سرپرست محيط زيست استان فارس از خشک شدن درياچه بختگان در شهرستان ني ريز فارس به طور کامل خبر داد.
قاسم ديانت طلب ظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود: اثرات منفي اين خشک شدن درياچه را مي توان در بخشهاي مختلفي نظير تلف شدن پرندگان و جانوران منطقه دانست که البته براي نجات پرندگان از مدتها پيش ماموران محيط زيست اقدامات لازم را انجام داده و پرندگان را به مناطق ديگري منتقل کردند.
وي خاطرنشان کرد: تبديل اين درياچه به نمکزار باعث شده که نمکها بر اثر وزش بايد بر روي محصولات کشاورزي بوميان منطقه ريخته شود و حتي جاده ها را بپوشاند.
سرپرست محيط زيست استان فارس با بيان اينکه هنوز برآورد دقيقي از خسارتهاي ناشي از اين موضوع صورت نگرفته افزود: خشکي درياچه به خاطر خشکسالي هاي چندت مدت اخير بوده و براي برطرف کردن اين مشکل نيز نيروي انساني کار زيادي نمي تواند انجام دهد اما تا حد امکان محيط زيست براي نجات پرندگان و کاهش خسارتهاي ناشي از اين خشکي اقدامات مناسبي را صورت داده است.
ديانت طلب از دسترسي افراد متخلف به پناهگاه حيات وحش به عنوان يکي از دغدغه هاي محيط زيست در اثر خشکسالي و خشکي درياچه بختگان ياد کرد و افزود: کنترل تالاب بختگان پس از خشک شدن درياچه سخت تر شده زيرا خود درياچه مانعي بزرگ براي دسترسي به حيات وحش طرف ديگر درياچه بود اما اکنون افراد متخلف با يک موتورسيکلت هم مي توانند از روي درياچه عبور کرده و به حيات وحش تالاب دسترسي پيدا کنند که اين موضوع کار را براي کنترل مناطق مذکور سخت تر کرده است.
درياچه هاي پريشان و مهارلو نيز در حال خشکيدن هستند
وي عنوان کرد: درياچه پريشان نيز در شهرستان کازرون حدود 50 درصد خشک شده و درياچه مهارلو در نزديکي شيراز نيز به همين شکل در مقياس وسيعي دچار خشکي شده است.
سرپرست محيط زيست استان فارس اظهار اميدواري کرد که با تمام شدن خشکساليها وضعيت اين درياچه ها نيز به حالت قبلي خود بازگردد.
پارک ملي و پناهگاه حيات وحش بختگان با وسعت هر يک به ترتيب 117هزار و 47هکتار و 242هزار و223هکتار در 70کيلومتري غرب شهرستان ني ريز فارس واقع شده است.
درياچه هاي طشک و بختگان تا قبل از خشکسالي از بزرگترين درياچه هاي کشور محسوب مي شدند. اين دو درياچه در سالهاي پرباران گسترش يافته و به هم مي پيونند.
بختگان اولين بار در سال 1347 به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام و در سال 54 به عنوان پناهگاه حيات وحش معرفي شد. |