطی تشخیص دهد. طی این مطالعه محققان از چک لیست سلامت روان برای مطالعه تغییرات روانی در دو ایستگاه سرزمین جنوبی استفاده کردند.
آلفانو گفت: ما تغییرات قابل توجهی در عملکرد روانشناختی مشاهده کردیم اما الگوهای تغییر برای جنبه‌های خاص بهداشت روانی متفاوت بود. بارزترین تغییرات در احساسات مثبت مشاهده شد. تحقیقات قبلی هم در فضا و هم در محیط‌های قطبی تقریباً منحصراً بر حالات عاطفی منفی از جمله اضطراب و علائم افسردگی متمرکز بوده است. اما احساسات مثبتی مانند رضایت، اشتیاق و حیرت ویژگی‌هایی هستند که برای خوب بودن در آن شرایط سخت مهم هستند.
در طول بررسی‌ها دریافتیم احساسات منفی نیز در حال افزایش است. انجام قداماتی با هدف افزایش احساسات مثبت ممکن است در کاهش خطر روانی در شرایط سخت، حیاتی باشد.
در این مطالعه آلفانو و دیگر محققان با استفاده از چک لیست علائم سلامت روان را طی ۹ ماه از جمله سخت‌ترین ماه‌های زمستان ردیابی کردند. یک باتری ارزیابی ماهانه نیز وجود تغییرات در جسم، نشانگرهای زیستی استرس مانند کورتیزول و استفاده از استراتژی‌های مختلف تنظیم هیجان برای افزایش یا کاهش برخی احساسات را بررسی کرد.
نتایج مطالعه نشان داد با افزایش زمان حضور در ایستگاه‌ها شرکت کنندگان تمایل به استفاده کمتری از استراتژی‌های موثر برای تنظیم (یعنی افزایش) احساسات مثبت خود دارند.
یافته‌های این مطالعه در مجله "Acta Astronautica" منتشر شده است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار