وبلاگ‌نويسي، بزرگ‌ترين دستاورد دنياي روزنامه‌نگاري از قرن 18 تاكنون
فناوران اطلاعات , جمعه 15 آذر 1387 - ساعت 13:09

وبلاگ‌نويسان تازه‌كار نيز براي كسب شهرت و اعتبار بايد به رسانه‌هاي سنتي و قديمي توجه كنند.

 

نسترن صائبي- مي‌توان گفت از زماني كه اينترنت، به عنوان يك رسانه مدرن در ميان مردم سراسر دنيا هويت پيدا كرده به عنوان يك فضاي آزاد جهت تبادل اطلاعات جايگاه ويژه‌اي يافته، گويي دوران طلايي تلويزيون و راديو و به طور كلي رسانه‌هاي سنتي به سرآمده است.
امروزه روز اخبار سياسي، فرهنگي و اجتماعي به صورت آنلاين و با اندك فاصله زماني از زمان وقوع منتشر مي‌شوند و اين امر باعث شده رسانه مدرن، يك يا چند گام جلوتر از رسانه‌هاي سنتي حركت كند. از سوي ديگر اينترنت به دو دليل عمده آزاد بودن فضاي سايبر و غير قابل كنترل بودن آن، در نقطه مقابل رسانه‌هاي سنتي كه كه برنامه‌هاي آن معمولا گلچين شده و تحت نظارت بوده‌اند، قرار مي‌گيرد. اما آريانا هافينگتون، مطرح‌ترين وبلاگ‌نويس دنيا در كتاب جديد خود تشريح مي‌كند كه اين دو نوع رسانه‌ براي تكميل يكديگر، بايد هرچه سريع‌تر با هم پيوند خورده و شكاف ميان آنها پر شود. هافينگتون در مصاحبه‌اي در مورد كتاب جديدش با عنوان «راهنماي كامل هافينگتون پست براي وبلاگ‌نويسي» (The Huffington Post Complete Guideto Blogging) اعلام كرده است: همان طور كه روزنامه‌‌نگاران قديمي و خبره به وبلاگ‌نويسي روي آورده‌اند؛ وبلاگ‌نويسان تازه‌كار نيز براي كسب شهرت و اعتبار بايد به رسانه‌هاي سنتي و قديمي توجه كنند. در نتيجه اين دو رسانه لازم و ملزوم هم بوده و بايد در كنار هم قرار بگيرند، نه در مقابل هم. اين كتاب كه يك راهنماي تقريبا كامل درخصوص وبلاگ‌نويسي است، توسط انتشارات Simon & Schuster به چاپ رسيده و علاوه بر پرداختن به ترفند‌ها و نكات كليدي در زمينه شروع وبلاگ‌نويسي، برخي ديدگاه‌ها و نگرش‌هاي هافينگتون را كه وب‌سايت‌اش يكي از موثر‌ترين و برجسته‌ترين وب‌سايت‌ها در زمان مبارزات انتخاباتي رياست جمهوري سال 2008 بوده، توضيح داده است. هافينگتون مي‌گويد: در زمان انتخابات رياست جمهوري امسال، بهترين، جديد‌ترين و دقيق‌ترين اخبار به نشريه تايمز (رسانه سنتي) و com . 538- كه تا پيش از انتخابات وجود خارجي نداشت - مربوط مي‌شد كه اين نشانگر همگرايي اين دو رسانه است com . 538 وب‌سايت مخصوص جمع‌آوري و تحليل نتايج راي‌گيري و اخبار سياسي است. وي مي‌افزايد: آنچه كه ما در زمان انتخابات شاهد آن بوديم، شروع همگرايي رسانه‌هاي سنتي و اينترنت بوده و من مطمئنم كه همگرايي محض اين دو رسانه ظرف دو تا چهار سال آينده تحقق مي‌يابد.
هزاران آماتور
