 |
توصيه روز |
 |
 |
| :: بازار کامپيوتر :: |
 |
|
| :: نکته آموزشی :: |
 |
|
|
 |
 |
|
 |
|
|
|
|
|
وزیر نفت : تا کنون 108 هزار خودرو دوگانه سوز شده اند
|
| | | |
 | وزیر نفت گفت : تا کنون 108 هزار خودرو به صورت کارگاهی و کارخانه ای دوگانه سوز شده اند.
|  وزیر نفت گفت : تا کنون 108 هزار خودرو به صورت کارگاهی و کارخانه ای دوگانه سوز شده اند.
سید کاظم وزیری هامانه درباره عملکرد این وزارتخانه درباره جایگزینی گاز طبیعی به جای فرآورده های نفتی گفت : تاکنون 21 هزارخودرو که اغلب خودروهای عمومی بودند در کارخانه های سازنده دوگانه سوز شده اند و در کنار آن نیز به صورت کارگاهی 78 هزار دستگاه خودرو بنزینی به دوگانه سوز تبدیل شده اند .
وی گفت : درحوزه تامین گاز طبیعی هم 128 جایگاه مستقل سوخت گیری گاز طبیعی و دومنظوره دولتی و 9 جایگاه مستقل خصوصی احداث شده است و در حال حاضر هم 46 جایگاه سوخت گیری گاز طبیعی آماده بهره برداری بوده که 6 جایگاه متعلق به بخش خصوصی است .
وی که با نشریه برنامه گفتگو می کرد، درباره طرح های در دست اجرای این وزارتخانه در این راستا گفت : هم اکنون احداث 446 جایگاه سوخت گیری گاز طبیعی در دست اجرای است که شامل 219 جایگاه مستقل دولتی ،79 جایگاه مستقل خصوصی و 148 جایگاه دومنظوره دولتی است ضمن آنکه برای احداث 261 جایگاه سوخت گیری گازطبیعی در حال برگزاری مناقصه و عقد قرارداد است .
وزیری هامانه با اشاره به جایگاه تبصره 13 قانون بودجه سال 1385 گفت : درحال حاضر درحال تبدیل کارگاهی 220 هزار خودرو به دوگانه سوز هستیم که 120 هزار دستگاه آن براساس تبصره 13 قانون بودجه کل کشور دوگانه سوز می شوند .
وی تصریح کرد : درکنار آن 554 هزار دستگاه خودرو براساس قراردادهای منعقد شده با شرکت های ایران خودرو و سایپا و تبدیل کارخانه ای 280 هزار خودرو براساس تبصره 13 قانون بودجه سال جاری کل کشورگاز سوز می شود .
وی درپاسخ به این سوال که " آیا جایگزینی اقتصادی حامل های انرژی محدود به سیستم حمل و نقل می شود " گفت : تاکنون برای اجرای عملیات داخلی گاز رسانی به 33 کارخانه قند به منظور جایگزینی گاز طبیعی به جای سوخت های مایع کمک بلاعوض پرداخت شده است .
وی گفت : درکنار آن درحال حاضر برای استفاده از آب گرمکن های خورشیدی در مناطق گرمسیری و همچنین برای اجرای طرح های جایگزینی گاز طبیعی در واحدهای صنعتی شامل خطوط انتقال گاز و خطوط اختصاصی ، کمک بلاعوض پرداخت می کنیم و در آینده نیز پرداخت کمک بلاعوض برای تبدیل سوخت 200 مگاوات قدرت نصب شده دیزل ژانراتورها با باردایم از نفت گاز به گاز طبیعی را در دستور کار داریم .
هامانه تاکید کرد : همچنین کمک به تولید 30 درصد خودروهای تولیدی کارخانه ای خودرو ساز به صورت دوگانه سوز و حمایت از تولید خودروهایی با موتور پایه گاز سوز تا 2 سال آینده ازجمله طرح هایی است که اجرا می کنیم و از سویی دیگر در همین راستا کمک به تبدیل کارگاهی 500 هزارخودرو بنزینی به دوگانه سوز و همچنین گاز سوز کردن 13 هزار دستگاه خودروی عمومی شامل مینی بوس ، میدی باس ، ون وکامیون نیز در آینده اجرا خواهد شد .
وزیر نفت همچنین با اشاره به تدوین استانداردها و معیار مصرف انرژی گفت : در این حوزه تعیین معیار مصرف انرژی در صنایع آجر ، شیشه ، قند و شکر ، کاشی ،گچ و آهک انجام شد البته معیار مصرف انرژی درکارخانه های سیمان هم در سال 83 تدوین شده بود . درکنار آن در تدوین استانداردهای کالاهای استفاده شده در ساختمان ازجمله شیشه ، قاب و عایق های حرارتی مشارکت شده است .
وی درباره سیاست وزارت نفت درباره صادرات گاز و میزان صادات گفت : صادرات گاز طبیعی ایران در سال 1384 برابر با 7/4 میلیارد متر مکعب به کشور ترکیه و مصرف داخلی گاز در این سال به طور میانگین بالغ بر 3/286 میلیون متر مکعب درروز بود .
هامانه در خصوص اولویت ها و سیاست های صادرات گاز تاکید کرد : نزدیکی کشورهای مصرف کننده به ایران به علت امکان صدور از طریق خط لوله بسیار مهم است و همین مطلب نیز در چشم انداز بیست ساله نفت وگاز مورد توجه است ولی آنچه مهم تر از بحث یاد شده است تامین منافع درازمدت ملی خواهد بود که ممکن است صادرات به چین هم مورد مطالعه قرار گیرد. علاوه برآن صادرات گاز به صورت مایع شده در طرح های توسعه این وزارتخانه قرار دارد .
وی تاکید کرد : هم اکنون صادرات گاز از طریق خط لوله و همچنین صادرات به امارات ، کویت ، ارمنستان و ترکیه و از آنجا به اروپا مورد تاکید مقامات نظام است و از طرفی کشورهای مختلف از طریق تحوبل به صورت گاز مایع شده مذاکره شده است .
وزیر نفت با اشاره به فعالیت های وزارت نفت در بخش پالایش نفت خام گفت : در سال گذشته درمجموع به طور متوسط 226 میلیون لیتر در روز فرآورده توسط پالایشگاه ها تولید شد و تولد فراورده های اصلی ازجمله گاز مایع با تولید 96/7 میلیون لیتر ، نفت سفید با تولید 32/20 میلیون لیتر ، نفت گاز با تولید 22/79 و نفت کوره با تولید 13/76 میلیون لیتر در روز بوده است .
| | | | | | | | | | |
|
 |
تحليل |
 |
 |
| :: اقتصادی :: |
 |
|
| :: فناوری اطلاعات :: |
 |
|
| :: روی خط جوانی :: |
 |
|
| :: ورزش :: |
 |
|
| :: فرهنگ و هنر :: |
 |
|
| :: حوادث :: |
 |
|
|
 |
 |
|
 |
|
|