جدول 1- حداكثر وام پرداختي به شركتهاي فعال در حوزه ICT

توان مالي

سقف ميزان وام (به ميليون ريال)

2000 ـ 0

25/0 × توان مالي

5000 ـ 2000

(توان مالي × 15/0) + 200

10000 ـ 5000

(توان مالي × 05/0) + 700

10000 به بالا

1200


ج- سود و كارمزد: ميزان سود و كارمزد وام براساس ارزيابي طرح كسب و كار ارائه شده تعيين مي‌گردد. حداقل ميزان سود و كارمزد اين نوع وام معادل شش درصد و حداكثر دوازده درصد مي‌باشد. گيرنده وام موظف است معادل مابه‌التفاوت نرخ وام پرداختي با نرخ مصوب وام اشتغال در بخش خدمات تضمين ارائه نمايد. در صورت عدم دستيابي شركت به اهداف تعيين شده در طرح كسب و كار (از جهت افزايش توان مالي و تعداد كاركنان شاغل) شركت موظف به پرداخت مابه‌التفاوت نرخ سود و كارمزد وام تا نرخ مصوب وام‌هاي اشتغال براي بخش خدمات خواهد بود.

د- نوع ضمانت: نوع ضمانت تسهيلات پرداخت شده مطابق با دستورالعمل دبيرخانه شوراي عالي اطلاع‌رساني خواهد بود كه در چارچوب قرارداد عامليت بانك عامل ابلاغ مي‌گردد.

هـ- روش تقاضا: شركتهاي متقاضي مكلفند تقاضاي خود را در قالب يك طرح كسب و كار حاوي اطلاعات مندرج در كاربرگ پيوست به دبيرخانه شوراي عالي اطلاع‌رساني ارائه نمايند.(این کاربرگ در سایت شورا موجود است )

و- روش بررسي و تصويب: تقاضاهاي واصله در هر دوره توسط كارگروه اقتصادي منتخب شوراي عالي اطلاع‌رساني مورد بررسي و تصويب قرار مي‌گيرد.
یک شرکت می تواند در 13 کارگروه مختلف به ارائه طرح بپردازد که این کارگروه ها عبارتند از :
داده های مکانی - معماری اطلاعات - دولت الکترونیک - خط و زبان فارسی - تجارت الکترونیک - آموزش الکترونیک - بانکداری الکترونیک - تحقیق و توسعه - امنیت میزبانی – حقوقی - فناوری اطلاعات و ارتباطات توان بخشی - بیمه الکترونیکی و سورس باز.

*تبصره: حداكثر تعداد وام‌هاي پرداختي به هر شركت در هر سال از 3 وام در سقف اعتبار پرداختي به شركت تجاوز ننمايد.

نگاه آخر
همان طور که مشاهده کردید ، ضوابط پرداخت وام با تسهیلات مربوطه به شرکتهای فعال در زمینه فناوری اطلاعات ، از جامعیت و ظرفیت های مختلف و خوبی برخوردار است . تا کنون صدها شرکت خصوصی ، بیش از 20 میلیارد تومان از بودجه اختصاص یافته به تکفا استفاده کرده و پروژه های ارزشمندی را در زمینه هوش مصنوعی ، بانک های اطلاعاتی و آموزش الکترونیک ، طراحی و راه اندازی کرده اند که نتیجه کاری برخی از این شرکتهای موفق را در بازار می توان مشاهده کرد.
مانند نرم افزار هوش مصنوعی متن خوان شرکت داده پردازان دوران که نرم افزار بسیار کاربردی و ارزنده ای به شمار می رود. اما آن چه در این مقطع باید مورد توجه قرار بگیرد ، کمک بیش تر تکفا به شرکتهای تازه تاسیس و حمایت مادی و معنوی از آنهاست که معمولا از چند مهندس کامپیوتر یا الکترونیک تازه کار تشکیل شده است .
این کمک ها می تواند به صورت های غیر وام نیز تعلق یابد. مانند کاهش مالیات بر درآمد سالیانه شرکتهای فعال در زمینه آی تی به مدت 5 سال در شروع فعالیت . به هر حال ، توصیه می کنیم که فردا نيز در اين خصوص همرا ما باشيد.

لینک های مفید
برای اطلاع خوانندگان محترم ، لینکهای مهم دولتی خوبی که بی ارتباط با فعالیت شواری عالی اطلاع رسانی و فضای ای تی کشور نیست ، به اطلاع می رسد :
* پایگاه اطلاع رسانی صنایع کوچک و متوسط : http://www.sme.ir

* طرح ملی لینوکس فارسی : http://www.farsilinux.org

* اتحادیه صادرکنندگان نرم افزار ایران : www.uiseonline.org

* سایت همایش تیر 84 تجارت الکترونیک : www.ec-conf.ir

* سایت آماری عملکرد بخش خصوصی در قالب تکفا : http://fa.istt.ir

* مناقصات الکترونیک تکفا : www.iranets.com

* سازمان مدیریت صنعتی ایران : www.mporg.ir

* انجمن مدیریت تکنولوژی ایران : www.iramot.com