محمد علي خطيبي نماينده ايران در اوپک با بيان اينکه برخي از مصرف کنندگان بزرگ در مورد اوپک کم لطفي مي کنند ، پيش بيني کرد کاهش سطح توليد بين يک تا سه ميليون بشکه در نشست اضطراري 24 اکتبر (سوم آبان ماه) مورد بررسي قرار گيرد.
خطيبي در خصوص برگزاري نشست اضطراري اوپک اظهار داشت: اين اجلاس قرار بود در ماه نوامبر برگزار شود که به دليل شرايط بازار نفت و کاهش بي سابقه قيمتها اعضاي اوپک تصميم گرفتند براي جلوگيري از ادامه سير نزولي قيمت نفت اين نشست را زودتر از موعد مقرر برگزار کنند.
وي با بيان اينکه اوپک براي تاثير گذاري بر بازار نفت نبايد زمان را از دست دهد، تاکيد کرد: به نظر مي رسد که بهتر است اوپک هر چه زودتر نوسانات و بي نظمي هاي بازار را کنترل کند.
عضو دائم ايران در اوپک درباره موضع کشورهاي عضو اوپک نسبت به کاهش سطح توليد توضيح داد: برگزاري نشست اضطراري نشان دهنده اين است که همه اعضاي اين سازمان با کاهش توليد موافق و خواهان ايجاد ثبات دربازار نفت هستند.
وي افزود: وزير نفت قطر معتقد است براي ايجاد تعادل اوپک بايد توليد خود را حداقل يک ميليون بشکه در روز کاهش دهد، اين در حالي است که وزير نفت الجزاير اعلام کرده تقاضاي جهاني براي نفت 3 ميليون بشکه کاهش پيدا کرده است.
خطيبي در خصوص موضع ايران يادآور شد: موضع ايران دراين باره را وزير نفت کشورمان اعلام خواهد کرد اما ايران نيز خواهان کاهش توليد و ايجاد ثبات در بازار نفت است.
نماينده دائم ايران در اوپک خاطرنشان کرد: به نظر مي رسد کاهش سطح توليد از يک تا 3 مليون بشکه در روز در اجلاس سوم آبان مورد بررسي قرار گيرد.
مصرف کنندگان کم لطفي مي کنند
خطيبي در بخش ديگري از سخنانش در خصوص واکنش بعضي از مصرف کنندگان به کاهش برگزاري نشست اضطراري و کاهش سطح توليد توضيح داد: در اجلاس ماه سپتامبر اوپک توليد خود را کاهش نداد بلکه تصميم گرفته شد به دليل وجود مازاد عرضه در بازار برخي از اعضا که سهميه هاي تعيين شده را رعايت نمي کردند، به تعهدات خود پايبند باشند.
وي درباره اظهارات اخير نخست وزير انگليس يادآور شد: وي مدتهاست که در مورد اوپک کم لطفي مي کنند، اين در حالي است که براي حل مشکلات اخير و بحرانهاي مالي که اقصاد اين کشورها را تحت تاثير قرار داده است به طور مداوم جلسه برگزار مي شود.
نماينده ايران در اوپک اضافه کرد: کشورهاي بزرگ صنعتي بايد براي توليد کنندگان نفت اين حق را قائل باشند که مشکلات فعلي بازار نفت را مديريت کنند.
بازگشت ثبات به بازار نفت
وي تاکيد کرد: در حال حاضر نوسان بازار نفت بسيار شديد است و توليد کنندگان حق دارند ثبات را در بازار نفت حکمفرما کنند و اين امر به نفع همه کشورهاي توليد کننده، مصرف کننده و سرمايه گذار است و جاي اعتراض ندارد.
خطيبي ادامه داد: بايد از مصرف کنندگان سئوال شود که چرا زماني که قيمت نفت افزايش پيدا مي کرد اصرار داشتند که اوپک بازار نفت را مديريت کند و جلوي افزايش قيمتها را بگيرد اما در شرايط کنوني که قيمت نفت در حال کاهش است اين حق را براي توليد کنندگان نفت قائل نيستند.
وي افزود: در صورت ادامه روند نزولي سقوط مصرف کنندگان بيش از همه ضرر مي کنند چون با اين شرايط هيچکس حاضر به سرمايه گذاري نيست.
نماينده ايران در اوپک با تاکيد بر اينکه هر تصميمي که ثبات را به بازار بازگرداند تصميم درستي است، تصريح کرد: شايد چند کشور خواهان بي ثباتي در بازار نفت باشند اما بيشتر کشورها خواهان ثبات هستند و جلسه جمعه آينده اوپک همه چيز را مشخص خواهد کرد.
|