Huffington Post، وب‌سايت هافينگتون كه به HuffPo مشهور شده، بخشي تحت عنوان «Off The Bus» دارد كه مربوط به روزنامه‌نگاري شهروندي است و هزاران تازه كار و آماتور در عرصه روزنامه‌نگاري در زمان انتخابات رياست جمهوري، شرح وقايع را از زبان خود در آن به تحرير در مي‌آورند.
هافينگتون در مقدمه كتاب خود مي‌نويسد: وبلاگ‌نويسي بزرگ‌ترين دستاورد دنياي روزنامه نگاري براي مردم، از زمان تام‌پين تاكنون بوده است.
تام (توماس) پين كه در سال‌هاي 1737 تا 1809 ميلادي مي‌زيسته، يك رساله‌نويس انقلابي و راديكال انگليسي بود و با تاليف جزوه‌اي با عنوان عقل سليم «Common Sense» در سال 1776،‌ تاثير شگرفي در استقلال آمريكا از بريتانياي كبير گذاشت. در بخش «چرا وبلاگ مي‌نويسيد؟» اين كتاب به برخي سوالات مطرح شده در ذهن وبلاگ‌نويسان پاسخ داده و به آنها گوشزد مي‌كند كه از تبديل وبلاگ‌شان به يك فضاي ديوانه‌كننده و يا ايجاد فضايي براي روان درماني پرهيز كنند. هافينگتون در اين كتاب حسن‌نيت خود را به رسانه‌هاي سنتي نشان داده و اين مساله را از زواياي ديگر نيز مورد بررسي قرار مي‌دهد. وي در مقدمه كتابش مي‌نويسد: روزنامه‌نگاران و خبرنگاران رسانه‌هاي سنتي توسط مديران و يا سردبيران هدايت شده و به مسايل مختلف و ريز آنها مي‌پردازند، در صورتي كه اين امر در مورد وبلاگ‌نويسان صدق نمي‌كند و اكثر وبلاگ‌ها از آن حس تاثير‌گذاري و حدت و شدتي كه در رسانه‌هاي سنتي وجود دارد برخوردار نيستند. ضرورت و صراحت هافينگتون در كتاب خود به ضرورت و صراحت وبلاگ‌نويسي در مقابل رسانه‌هاي سنتي پرداخته و به برخي مشكلات و نقايص وبلاگ‌نويسي به خاطر مقايسه با استاندارد‌ها و ضعف منابع خبري اشاره مي‌كند.
وي معتقد است رسانه مدرن نه مي‌تواند كاملا جايگزين رسانه سنتي شود و نه مي‌تواند به اين زودي‌ها به جايگاه آن برسد. نورا افرون، يكي از نويسندگان وب‌سايت HuffPo در اين كتاب در مورد اينكه چگونه تفاوت ميان وبلاگ‌نويسي و نوشتن اخبار در نشريات و يا كتاب‌هاي چاپي را آموخته، توضيحات مفيدي داده است.
افرون نوشته: يكي از دلايل من براي وبلاگ‌نويسي اين بود كه شروع به تعامل كرده و جامعه‌اي را ايجاد كنم كه هر كسي بتواند در مورد مسايل مختلف و مورد نظر خود وارد بحث شود. وي معتقد است كه بلاگ‌، بسيار شبيه يك حباب صابوني است به اين معنا كه تنها براي يك لحظه وجود دارد و به زودي از بين مي‌رود. هافينگتون مي‌گويد: در فضاي وبلاگ‌، يافتن جايي كه افكار و محتوا‌هاي بدون برنامه‌ريزي شده، محترم و با ارزش شمرده مي‌شوند، كار بسيار ساده و آزادانه‌اي است. اما مساله مهم اينجاست كه وبلاگ‌نويسي به افراد امكان مي‌دهد بدون دسترسي به منابع خبري بزرگي نظير رويترز و يا نشريه تايم، اخبار و مطالب خود را به گوش افراد ديگر دنيا برسانند و اين امر بزرگ‌ترين ويژگي‌ بارز رسانه مدرن محسوب مي‌شود.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news120430.html