محققان کشور با طراحی و تولید دستگاهی موفق به تولید آب آشامیدنی عاری از میکروب شدند که این دستگاه می تواند جایگزین روش کلر زنی باشد.
ترانه نمازی مدیر آزمایشگاه بخش آب شرکت کیمیاگران صنعت روز با اعلام این خبر گفت: امروزه رزینهای ید دار برای ضد عفونی و خالص سازی آب و بنزین و از بین بردن امراض ناشی از تماس با ویروسها و باکتریها کاربرد جهانی دارند.
وی با اشاره به طراحی و تولید دستگاه تولید آب آشامیدنی در این شرکت گفت: این دستگاه بر پایه تکنولوژی رزینهای "ید" دار ساخته شده است.
نمازی با بیان اینکه این دستگاه در سه مرحله اقدام به تولید آب آشامیدنی می کند، اظهار داشت: در مرحله اول با استفاده از فیلتر "پلی استر" ذرات معلق و جامد جداسازی می شود. در مرحله دوم "ید" موجود در کارتریج دستگاه، میکروارگانیزمهای مزاحم موجود در آب را حذف می کند و در مرحله آخر کربن فعال این سیستم بو، رنگ و مواد شیمیایی مزاحم را دفع می کند.
مدیر آزمایشگاه بخش آب شرکت کیمیاگران صنعت روز به ویژگیهای این دستگاه اشاره کرد و ادامه داد: این دستگاه دو کیلوگرم وزن دارد و می توان از آن در منازل استفاده کرد. همچنین قطعات حساس آن مانند کارتریج قابل تعویض است.
وی با بیان اینکه کارتریج این دستگاه پس از تصفیه 12 هزار لیتر قابل تعویض است، اضافه کرد: این دستگاه بی نیاز از جریان الکتریسیته است. ضمن آنکه با استفاده از این دستگاه می توان خود را در برابر امراض ناشی از آلودگی آب مانند اسهال، حصبه، وبا و پاراتیفوئید مصون کرد.
نمازی همچنین تاکید کرد: این دستگاه می تواند جایگزین مناسبی برای روش کلر زنی باشد.
|