شهلا جاهد در این مصاحبه گفت: به دليل اینکه فكر ميكنم عدالت در ارتباط با من اجرا نشده است نسبت به حكم اعدام تقاضاي تجديد نظر نميكنم
همسر صيغهاي ناصر محمدخاني در حاشيه بازديد خبرنگاران خبرگزاریها از بازداشتگاه اوين افزود: به دليل اینکه احساس ميكنم عدالت به طور كامل در ارتباط با من اجرا نشده است و قاضي به صحبتها و دفاعيات من توجه نداشته ، نسبت به حكم صادره اعتراض نميكنم.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اینکه شما چگونگي اقدام به قتل را در حضور قضات تشريح كردهايد، گفت: تمامي اعترافات من تحت فشار بوده است و من قتل را انكار ميكنم.
جاهد تصريح كرد: خوشحالم كه هم اكنون يك قاضي با بازخواني پرونده تا حدودي به اين نكته پي برده است و اين امر را به گوش مسئولان ميرساند.
متهم به قتل همسر ناصر محمدخاني، گفت: من در مورد حكم قصاص هيچ واكنش نشان ندادم و برخي از نشريات، اخبار نادرستي را در اين زمينه منتشر كردند.
بیجه: استحقاق حکم اعدام را ندارم
بیجه نیز در این گفتوگو گفت: من استحقاق حكم اعدام را ندارم و از گناهي كه مرتكب شدهام، توبه كردهام.
عامل اصلي جنايت پاكدشت، من به خانوادههاي مقتولان حق ميدهم، انان صدمات بسيار زيادي را متحمل شدهاند، اما من در صورت بازگشت به جامعه، گناهان خود را تكرار نميكنم.
وي افزود: من در جريان جنايات پاكدشت، 26 مورد جنايت انجام دادهام كه 20 نفر از كودكان فوت كردهاند.
بيجه تصريح كرد: من عقدههاي رواني نداشتهام، اما وقتي كه در جريان پخش برنامههاي تلويزيوني، زندگي خود را با انچه در تلويزيون نشان داده ميشد، مقايسه ميكردم، به اين اقدامات دست زدم.
وی افزود: بخش مهمي از تقصيرات جنايت پاكدشت بر عهده مسئولان است و در اين مورد تنها من مقصر نيستم.
بيجه، در خصوص پرداخت ديه به خانوادههاي مقتولان، گفت: من حتي هزار تومان هم ندارم و كل دارايي خانواده من كمتر از يك ميليون تومان است.
عامل اصلي جنايت پاكدشت كه حكم اعدام وي تاييد شده، گفت: من براي بدست اوردن پول، اين قتلها را انجام داده و از اين طريق تنها عقدههاي خود را تخليه كردهام.
بيجه گفت: در ابتداي انجام جنايتم قصد كشتن كودكان و فرزندان مسئولان جامعه را داشتم، ولي از انجايي كه احتمال ميدادم، سريع به چنگ قانون بيافتم از اين كار منصرف شدم و به قتل فرزندان خانوادههاي كم بضاعت جامعه روي اوردم.
وی افزود: اگر با قصاص من تمام جرمها از بین میرود این کار را انجام دهند. من به دلیل فقراین کارها را کردم وامیدوارم که اعدام نشوم.
عامل اصلی قتلهای پاکدشت همچنین گفت: من درارتکاب 20 مورد قتل تنهانبودم، شرایط نیز در این مسئله نقش داشت.
وي در توضيح اين امر گفت: در منطقهاي كه من زندگي ميكردم، افراد زيادي معتاد و دزد بودند.
بيجه در پاسخ به اين سوال كه در حال حاضر با توجه به تاييد حكم از سوي ديوان عالي كشور، چه درخواستي داري؟ گفت: اگر به من موقعيت بدهند دوست دارم از اينجا بروم.
خبرنگاري از بيجه پرسيد چه ضمانتي وجود دارد كه شما مجددا مرتكب اين قتلها نشويد؟ كه بيجه پاسخ داد: من همچنان روي توبهام هستم.
بيجه افزود: من از ته دل به همه خانوادهها تسليت ميگويم و براي همه انها از وضعي كه به وجود امده متاسفم.
بيجه درباره انگيزه اصلياش براي ارتكاب قتل گفت: من از بچگي تحت ظلم بودم و وقتي زندگيام را با ديگران مقايسه ميكردم، ناچار دست به چنين اعمالي زدم.
