نسل جدید خدمات و نرم افزارهای مایکروسافت برای همه
سرمایه , چهارشنبه 27 شهريور 1387 - ساعت 20:06

مایکروسافت در سال های اخیر با به کارگیری کارشناسان زبده کوشیده است به میزان زیادی از ارسال برنامه های مخرب اینترنتی و رایانه ای جلوگیری کند.

 

میثم لطفی : افزایش انتشار ویروس های رایانه ای و هرزنامه ها موجب شده شرکت های بزرگی نظیر مایکروسافت تلاش و سرمایه گذاری های خود را برای جلوگیری از این روند افزایش دهند. شرکت مایکروسافت در سال های اخیر با به کارگیری کارشناسان زبده و کارآمد کوشیده است به میزان زیادی از ارسال برنامه های مخرب اینترنتی و رایانه ای جلوگیری کند. اما در بین کسانی که هم اکنون در بخش های امنیتی غول نرم افزاری جهان فعالیت می کنند «میچالا الکساندر» نقشی مهم و اساسی برعهده دارد. وی که هم اکنون به عنوان مدیر بخش امنیتی شعبه مایکروسافت در بریتانیا محسوب می شود یکی از کلیدی ترین پست های بزرگ ترین شرکت تولیدکننده نرم افزار در دنیا را بر عهده دارد و بر این اساس به عنوان یکی از مهم ترین عناصر در دنیای امنیت رایانه ای محسوب می شود.
مایکروسافت برخلاف تلاش هایی که در سال های اخیر انجام داده تا برنامه های خود را در مقابل حملات و خطرات اینترنتی ایمن کند، کارشناسان این مرکز احتمال می دهند میزان خسارات مالی وارده به آنها از جانب ویروس ها و هرزنامه ها و همچنین استفاده غیرقانونی از نرم افزارها سالانه به 250 میلیون پوند می رسد.
به منظور جلوگیری از این خسارت های مالی ، نه تنها الکساندر بلکه تیم تخصصی امنیتی مایکروسافت که همکاری های نزدیکی را با اتحادیه نرم افزارهای تجاری انجام می دهند تلاش های فراوانی می کنند از هرگونه استفاده غیرقانونی از نرم افزارها جلوگیری کنند و با وضع قوانین سخت و محکم و البته جریمه های سنگین بتوانند جلوی هرگونه تخلف در این زمینه را بگیرند.
به عقیده الکساندر همواره افرادی وجود دارند که به مجوزهای صادر شده از جانب مایکروسافت توجه نمی کنند و فکر می کنند در قبال استفاده از محصولات مایکروسافت نباید پولی را به آنها پرداخت کنند. حتی اگر شرکت های بزرگ نرم افزاری مثل مایکروسافت بهای استفاده از محصولات خود را پایین بیاورند، همچنان افرادی وجود خواهند داشت که در این زمینه تخلف کنند. بررسی های انجام شده نشان می دهد، حتی در مورد نرم افزارهای بسیار ارزان نیز امروزه تخلف صورت می گیرد و کاربران بدون توجه به مجوزها، نرم افزارها را به کار می برند. به هر حال جمعی از کاربران هستند که همواره به قوانین صادر شده برای استفاده از نرم افزارها توجه می کنند و همواره با پرداخت هزینه های تعیین شده برای دریافت مجوزها، نرم افزارها را به کار می برند.
«گیوین بکت» مدیر بخش فناوری اطلاعات شورای شهر بریستول در کنفرانس «پیشرفت استانداردهای ساختار فناوری اطلاعات» (OASIS) که سال گذشته برگزار شد ،اعلام کرد: «حرکت شرکت های مختلف به سمت تولید نرم افزارهای متن باز و احتمال رسیدگی های مایکروسافت به محصولات این شرکت ها نگرانی های فراوانی را ایجاد کرده است.»
اگر چه برخی کارشناسان معتقدند این گفته به طور قطع صحت ندارد اما باید توجه داشت مدیریت سرمایه های نرم افزاری یکی دیگر از بخش های تجاری محسوب می شود که امروزه مورد توجه شرکت های نرم افزاری قرار گرفته است.
مایکروسافت هم اکنون تمرکز فراوانی به پیش خرید نرم افزارها، نحوه فروش آنها و محل فروش این قبیل محصولات دارد. بخش هایی که به محصولات شرکت های مختلف رسیدگی می کنند بیشتر به شرکت های وابسته به مایکروسافت واگذار شده است اما در عین حال باید توجه داشت مایکروسافت هرگز قصد انجام چنین کارهایی را نداشته و به نحوه تولید محصولات متن باز در دیگر مراکز کامپیوتری رسیدگی نمی کند.
