ماه مبارک رمضان زمان مناسبي براي اعمال رژيمهاي کاهش وزن است .
دکتر سيد ضياء الدين مظهري، متخصص تغذيه و رژيم درماني با بيان اين مطلب گفت: رژيمهاي کاهش وزن در ماه مبارک رمضان هم قابل اجرا هستند، بدين صورت که روزه داراني که رژيم غذايي دارند بايد صبحانه رژيم خود را به عنوان افطاري درنظر بگيرند و بعد از وقفهاي کوتاه بين افطار، از وعده ناهار رژيم خود به عنوان شام استفاده کنند و بعد از شام تا وقت خواب ميان وعدههايي مثل ميوه، سبزيجات و تنقلات را مصرف کنند.
وي در ادامه توصيه كرد: افرادي که از رژيم غذايي استفاده ميکنند، وعده ناهار خود را به جاي سحري مصرف كنند. با انجام اين توصيه همان مقدار کالري که در رژيم غذايي تجويز شده را دريافت کرده و طبق همان برنامه وزن خود را کم کنيد.
دکتر مظهري افزود : رژيم متعادل بيلان منفي سبک انرژي بين دريافت و مصرف انرژي است و در ماه مبارک رمضان با توجه به محدوديت به وعدههاي غذايي در فاصله بين شام تا خواب بايد به مقدار کافي از آب، ميوه جات و سبزيجات استفاده شود.
وي با تاکيد بر اين نکته که سحري حتما بايد در وعدههاي غذايي گنجانده شود، افزود: همانطور که صبحانه مهمترين وعده غذايي است و بايد کامل باشد سحري نيز به همين صورت فاصله آغاز تا پايان مصرف غذا را تعديل ميکند و با عدم مصرف آن فرد در معرض افت فشار خون، سردرد، سر گيجه، بي خوابي و عدم توانايي کار قرار گرفته و اگر زمينه بيماريهايي همچون ميگرن و ناراحتيهاي معده داشته باشد، امکان تشديد اين بيماريها نيز وجود دارد.
وي خاطرنشان کرد: پرخوري و انباشتن شکم با انواع غذاهاي چرب سنگين به هيچ عنوان توصيه نميشود و اين کار نه تنها مانع گرسنگي نميشود بلکه برعکس براحساس عطش و ضعف نيز ميافزايد و باعث ناهماهنگي ميشود. به عنوان مثال وقتي پروتئين دريافتي بيش از حد نياز باشد کلسيم بيشتري از طريق ادرار دفع مي شود.
دکتر مظهري در پايان افزود: سعي شود در سحر از نان سبوس دار، غلات، سبزيجات (پخته و خام) و حبوبات استفاده شود چون اين مواد آب بدن را حفظ ميکنند.
|