محمد علي خطيبي نماينده دائمي ايران در اوپک با بيان اينکه تصميم اتخاذ شده از سوي اعضاي اين سازمان در خصوص کاهش سطح توليد، تاثير بسيار مثبتي در بازار نفت داشته است، مهمترين دلايل کاهش قيمت نفت را تشريح کرد.
خطيبي در خصوص کاهش و فاصله گرفتن بهاي نفت از قيمت هاي چند ماه گذشته اظهار داشت: مسائل وبحرانهاي اقتصادي کنوني بر روي اقتصاد کشورهاي صنعتي وغيرصنعتي تاثيرمنفي داشته واقتصاد اين کشورها را با مشکل مواجه کرده است.
وي با بيان اينکه رکود اقتصادي درکشورهاي مصرف کننده نفت باعث کاهش تقاضا مي شود، ادامه داد: درحال حاضر و با توجه به رکود اقتصادي در آمريکا و کشورهاي اروپايي تقاضا براي انرژي نيز با کاهش چشمگيري مواجه شده است.
نماينده دائمي ايران در اوپک خاطر نشان کرد: در صورتي که نسخه هاي پيشنهادي اخيربراي بهبود وضعيت اقتصادي و توليدي کشورهاي اروپايي و آمريکا موثر واقع شود ،تقاضا براي انرژي در جهان نيز افزايش خواهد يافت.
خطيبي در پاسخ به اين سوال که در حال حاضر چه قيمتي براي نفت عادلانه است، يادآور شد:در حال حاضر از ديدگاه اعضاي اوپک قيمت عادلانه براي نفت متفاوت است اما بيشتر اعضا قيمت بين 80 تا 100 دلار را براي هر بشکه نفت مناسب مي دانند.
وي درخصوص موضع ايران درباره قيمت عادلانه نفت اظهار داشت: بنابر گفته وزير نفت ،قيمت نفت نبايد به کمتر از 100 دلار کاهش يابد.
خطيبي با تاکيد بر اينکه تصميم اخير اوپک مبني برکاهش سطح توليد تاثير بسيار مثبتي در شرايط بازار نفت داشته است، اضافه کرد: اگراوپک سطح توليد را کاهش نمي داد قيمت نفت به مراتب به پايين تر از سطح کنوني مي رسيد.
وي درخصوص آثار تصميم اوپک در بازار نفت تصريح کرد: بايد ميزان توليد در ماههاي سپتامبر و اکتبر بررسي شود ضمن اينکه با توجه به اينکه اين تصميم در ماه سپتامبر اتخاذ شده نبايد انتظار داشت تصميمات اوپک به طور کامل اجرايي شده باشد.
نماينده دائمي ايران در اوپک با بيان اينکه ايران هميشه به تعهدات خود در اوپک پايبند است، توضيح داد: تصميم اوپک درباره کاهش سطح توليد و ميزان آن بر اساس شرايط آن زمان بازار بود و در زمان برگزاري اجلاس سپتامبر مشکلات کنوني مصرف کنندگان تا اين اندازه پررنگ نشده بود.
به گفته خطيبي دراجلاس آينده اوپک که اواخر آذرماه برگزار خواهد شد، شرايط بازارنفت بررسي مي شود واينکه در اين اجلاس چه تصميمي از سوي اعضاي اوپک اتخاذ مي شود از هم اکنون قابل پيش بيني نيست.
وي پيش بيني قيمت نفت براي ماههاي آينده را درشرايط کنوني دشوار توصيف کرد و افزود: قيمت نفت به عوامل متفاوتي بستگي دارد و اين در حالي است که در حال حاضر کاهش تقاضا از سوي کشورهاي مصرف کننده باعث کاهش قيمت نفت و فرآورده هاي نفتي شده است.
|