در حال حاضر بیشترین مشکلاتی که از جانب نرم افزارهای تقلبی شامل شرکت مایکروسافت می شود، به سیستم های عامل ویندوز XP و 2003 برمی گردد. اما درعین حال باید اعتراف کرد به تازگی گزارشاتی از استفاده های غیرقانونی از سیستم عامل ویندوز 2000 و حتی نسخه 64 بیتی آن به گوش رسیده است. علاوه بر این برنامه هایی نظیر Visio و Project وجود دارند که نسخه جعلی آنها وارد بازار شده است. با توجه به عرضه نگارش های جدید از محصولات مایکروسافت، تمایل کاربران به استفاده از نسخ قدیمی این برنامه ها کاهش یافته و براین اساس دیده می شود تخلف در مورد سیستم عامل ویندوز ویستا و همچنین مجموعه نرم افزاری Office 2007 بیشتر از دیگر محصولات این شرکت است. هم اکنون کارشناسان مایکروسافت می کوشند احتمال بروز هرگونه تخلف در مورد سیستم عامل ویندوز ویستا را کاهش دهند که تا اندازه زیادی موفق بوده اند.
شرکت مایکروسافت در ماه آوریل برنامه Windows Genuine Advantage(WGA) را به بازار معرفی کرد. این برنامه به کاربران امکان می داد با ثبت نام در این بخش، از امکانات فراوان رایانه ای و اینترنتی بهره مند شوند. با این جریان امکان بارگذاری برخی برنامه ها برای آن دسته از کاربرانی که در این سرویس ثبت نام نکرده بودند از بین رفت. مدت کوتاهی پس از عرضه این برنامه، هکرها موفق شدند به این برنامه دسترسی پیدا کنند و میزان آسیب پذیری در آن را افزایش دهند.
به عقیده کارشناسان مایکروسافت، همواره با عرضه یک محصول جدید هکرها تلاش های جدیدی را ضد آن انجام می دهند اما باید توجه داشت که WGA یک برنامه اختیاری است و کاربران تنها در صورت تمایل شخصی آن را نصب خواهند کرد. اگر یک کاربر نیازی به استفاده از این محصول ندارد، بدون آنکه مشکلی برایش ایجاد شود می تواند این نرم افزار را پاک کند.
در حال حاضر بیشتر کاربران از طریق بارگذاری به این نرم افزار دسترسی پیدا می کنند اما اگر کاربران در کنار این محصول Windows Defender را بارگذاری کنند، رایانه شخصی خود را در مورد هرگونه حملات احتمالی بیمه خواهند کرد. این محصول شامل تمامی وصله های امنیتی می شود.
مایکروسافت این روزها به دنبال راهی است که به کمک آنها بتواند روش های نوینی را برای عرضه مجوز های نرم افزاری خود ارائه دهد. این شرکت در طول سال های گذشته کوشیده است همواره به عنوان سرآمد بازارهای رایانه ای و اینترنتی خود را به جهانیان معرفی کند.
پایگاه اینترنتی ZDnet بریتانیا که از سایت های نزدیک silicon.com محسوب می شود، به تازگی مطالبی را در مورد مشکلات موجود برای خرید رایانه ای که روی آن سیستم عامل مایکروسافت نصب نشده، منتشر کرده است و می گوید کاربران برای خرید رایانه های فاقد این برنامه با سختی های فراوانی مواجه می شوند.
الکساندر در این باره می گوید: «من بسیاری از کاربران را می شناسم که تلاش می کنند نسل جدید رایانه هایی را خریداری کنند که روی آنها سیستم عامل مایکروسافت نصب شده باشد. من تمایل زیادی به عرضه محصولاتی که این قبیل نرم افزارها روی آن نصب نشده، ندارم که البته این یک نظر شخصی است.»
بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی مرکز مطالعات و تحقیقات مایکروسافت، استفاده از نسل جدید نرم افزارها و ابزارهای کاربردی که بیشتر آنها مبتنی بر اینترنت هستند را باید به یک امر شخصی تبدیل کرد. غول نرم افزاری جهان در حال حاضر قصد دارد به مردم نشان دهد خرید یک نرم افزار از جانب آنها و پرداخت هزینه ای که برای یک نرم افزار در نظر گرفته می شود، تا چه اندازه می تواند در این زمینه مهم باشد. به طور حتم این کار بسیار سخت خواهد بود اما در بیشتر مواقع مردم به سخنان کارشناسان مایکروسافت احترام می گذارند و این امر موجب شده تا مدیران این شرکت دلگرمی بیشتری پیدا کنند.
به هر حال باید توجه داشت، بزرگ ترین عاملی که موجب شده شرکت مایکروسافت در طول سال های گذشته محصولات بیشتر و بهتری را روانه بازار کند، کاربران بوده اند. درحالی که مایکروسافت می کوشد با عرضه محصولات جدید تنها به نیاز مخاطبان پاسخ دهد، بی توجهی از جانب آنها موجب خواهد شد امکان تولید نرم افزارهای بهتر برای این شرکت از بین برود. شرکت مایکروسافت با وضع قوانین محکم و ایجاد مبالغ مختلف برای نرم افزارها تلاش می کند بستر لازم برای تولید محصولات بهتر در آینده را فراهم آورد. امیدواریم میزان تخلفات نرم افزاری در آینده کمتر شود.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news113567.html