سونامي جديد
همشهری آنلاین , چهارشنبه 5 تير 1387 - ساعت 23:53

واقع‌بيني در پذيرش مشكل آنچناني كه سردار احمدي‌مقدم بيان كرده‌اند گام اول براي مقابله و مبارزه موفقيت‌آميز است.

 

فریبرز بیات:مافياي مواد مخدر راهبرد جديدي را براي عبور از مانع بدنامي مخدرات و جذب مشتريان جوان و نوجوان اتخاذ كرده است.
تغيير عناوين مواد مخدر با اسامي مثبت، جذاب و هيجان‌انگيز مطابق با گرايش‌ها و علايق جوانان، همچنين تعدد و تنوع مواد و دسترسي آسان‌، بخشي از اين راهبرد را تشكيل مي‌دهند.
نفي عنوان مخدر براي اين مواد و طرح خاصيت‌هاي د رماني يا شاداب‌سازي براي آنها با وجود غلظت و آثار تخديري بيشتر راهي ديگر براي عبور از مانع ذهني و تابوي مواد مخدر در جامعه است.
اين راهبرد جديد مافياي مواد مخدر، دستگاه‌هاي مسئول اعم از نيروهاي پليس، قضات، مددكاران، درمانگران و كارشناسان پيشگيري را كه تاكنون با نگاهي سنتي به مقابله با اعتياد و مواد مخدر مي‌پرداختند با چالشي جدي مواجه كرده است، به‌ويژه اينكه چنين راهبردي، گروه‌هاي نوجوان در سنين پايين را به عنوان بازار وسيع مخدرات هدف گرفته است، كار مقابله را دو چندان مشكل مي‌كند؛مشكل شناخت مواد جديد و آثار و علائم آن و معضل گروه‌هاي جديد مصرف‌كننده. رئيس ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اعتراف به چنين معضلي از آن به‌عنوان سونامي مواد مخدر جديد نام‌برده است.
واقع‌بيني در پذيرش مشكل آنچناني كه سردار احمدي‌مقدم بيان كرده‌اند گام اول براي مقابله و مبارزه موفقيت‌آميز است.
انتظار مي‌رود اين واقع‌بيني به تجديدنظر در سياست‌ها و برنامه‌هاي مبارزه با مواد مخدر بينجامد، به‌طوري‌كه با روزآمدسازي و بازآموزي، نيروهاي درگير مبارزه، مددكاران و درمانگران و نيز كادر قضائي متناسب با پيچيدگي و ظرافت راهبرد‌هاي جديد تشويق اعتياد، مبارزه با اعتياد نيز علمي و به‌هنگام شود. به‌كارگيري نيروهاي آكادميك و علمي در حوزه‌هاي روان‌شناسي و جامعه‌شناسي و جلب مشاركت دانشگاه‌ها در مراكز علمي مي‌تواند ضمن عمق بخشيدن به مبارزه ضريب موفقيت آن‌را صدچندان كند.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news106346.html