هموطن- امیدواریم این بررسی فرصتی بهینه برای آن دسته از خوانندگانی که فرصت مرور بر اخبار ای تی ایران در این هفته را نداشته اند فراهم کند.
آیا سلیمانی وزیر آی تی خوبی است ؟
این هفته فضای ای تی ایران تا حدی به رایزنی در مورد انتخاب وزیر آینده ای تی ایران وابسته شده بود. روزنامه هموطن به نقد و بررسی پیش زمینه کاری و صلاحیت مهندس سلیمانی وزیر پیشنهادی دکتر احمدی نژاد برای تصدی گری وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداخت . به هر حال با هر تفکر و نقدی باید به این مسئله توجه کرد که خروج از دایره بسته مدیران محدود با حضور نیروهای جوان و با فکر امکان پذیر است که امیدواریم آقای سلیمانی ، هفته آینده با کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی به انتظارات جامعه اطلاعاتی ایران پاسخ دهد .
بودجه 260 هزار میلیارد ریالی برای آی تی
این هفته اخبار خیلی خوبی داشتيم یکی از این اخباربه اختصاص بودجه 260 هزار میلیاردی به ای تی در چند سال آینده مرتبط است .
مهندس ”سيد حسن اميراحمدي“ در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران اظهار داشت: كليات بودجهي اختصاصي به بحث فناوري اطلاعات وارتباطات در برنامهي چهارم توسعه، به تصويب رسيده و حدود 260 هزار ميليارد ريال جهت سرمايهگذاري دراين بخش پيشبيني شده است.
وي ادامه داد: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته انتظار داريم حدود 15 هزارميليارد تومان از كل بودجه، توسط بخش دولتي و بالغ بر 11 هزار ميليارد تومان از آن توسط بخش غيردولتي سرمايهگذاري شود. از طرفي حدود 10 هزار ميليارد تومان از كل سرمايهگذاري مذكور در بخش مخابرات، حدود 8 هزار ميليارد تومان در بخش فناوري اطلاعات و حدود 500 ميليارد تومان در بخش فضايي و قريب به هزار ميليارد تومان در بخش پست و مابقي در ساير موارد و در حوزههايي مانند تنظيم مقررات و تحقيقات سرمايهگذاري خواهد شد.
با تصویب و اختصاص این بودجه به زودی شاهد تحولات زیر بنایی و اجرایی خوبی در زمینه رشد و توسعه سیستم های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات خواهيم شد که زمینه هایی چون هواشناسی آموزش عالی و مدیریت در سطوح مختلف اداری و فنی از جمله اثرات مهم آن به شمار می آید .
گسترش دولت الکترونیک
روز چهارشنبه یک مصوبه خیلی خوب برای حوزه ای تی ایجاد شد . نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی لایحه قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت، در مورد برخی از مواد این لایحه به بررسی پرداختند. در این راستا ماده 27 آن به تصویب رسید.
بر اساس ماده 27 اين لايحه كه مورد تصويب نمايندگان قرار گرفت، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات (شركت مادر تخصصي مخابرات ايران و شركتهاي سهامي مخابرات استانها) موظفند با رعايت مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي:
با ايجاد زيرساختهاي لازم با همكاري دستگاههاي اجرايي (از جمله وزارت راه و ترابري) امكان اتصال ادارات آموزش و پرورش كشور، مراكز فني و حرفهاي، مدارس دورهي آموزش ابتدايي و راهنمايي و متوسطه، مراكز علمي، آموزشي و پژوهشي، ورزشي، مجتمعهاي فرهنگي و هنري و كتابخانههاي عمومي را به شبكه اطلاعرساني و شبكهي جهاني اينترنت با پهناي باند مناسب براي كاربرهاي علمي و آموزشي بدون پرداخت وجوه اوليه (شامل وديعه و هزينه نصب) فراهم آورد.
سرمايهگذاران و بهرهبرداران متعهد به رعايت كليهي ضوابط و الزامات قانوني مربوط ميباشند. تصویب این لایحه و فراگیر کردن آن در فضای دولت الکترونیکی گامی مهم در جامعیت دادن به فعالیتهای سنتی دولت به سمت و سوی E-GOVERNMENT و بالطبع توسعه فعالیتهای سایت های دولتی و کل پورتال های رسمی کشور در فضای ای تی خواهد شد . ضمنا این لایحه خبر خوشی برای کسانی است که علاقمندن E-LEARNING را به صورت فراگیر و در سطح خوبی در کشور و در آموزش عالی سنتی ایران در اختیار داشته باشند.
