تجاوز به دختر 5 سالهاي در چند قدمي پدر، مادر و دهها نفر از بستگانش نگرانكنندهترين حادثه هفته گذشته در تهران بود.
علت اين حادثه با حوادث ديگري كه از بيتوجهي والدين سرچشمه ميگيرد كاملا تفاوت داشت و اين موضوع به شدت نگراني اين حادثه را دامن زد. پدر و مادر اين كودك در حالي كه در رستوران شام ميخوردند فرزند خردسالشان را هم زير نظر داشتند اما كارگر 18 ساله چنان كمين كرده بود كه براي وقوع حادثه يك چشم برهم زدن والدين كافي بود.
اغلب اين اتفاقهاي ناخوشايند در شرايطي ميافتد كه پدر و مادر كنترل درستي به رفتار و رفت و آمد فرزندانشان ندارند، مثل همان جوان 21 ساله اصفهاني كه پس از تجاوز به 7 كودك، بهمنماه سال پيش تيرباران شد.
اين جوان با استفاده از غفلت پدر و مادرها بارها موفق شده بود نقشههاي مجرمانه خود را اجرا كند. او كودكان 7 تا 12 سال را كه از مدرسه به خانه برميگشتند فريب داده و با موتورسيكلت به باغهاي اطراف نجفآباد ميكشاند. پروندههاي مشابه ديگري با اندكي تفاوت بارها به جريان افتاده است، اما حادثهاي كه چهارشنبه هفته گذشته در رستوراني در خيابان معيري تهران اتفاق افتاد با بسياري از پروندههاي آزار جنسي كودكان متفاوت بود.
پدر و مادر كودك 5 ساله كه از طرف يكي از بستگانشان به رستوران دعوت شده بودند، خود را از خيابان پيروزي به مركز شهر رساندند. دهها نفر از اعضاي فاميل گردهم آمدند و شام خوردند. در اين ميان دختر خردسال اندكي از پدر و مادرش فاصله گرفت. آنها كودك خود را ميپاييدند اما كارگر 18 ساله رستوران كه از ساعتي قبل انتظار اين لحظه را ميكشيد بسيار هشيارتر از پدر و مادر كودك بود. بنابراين كودك خردسال در دستشويي رستوران مورد تجاوز قرار گرفت و والدين كودك موقع بازگشتن به خانه از اين موضوع باخبر شدند.
آنها پيش از آنكه از پليس براي پيگيري موضوع كمك بخواهند سراغ كارگر رستوران رفتند و به اين ترتيب يك درگيري خونين ميان آنها رخ داد. پدر كودك 5 ساله وقتي از اين نحوه پيگيري نااميد شد، خود را به كلانتري 112 ابوسعيد رساند و موضوع را به پليس گفت. ماموران اطلاعات اين كلانتري صبح روز گذشته با حكم قضايي متهم را بازداشت كردند. سرهنگ بهادري، رئيس اين كلانتري، معتقد است اگر پدر اين كودك به جاي اقدام خودسرانه زودتر از پليس كمك ميخواست، رسيدگي به اين پرونده سرعت بيشتري ميگرفت. اما شايد پدر كودك بزهديده و بسياري از شهرونداني كه شرايط مشابهي را تجربه كردهاند از پروندههايي چون پرونده <محمود> باخبر بودهاند.
محمود نوجوان 15 سالهاي است كه بهمنماه سال گذشته در كرج توسط دو جوان بزرگسال مورد تجاوز قرار گرفت. پدر <محمود> با اطلاع از اين اتفاق شكايتي عليه آن دو جوان مطرح كرد كه تاكنون بينتيجه بوده است. اين پرونده در شعبه 80 دادگاه كيفري استان تهران بررسي شد و قاضي به دليل وجود تنها يك شاهد، حتي دستور بازداشت متهمان را هم صادر نكرد و آنها تبرئه شدند.
آمارها دليل محكمتري براي جدي گرفتن روزافزون چنين حوادثي است.
به گفته مديرعامل انجمن حمايت از حقوق كودك، در سه ماهه آخر سال 86، 50 مورد كودكآزاري به اين انجمن گزارش شده كه در ميان اين موارد افزايش كودكآزاري جنسي جاي تامل دارد.
آمارها نشان ميدهد 40 درصد آزارها جسمي، 30 درصد عاطفي، 30 درصد غفلت، 20 درصد آموزشي، 10 درصد بهرهكشي اقتصادي و 20 درصد آزارهاي جنسي بوده است. فرشيد يزداني عقيده دارد آزارهاي جنسي در حال افزايش است، به طوري كه سال گذشته 11 درصد از كل گزارشهاي ارائه شده به اين انجمن را آزارهاي جنسي تشكيل ميداد كه اين رقم با رشد 4 درصدي در حال حاضر به 15 درصد رسيده است.
اظهارات مسوولان دستگاههاي ديگر هم خبر از افزايش خشونت جنسي عليه كودكان ميدهد. قائممقام معاون اجتماعي سازمان بهزيستي كشور اعلام كرد مستندات اندكي در مورد خشونت عليه كودكان در كشور وجود دارد و متاسفانه ارگان خاصي به عنوان متولي ثبت اين خشونت نداريم.
اگر تاكنون علت اينگونه جرائم را بيتوجهي والدين و نبود كنترل دقيق كودكان ميدانستيم، الان بايد به جرات گفت تجاوز به كودكان دلايل اصليتري دارد كه بيتوجهي والدين در رديفهاي پايينتر قرار ميگيرد. تجاوز به عنف يكي از مهمترين جرائم است و به همين دليل قانونگذار بالاترين مجازات را [اعدام] برايش در نظر گرفته است. با اين وجود بزهكار بايد جسارت بسيار زيادي براي ارتكاب اين جرم به خرج دهد. اما واقعا اينگونه نيست. كمتر اتفاق ميافتد مجرمي كارهاي بزهكارانه خود را با تجاوز به عنف آغاز كند. بدون شك هر مجرمي كه دست به چنين كاري زده است بارها و بارها پيش از آن تخلفات ريز و درشتي را انجام داده و چون برخورد قاطعي با او صورت نگرفته، به جسارتش براي انجام جرائم بزرگتر افزوده شده است. افرادي كه متهمان پرونده <محمود> را ميشناسند، ميگويند آنها به چند پسر نوجوان ديگر هم تجاوز كردهاند.
هر بار كه چنين حادثه تلخ و نگرانكنندهاي رخ ميدهد، پليس توصيههاي تكراري <لزوم هشياري والدين> و <كنترل صحيح فرزندان> را به زبان ميآورد؛ غافل از اينكه اين موارد سهم ناچيزي را در بروز اين جرائم دارد و مقصر دانستن والدين در قرباني شدن كودكانشان آسانترين روش واكاوي چنين معضلات اجتماعياي محسوب ميشود. |