كانديداي اصلاح طلب انتخابات رياست جمهوري دهم گفت: ميتوانيم فضاي بهتري در جامعه داشته باشيم، به طور حتم مشكل مذهبي بودن مردم نيست؛ چرا كه فضاي جامعه ما فضايي ديني و مذهبي است.
ميرحسين موسوي كانديداي انتخابات رياست جمهوري دهم ظهر امروز در نشست با فعالين بخش كشاورزي با اشاره به مشكلات موجود در اين بخش گفت: تصور اين است كه اگر كشاورز صداي اعتراض ندارد، پس مشكل در خصوص اين بخش حل شده است. در عين حال اگر نگاهي از روي عزم ملي داشته باشيم، مشكلات روستاها و كشاورزان حل خواهد شد.
وي افزود: وقتي به عدم تعادلها در بخش كشاورزي برميخوريم متوجه ميشويم اين مشكلات يك مساله ملي و مهم است. اگر ديد ما نسبت به اين بخش اصلاح نشود، به طور حتم مشكل خواهيم داشت و اگر ديد اصلاح شود مشكلات حل شده و حتي بودجه خشكسالي اينگونه هدر نميرود.
اين كانديداي انتخابات رياست جمهوري دهم با اشاره به سفر خود به خوزستان اظهار داشت: ميلياردها دلار در بخش نيشكر سرمايهگذاري شده، اما با واردات بيرويه شكر به كشور اين مزارع از بين رفته است و ديگر صرفه اقتصادي براي كشاورزان ندارد. در حالي كه ما 600 هزار تن نياز به واردات شكر داريم، در يك سال دو و نيم ميليون تن شكر وارد كشور شده كه به كشاورزان و بخش نيشكر ما ضربه وارد كرده است؛ لذا زاويه ديد به بخشهاي مهم كشور از جمله بخش كشاورزي بسيار مهم است و هر مقدار كه از حضور كشاورزان در بازارهاي ملي كاسته شود، به آنها لطمه زدهايم و آن احترامي كه ما به كرامت انسانها داريم مورد خدشه وارد شده است. لذا مسئله عمده نوع نگاه به مشكلات است و ميتوان گفت ما در اين زمينه به طور وسيع كار نكردهايم .
موسوي در پاسخ به سئوالات فعالين كشاورزي حاضر در اين نشست درخصوص واردات كشاورزي گفت: مخالف واردات به مفهوم اصلي نيستم، بلكه مخالف واردات بيرويه و بيبرنامه محصولات كشاورزي و صنعتي به كشور هستم؛ چرا كه صنعت و اقتصاد ما را زمينگير ميكند و باعث فقر در روستاها و شهرها ميشود.
وي در پاسخ به سئوالي درخصوص بحث شوراها در روستاها و استانهاي مختلف گفت: شوراها در روستاها نهادهايي هستند كه به عمران و شكوفايي سياسي كمك ميكنند؛ چرا كه ما نظامات كدخدايي را برچيديم تا با كمك چنين نهادهايي به بالندگي سياسي و پيشرفت دست پيدا كنيم.
اين كانديداي انتخابات رياست جمهوري دهم در پاسخ به سئوال يكي ديگر از فعالين بخش كشاورزي در خصوص اصل 29 قانون اساسي و تامين اجتماعي كشاورزان اظهار داشت: اين مساله به گردن همه دولتها است و بايد همه آنها اين اصل را اجرا كنند و با اين فاصله طبقاتي كه وجود دارد، چارهاي جز اجراي اين قانون و بحث تامين اجتماعي كشاورزن نداريم.
موسوي در پاسخ به سئوالي درخصوص برخي انتقادات نسبت به تشييع شهدا اظهار داشت: فضاي جامعه ما فضايي دوستانه و پر از مهر و محبت است، اما طبيعي است كه برخي اختلافات دروني وجود دارد و به طور حتم حل ميشود و جامعه ما هر سليقهاي را ميپذيرد، اما مشكل از آنجا آغاز ميشود كه دولت دست خود را وارد ميكند و صفبندي خودي يا غيرخودي ايجاد ميكند. روحيه تجسس روي افراد و خانوادهها به طور حتم بر كشور لطمه ميزند و با اعتقادات ديني ما نيز سازگار نيست.
وي ادامه داد: ميتوانيم فضاي بهتري در جامعه داشته باشيم، به طور حتم مشكل مذهبي بودن مردم نيست؛ چرا كه فضاي جامعه ما فضايي ديني و مذهبي است.
اين كانديداي انتخابات رياست جمهوري دهم در خصوص سوال يكي از فعالين بخش كشاورزي درخصوص استفاده موسوي از اهل تسنن در دولت خود در صورت پيروزي در انتخابات گفت: به مسئله قوميتها به عنوان يك فرصت نگاه ميكنم؛ چرا كه كشوري با قوميتهاي مختلف هستيم و اين قوميتها پيوسته به يك حوزه تمدني هستند و رشد و شكوفايي كشور نيز در گرو گردهم آمدن قوميتهاي مختلف است كه اين قوميتها نقش مهمي در ارتباط ما با جهان دارد.
موسوي در ادامه افزود: بايد نگاه خود را در همه مسائل و در اين بخش عميقتر كنيم، اهل تسنن جزء سرمايههاي ملي محسوب ميشود و تاكيد ميكنم كه رابطه من هميشه با اهل تسنن خوب بوده است. |