86 سال پيش ، در شب 14 و بامداد 15 آوريل سال 1912 ميلادي ، كشتي غول پيكر مسافربري تايتانيك و شاهكار صنايع كشتي سازي آن زمان در سفر افتتاحيه اش از بندر سوتهامپتون انگلستان به مقصد نيويورک به يك كوه يخ برخورد كرد و در اعماق آبهاي سرد اقيانوس اطلس غرق شد.
اين فاجعه دريايي رسانه اي ترين فاجعه دريايي تمام دوران ها و يكي از مرگبارترين آنها محسوب مي شود.
ساخت كشتي تايتانيك به طول 269 متر در روز 31 مارس سال 1909 ميلادي در حوضچه خشك كارخانه كشتي سازي انگليسي هارلند اند وولف در بلفاست آغاز شد. اين كشتي به سفارش شركت كشتي راني وايت استارلين ساخته شد.
تايتانيك در آن زمان به عنوان مجلل ترين و بزرگترين كشتي مسافربري تاريخ جهان معرفي گرديد.
سازندگان تايتانيك اين كشتي غول آسا را غرق ناپذير مي دانستند ، سرانجام ساخت كشتي خاتمه يافت.
در روز 10 آوريل سال 1912 ميلادي در ساعت 13 و 30 دقيقه كشتي تايتانيك نخستين سفر خود را از بندر سوتهامپتون انگلستان به سوي نيويورك با 2207 سرنشين آغاز كرد.
در شب يكشنبه 14 آوريل در ساعت 22 و 55 دقيقه كشتي كاليفرنين كه در طول سواحل كانادايي زمين جديد ( تر نوو ) حركت مي كرد از فاصله نه چندان دور از تايتانيك عبور كرد و ناخداي آن وجود يك كوه يخ را به ناخداي تايتانيك اطلاع داد.
اما ناخدا و نيز صاحب كشتي كه مي خواستند ركورد سرعت در عبور از اقيانوس اطلس را از خود برجا بگذارند به اين هشدار توجه نكردند.
فاجعه در ساعت 23 و 40 دقيقه رخ داد. ديده بان بسيار دير متوجه كوه يخ شد و ديگر براي حركت به عقب دير شده بود.
تايتانيك به كوه يخ برخورد كرد و شكاف هايي در بدنه آن ايجاد شد كه بزرگترين آنها 4 متر طول و يك سانتي متر عرض داشت.
اندك اندك آب سرد اقيانوس وارد كشتي تايتانيك مي شود بي آن كه بتوان كاري براي نجات آن انجام داد.
سرانجام اين غول دريايي پس از آنكه بدنه آن به دو نيم شد 4 ساعت بعد به اعماق يخ زده اقيانوس اطلس فرو مي رود.
تنها كشتي كارپاتيا كه در نزديكي محل حادثه بود توانست به كمك تايتانيك بشتابد و فقط موفق شد 705 نفر از بازماندگان را نجات دهد.
به اين ترتيب ، در شب 14 و بامداد 15 آوريل سال 1912 ميلادي ، كشتي غول پيكر تايتانيك و شاهكار صنايع كشتي سازي آن زمان پس از برخورد با يك كوه يخ بدنه اش به دونيم شد و در اعماق اقيانوس اطلس غرق شد.
به دليل بي تدبيري ناخدا و افسران تايتانيك قايق هاي نجات بدون آن كه ظرفيت آنها كامل شوند به آب انداخته شدند.
اغلب مسافران بخت برگشته قسمت درجه سه كه در بخش تحتاني تايتانيك قرار داشت ، شانسي براي نجات خود نمي يابند و از مجموع 2207 سرنشين فقط 705 نفر جان سالم به در مي برند.
|