خبرگزاري سلام- بیانیه مشترک سازمان های غیردولتی و فعالان فناوری اطلاعات در حوزه WSIS برای تاکید بر پیگيری مفاد و اسناد اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی در دولت جدید از سوی دبیرخانه جامعه مدنی WSIS منتشر شد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: ایران اسلامی در روزهای آینده مرحله جدیدی از تاریخ خود را تجربه خواهد کرد. تاریخی که با اتمام نهمین دوره فعالیت دولت آقای خاتمی و شروع فعالیت دولت آقای احمدی نژاد آغاز خواهد شد.
تقارن حضور و فعالیت آقای احمدی نژاد در کسوت رییس جمهور ایران عزیز در بعد ملی با آغاز برنامه چهارم توسعه کشور و برنامه کلان بیست ساله(که در هر دو آنها اساس و شاخص توسعه بر مبنای دانایی محوری قرار گرفته است) و در بعد بین المللی تجربه جامعه اطلاعاتی جهانی در هزاره سوم و گفتمان های موجود همراه شده است و برنامه ها و افکار و فعالیت های دولت ایشان در راستای این موارد می تواند تاثیر تعیین کننده و مهمی بر آینده کشور بگذارد.
خوشبختانه از سال 2002 و با توجه ویژه آقای خاتمی به بحث فناوری اطلاعات، حرکت ها و اقدامات قابل توجه و مثبتی در این حوزه صورت گرفت که حضور فعال ایران در اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی در سال 2003 ژنو نیز نقطه عطفی در گرایش ایران به توجه اساسی به موضوع فناوری اطلاعات و تحولات جهانی در این حوزه بود.
طرح ملی تکفا، راه اندازی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تشکیل کمیسیون ملی WSIS و نشست بین المللی جامعه اطلاعاتی در منطقه آسیا و اقیانوسیه از جمله شاخص های کاری صورت گرفته در سال های اخیر هستند.
اقدامات انجام شده در این دوره کشور را از نظر زیر ساختی به شرایط خوب و نه مطلوبی رسانده است و از این رو کار برای دولت آینده بسیار ساده تر خواهد بود.
فارغ از هر گونه جهت گیری سیاسی در بررسی وضعیت و جایگاه فناوری اطلاعات در دولت آینده باید در ابتدا از یک سو شناخت مناسبی از شخصیت علمی دکتر احمدی نژاد به عنوان یک رییس جمهور دانشگاهی و از سوی دیگر موقعیت و محبوبیتی که اکنون ایشان و برنامه هایشان در میان مردم پیدا کرده اند و شرایط کشور از جنبه ها درونی و بین المللی داشته باشیم.
بی شک درصد قابل توجهی از گرایش مردم در گزینش دکتر احمدی نژاد به برنامه های ایشان مبنی بر تاکید و توجه بر مواجهه علمی با مسائل و مشکلات کشور و بهره گیری از ظرفیت های بالقوه و بلااستفاده، بهینه سازی پتانسیل های در حال هرز رفتن و استفاده کامل از استعداد ناب ایرانی، باز می گردد.
با این دیدگاه می توان عنوان کرد که علاوه بر مردم، شخص آقای احمدی نژاد هم در آستانه تجربه بزرگی در کشور ایران هستند، اتفاقی که سالهاست در کشور به شعار و حرف بدل شده و آن هم توسعه علمی ایران برای رسیدن به ابهت از دست رفته علمی کشور است.
این در شرایطی است که رسیدن به جایگاه آرمانی علمی بدون دستیابی به کرسی های مهم و تاثیرگذار در مجامع و مراکز علمی جهان تقریباً غیر ممکن می نماید.
باتوجه به رویکردهای علمی و فنی در حوزه فناوری اطلاعات، این حوزه جزء معدود بخش هایی است که تاثیر زیادی از سیاست نگرفته است و از این رو به نظر می رسد با توجه به رویکرد علم مداری در برنامه های آقای احمدی نژاد شاهد تحولات و تصمیمات بسیار خوبی نیز در این بخش باشیم و در این آشفته بازار سیاست حداقل فناوری اطلاعات به عنوان نقطه عطف ملی بتواند فارغ از دسته بندی ها و گرایش ها سیاسی با رویکردی ملی مورد توجه قرار گیرد و به همین واسطه ضمن حفظ پتانسیل های موجود، تلاش برای بهره گیری بیشتر از ظرفیت های بالقوه و ناشناخته فناوری اطلاعات برای کشور صورت گیرد.
از جمله مسائل بسیار مهمی که دولت آینده در بدو فعالیت با آن مواجه خواهد بود فراهم کردن زمینه حضور فعال و پررنگ کشور در اجلاس بین المللی و بسیار مهم سران جامعه اطلاعاتی است که مرحله اول آن با حضور آقای خاتمی در ژنو برگزار شد و جناب آقای احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور منتخب ملت ایران در مهرماه باید در آن شرکت نماید.
باتوجه به اینکه فاز دوم اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی در سال جاری میلادی در کشور تونس برگزار خواهد شد، به نظر می رسد پیگیری تلاش هایی که ظرف دوسال گذشته برای حضور و نقش پر رنگ ایران در نشست های جامعه اطلاعاتی انجام گرفته از اولویت های کاری دولت در حوزه جامعه اطلاعاتی و فناوری اطلاعات باشد.
شاید بزرگترین دغدغه و هدف اصلی جامعه اطلاعاتی و نهایتاً هدف نهائی برگزاری اجلاسی با این عنوان را بتوان دسترسی به منابع اطلاعاتی و ارتباطی برای مردمان همه کشورها در تمام اوقات و همه جا با شرایط مساوی عنوان کرد ولی برای کشورهایی چون ایران، بزرگترین رویکرد و هدف برای حضور فعال تر و به عهده گرفتن نقش پررنگ تر در جریان اجلاس و تصویب آیین نامه ها و اسناد، مقابله با انحصارطلبی كشورهای غربی به ویژه آمریكا در برابر منابع اطلاعاتی و راهبری اینترنت است.
هدف اصلی جامعه اطلاعاتی و نهایتاُ هدف نهائی برگزاری اجلاسی با این عنوان، دسترسی به منابع اطلاعاتی و ارتباطی برای همه، در تمام اوقات و همه جا با شرایط مساوی است و این اجلاس می تواند زمینه انحصار منابع اطلاعاتی را از كشورهای غربی به ویژه آمریكا خارج سازد.
ما به عنوان سازمان های غیردولتی و افراد فعال در حوزه جامعه اطلاعاتی و فناوری اطلاعات ضمن جلب توجه جناب آقای احمدی نژاد، رییس جمهور محترم و منتخب مردم به اسناد و اطلاعات پیوست با تاکید بر پیگیری مفاد و اسناد اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی در دولت جدید، آمادگی خود را برای همکاری و همگامی با دولت جدید در برنامه های آتی اجلاس جامعه اطلاعاتی جهانی تا دستیابی به اهداف اساسی که منطبق بر سیاست های کلی نظام است اعلام می نماییم و از آقای احمدی نژاد رییس جمهور محبوب مردم ایران خواستار توجه جدی و حمایت همه جانبه نسبت به ایجاد یک حساسیت و توجه ملی در برابر موضوعات جامعه اطلاعاتی و فناوری اطلاعات هستیم.
|