وكيل يكي از خانوادههاي قربانيان جنايات پاكدشت نیز روز گذشته در ميزگرد مطبوعاتي انجمن حمايت از حقوق كودك، از تاييد حكم متهمان جنايت پاكدشت و حكم صادره عليه متهم رديف دوم انتقاد كرد و ان را باعث نارضايتي خانوادههاي قربانيان دانست.
فريده غيرت و نسرين ستوده، دو نفر از فعالان حقوق كودك در ميزگرد انجمن دفاع از حقوق كودك درباره پرونده پاكدشت، نسبت به حكم صادره براي متهم رديف دوم اين پرونده ابراز نارضايتي كردند و نارضايتي خانوادههاي مقتولان را نيز اعلام كردند.
فريده غيرت، وكيل دادگستري در اين ميزگرد، نسبت به احكام صادره در پرونده جنايات پاكدشت به خصوص حكمي كه درباره متهم رديف دوم - علي باغي - صادر شده است، اعتراض كرد.
وي در سخنان خود، با بيان سيري از پرونده، به اقرارهاي متناقض محمد بيجه، متهم رديف اول و ساير متهمان اشاره و انتقاد كرد كه چرا اقرارهاي افرادي چون بيجه مبناي استناد در صدور حكم براي متهم رديف دوم بوده است.
غيرت با اشاره به سوابق كيفري علي باغي، اين سوال را مطرح كرد كه ايا دستگاه قضائي به سوابق كيفري اين فرد رسيدگي كرده است يا نه؟ و چرا با وجود اين سوابق تنها به 15 سال زندان محكوم شده است؟
غيرت همچنين اظهار داشت كه خانوادهها و وكلاي پرونده نسبت به صدور اين حكم نگراني و اعتراض دارند و اين حكم جز اين كه خشم خانوادههاي قربانيان را برانگيزد نتيجه ديگري نداشته است.
غيرت با نامناسب توصيف كردن شرايط مالي ، اقتصادي و اجتماعي داغديدگان اين حادثه گفت: اين خانوادهها در فقر شديد مادي هستند و اين عاملي شده است كه نتوانند احساسات و عواطف خود را به خوبي بروز دهند.
نسرين ستوده، وكيل يكي از خانوادههاي قربانبان نيز در سخناني، روند احكام صادره درباره پرونده قربانيان جنايت پاكدشت را ياداور شد و گفت: اين احكام، خانوادهها و وكلاي قربانيان را راضي نكرد و چون ديديم راه ديگري نداريم، خواستيم ان را به قضاوت افكار عمومي بگذاريم.
وي هم در سخنان خود نسبت به حكم صادره براي علي غلامپور - متهم رديف دوم - اعتراض كرد و با ياداوري سوابق كيفري اين فرد و اقارير ساير متهمان در مورد وي، گفت: ايا فردي مثل بيجه صلاحيت اين را دارد كه اقرارهايش مورد استناد قاضي قرار گيرد؟
ستوده در بخش ديگري از سخنان خود، به سير پرونده در دادگاه غيرعلني اشاره كرد و با اعتراض به عدم اجازه حضور وكلا و شاكيان در دادگاه غيرعلني، اجازه حضورشان در دادگاه را خواستار شد و گفت: ما ميخواهيم در دادگاه انقلاب حضور يافته و پرونده تشكيل شده در انجا را مطالعه كنيم.
به گفته وي، اخرين قربانيان اين جنايت 5 كودكي بودند كه دو كودك از مهلكه فرار كرده و در ابتدا علي غلامپور را شناسايي كردند، ولي در دادگاه از شهادت عليه وي خودداري كردند كه به گفته دادستان پرونده، انها از سوي خانواده غلامپور تهديد شده بودند و 3 كودك ديگر پس از اینکه مكرر مورد تعدي قرار گرفتند، به قتل رسيدهاند.
ستوده در بخش ديگري از سخنان خود، درباره برخي شايعات مبني بر وجود قاچاق اعضاي انسان در اين پرونده، گفت: ما به چنين چيزي نرسيديم ولي وقتي كه بخشي از پرونده را نميتوانيم مطالعه كنيم، احتمال وقوع هر مسئلهاي وجود دارد. بنابراين نفيا يا اثباتا نميتوان اظهارنظر كرد.
فريده غيرت نيز درباره اين شايعه گفت: جدا كردن قطعات بدن اين اطفال به تجهيزات بسياري نياز داشته است كه ما در محلهاي جنايت نديديم.
|