معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان محيط زيست گفت: قطع درختان در منطقه وردآورد غيرقانوني است و سازمان محيط زيست موضوع را پيگيري ميكند.
محمد جواد محمديزاده در حاشيه مراسم جشنواره كودك و هواي پاك در واكنش به قطع درختان در وردآورد منطقه 22 گفت: قطعا هر گونه قطع درختي مجاز نيست، مگر اينكه براي اجراي طرح عمراني باشد، ضمن اينكه در اين صورت بايد قبل از آن به 10 برابر حجم قطع درخت غرس درخت جديد صورت گيرد.
محمديزاده با بيان اينكه به طور قطع اتفاق اخير در منطقه وردآورد را پيگيري خواهيم كرد، گفت: هر گونه اقدام غيرقانوني محكوم است و پيگيري خواهيم كرد.
وي همچنين درباره اصلاحيه قانون حفظ گسترش فضاي سبز و اينكه شوراي شهر و شهرداري بر اساس اين اصلاحيه وظيفه نظارتي بر قطع درختان را دارند، گفت: سازمان محيط زيست نيز وظيفه نظارتي دارد اما چون شهرداري در زمينه اجرايي و گسترش فضاي سبز فعاليت ميكند بخشي از اين اصلاحيه به اين دليل است.
محمدي زاده ادامه داد: مرجع قانوني، كميسيون ماده 5 و كميسيون باغات است، و در اين گونه موارد در صورتي كه در كميسيون ماده 5 مطرح شود مجاز به تصميمگيري هستند، اگر قطع درختان وردآورد در منطقه 22 در كميسيون ماده 5 مطرح نشده باشد، غير قانوني و غير مجاز است و موجب پيگرد قانوني ميشود.
وي همچنين در جمع خبرنگاران گفت: فردا سندي بين محيط زيست و وزارت صنايع درباره استانداردهاي خودرو، پسابهاي صنعتي و آلايندگيهايي كه بعضي صنايع آلاينده مثل فولاد و سيمان توليد ميكنند به امضا خواهد رسيد.
وي ادامه داد: همچنين سند ديگري نيز با وزير بهداشت به امضا خواهيم رسانيد، در آن سند تمام موضوعات پسماندهاي پزشكي و درماني و بيمارستانها و نظارت بر آب شرب همچنين امور غذايي محورهايي خواهيم داشت.
محمديزاده گفت: سازمان محيط زيست به عنوان دستگاه اجرايي با وزارتخانههاي مختلف اسنادي را به امضا خواهد رساند.
وي تأكيد كرد: در رأس همه اين مسائل موضوع آلودگي هوا است كه اميدواريم بتوانيم با اطلاع رساني و مشاركت مردم در اين امر بزرگ مشكل جدي بشريت حل ميشود.
* در طرح جديد كاهش آلودگي هوا نواقص رفع ميشود
وي با رد شكست طرح جامع كاهش آلودگي هوا تصريح كرد: شكست را قبول ندارم و اگر ساير دستگاهها اين صحبت را داشتهاند، خودشان مسئول هستند و احتمال ميدهم به دليل كمبود اطلاعات بوده است.
معاون رئيس جمهور با اشاره به اينكه بيش از 50 درصد طرح كاهش آلودگي هوا با موفقيت انجام شده است، گفت: در زمينه خروج خودروهاي فرسوده، 650 هزار خودرو فرسوده از رده خارج شدهاند و اين نشان ميدهد كه انجام شده است.
رئيس سازمان محيط زيست با اشاره به ضرورت آسيب شناسي طرح جامع كاهش آلودگي هوا، تصريح كرد: اين طرح با مشاركت دستگاههاي مختلف بايد انجام شود و مهمتر همكاري بخش خصوصي است وقتي قرار است ميني بوسهاي جديد جايگزين شود بايد آورده سرمايهگذاران كافي باشد.
وي درباره دليل عدم موفقيت جايگزيني مينيبوسهاي جديد گفت: فرد بايد حدود 15 تا 16 ميليون تومان سرمايهگذاري كند، در واقع اين مبلغ غير از كمك بلاعوض دولت و پولي است كه بانك كمك مي دهد.
محمديزاده با بيان اينكه روز گذشته طرح جامع كاهش آلودگي هوا در جلسه دولت آسيب شناسي شده است، تصريح كرد: درباره طرح جديد در دولت به طور مفصل صحبت شده و ساز و كارهايي ايجاد كردهايم تا با حمايت بيشتر دولت ساير دستگاهها را به موفقيت نزديك كنيم.
معاون رئيس جمهور با اشاره به صحبتهاي رئيس جمهور مبني بر اينكه بايد به دنبال تئوريهاي جديد در زمينه كاهش آلايندهها باشيم، افزود: بايد در طرح جديد نارساييهاي قبلي رفع شود. |