پيروزي شيرين عراق ثمره تلاش و حمايت ايران است
چهارشنبه 28 ارديبهشت 1384 - ساعت 22:04

جلال طالباني رئیس جمهوري عراق در ديدار وزير امور خارجه كشورمان در بغداد

 

جلال طالباني با ابراز خرسندي از سفر خرازي به عراق، كه براي اولين بار پس از تشكيل دولت اين كشور صورت مي‌گيرد، تصريح كرد عراق از رابطه مستحكم و پايدار با ايران مطمئن است و روابط گسترده با ايران اولويت نخست دولت عراق است. وي با اشاره به وضعيت داخلي عراق بيان داشت: انتخابات اخير در عراق وزن و اهميت گروه‌ها را در اين كشور نشان داد و اكنون دولت فراگير ائتلافي نشانه وفاق ملي است. رئیس جمهوري عراق با اعلام آمادگي براي تقويت امكانات لازم براي تردد مردم دو كشور، خواستار تشكيل كميته‌هاي مختلف براي شناسايي ابعاد همکاری‌ها ميان تهران و بغداد شد. طالباني همچنين از دعوت خرازي براي سفر به تهران استقبال و عنوان كرد كه در آينده از ايران ديدن خواهد كرد.
در اين ديدار وزير امور خارجه كشورمان نيز تشكيل دولت عراق را يك پيروزي بزرگ براي مردم اين كشور دانست و ادامه داد، با توجه به تجارب وسيع ايران در مبارزه با تروريسم ايران آماده همكاري با عراق در اين زمينه بوده و آماده است مانند گذشته در كنار مردم و دولت عراق باشد. خرازي همچنين سدسازي، جاده سازي و توسعه زيربنايي را از ديگر ابعاد همکاری‌ها ي دو كشور برشمرد و گفت، صادرات برق به عراق و ترميم و ساخت نيروگاه‌هاي عراق از زمينه‌هاي مهم براي همكاري دو كشور است و بايد سازوكار همكاري دو كشور را طراحي و نهادينه كرد تا تماسها و ديدارهاي مسئولان دو طرف به صورت منظم ادامه داشته باشد. وي با پراهميت خواندن مراودات ميان مردم و ارائه تسهيلات كنسولي در اين زمينه افزود، شرايط كنوني را بايد آسانتر و ارزانتر كرد. وزير امور خارجه كشورمان همچنين در اين سفر با نخست وزير عراق ديدار و در مورد روابط دو جانبه گفت‌وگو كرد.
ابراهيم جعفري در اين ديدار با بيان این که عراق همكاري و گسترش روابط سياسي و اقتصادي را با جمهوري اسلامي ايران در اولويت قرار داده است، تجربيات جمهوري اسلامي ايران را در بازسازي و سازندگي كشورش بسيار ارزشمند خواند و بيان داشت: عراق علاقه‌مند است در زمينه‌هاي اقتصادي، صنعتي و انرژي با جمهوري اسلامي ايران همكاري كند.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news30163.html