ایرانی کامپیوتر ایرانی بخر !
ساخت اولین رایانه ملی تا ماه آینده به اتمام می رسد و همان طور که دارنده خودروی ملی شدیم به زودی در صنعت ای تی نیز یک رایانه ملی خواهیم داشت . مديرعامل شركت گسترش انفورماتيك ايران روز گذشته به ایسنا گفت : پروژهي كلونايزر كه به كامپيوتر ملي معروف شده براي اولين بار در دنيا مطرح و تا پايان شهريور ماه به بازار داخلي و خارجي عرضه خواهد شد.
دكتر «سميعزاده» در گفتوگو با خبرنگار سرويس فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از حمايت سازمان گسترش و نوسازي صنايع از پروژهي كلونايزر خبر داد و گفت: ايدهي طراحي كلونايزر بر مبناي one click one touch پايهريزي شده است، به اين معنا كه با يك كليد يك پيام ميفرستيد و ديگر براي فرد نبايد مهم باشد كه اين پيام به e-mail ، فكس و يا sms فرستاده خواهد شد.
این خبر برای کسانی که به دنبال استفاده از نرم افزارهای فارسی مانند لینوکس ملی و سیستیم های عامل ملی ساخت شورای عالی انفورماتیک ایران هستند خبر خوبی است . به هر حال نرم افزار ایرانی باید روی سیستم عامل ایرانی و بر روی رایانه ایرانی قابل استفاده باشد تا شاهد تبعات نرم افزاری خاصی نباشیم. به هر حال همیشه وقتی همه چیز ایرانی باشد نمی توان مشکلات را به گردن دیگران انداخت .
تا 30 مرداد فرصت دارید
معاون فنی دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی آخرین مهلت شرکت اشخاص حقیقی و حقوقی کشور را در ارائه طرح های پیشنهادی برای حضور مقتدرانه ایران در احلاس جامعه اطلاعاتی که قرار است به زودی در کشور تونس برگزار شود را 30 مرداد ماه سال جاری دانست . وی از سایت WWW.TAKFA.ir به عنوان پایگاه اطلاع رسانی رسمی تکفا برای دانلود فرم های شرکت در ارزیابی طرح ها خبر داد و اظهار داشت :
آخرين مهلت دريافت فرم ۳۰مردادماه جاري بوده وشركت ها با ارسال توصيف كوتاهي از پروژههاي خود در اين ارزيابي ميتوانند شركت كنند كه پرسشنامه ميتواند از طريق سايت WWW.itu.int/wsis/stocktaking انجام شود.
ضمنا به اطلاع علاقمندان به دریافت اطلاعات در مورد این اجلاس جهانی می رسانیم که آخرين نشست مقدماتي اجلاس جهاني سران دربارهي جامعهي اطلاعاتي از 19 تا 30 سپتامبر 2005 (28 شهريور ماه تا 8 مهر ماه ) در ژنو برگزار مي شود.
این سایت ها را ببینید
در تعطيلات پايان هفته توصیه می کنیم به سایت های زیر سر بزنید که خالی از لطف نیست . سایت اینترنتی مخطوطات استان قدس رضوی در نشانی اینترنتی : www.aqlibrary.org راه اندازی شد . در این سایت می توانیدبه اطلاعات هزار نسخه كتاب، قرآن و جزوه خطي، ميكروفيلم و نسخههاي عكسي و چاپ سنگي دسترسي داشته باشید که یک بانک اطلاعاتی بسیار خوبی تلقی می شود. اخیرا رشته فوق لیسانس تجارت الکترونیک که در دانشگاه شیراز راه اندازی شده بود تمدید ثبت نام شد .
علاقه مندان براي كسب اطلاعات بيشتر ميتوانند به آدرس اينترنتي WWW.reisu-fars.comيا WWW.shirazu.ac.irمراجعه کنند و اطلاعات بیش تری کسب کنند.
سایت اینترنتی پزوهشکده مطالعات راهبردی در نشانی : Shop.irss.irارائه شده است . در این سایت می توانید به خرید مطالب و مقالات علمی در زمینه های گوناگون پرداخته و بعضا به صورت الکترونیکی با صاحبان مطالب به ارتباط الکترونیکی بپردازید. امری که تا قبل از این امکان پذیر نبود. به اطلاع علاقمندان می رسانیم که سایت شبکه تحلیل گران فناوری ایران که در نشانی اینترنتی :
www.itanetwork.org قابل دسترس است رفتار سازمانی اطلاعاتی شبیه سایت موسسه مطالعات راهبردی دارد .
|