یادداشت آنلاین-هموطن-عبدالله شهریوری-رئیس سازمان ملی جوانان چند هفته پیش در اظهاراتی قابل تامل ، فضای وب و سرزمین دیجیتالی تور جهان گستر را شاخصی خطرناک و عاملی برای تخریب فکری و اعتقادی مردم به وِیژه جوانان دانسته بود . این اظهارات که توسط رئیس جدید سازمان ملی جوانان ایران صورت پذیرفت ، با بازتاب های گسترده در سطح رسانه های مکتوب و الکترونیکی کشور همراه بود که حجم کثیری از فعالان ICT در کشور ، مخالف محتوای برخی از سخنان آقای علی اکبری شده بودند. اخیرا نیز انجمن فناوری اطلاعات جوانان ایران با صدور بیانیه ای ، این رویکرد را مورد انتقاد قرار گرفت و آن را نادرست خواند. در این بیانیه آمده است :
ما نيز مانند رييس سازمان ملي جوانان معتقديم كشور ما چون واردكننده فناوري اينترنت است به تحقيق و مطالعه مداومي براي بوميسازي ساختار، محتوا و امكانات آن نيازمنديم. اما برخلاف شما به نيمه پر ليوان مينگريم و اينترنت و وب سايتها را نه تنها عامل تخريب و خطرناك نميدانيم بلكه به پشتوانه چند سال تحقيق و مطالعه و كار آن را بهترين بستر براي گسترش روحيه همبستگي، كارآفريني، فعاليت علمي و از همه مهمتر بيان انديشه و رقابت در عرصه بينالملل مي دانيم.
به هر حال همه بر این نکته آگاه هستیم که نحوه نگریستن به بنیان های فکری ، رفتاری و عملکرد هر پدیده مبتنی بر فناوری روز ، می تواند بر اساس نوع رویکرد approach مشاهده گر ، متفاوت باشد . اما شاخص مهم ، در پذیرش فرعیات و شاخص های ضربه پذیر یک فناوری نیست . مهم آن است که اصل قضیه مورد تائید و آگاهی منطقی ما قرار بگیرد و همه تلاش ها و کوشش های منسجم خود را ، برای بسیج نیروهای بالقوه برای کسب حداکثر بازدهی از ابزارهای فناوری روز ، به کار ببندیم. و گرنه اگر بخواهیم ضریب آسیب رساندن رسانه ها را بر روی اعتقاد ، افکار و آسیب شناسی مبانی اخلاقی و اجتماعی ملل بررسی کنیم ، همین تلویزیون به اندازه نهایت فایده در ارتقای آگاهی و دانش ملی ، نهایت ضرر رسانی به بنیان های خانواده و اندیشه را می تواند یدک بکشد.
مهم آن است که ابزار دست عاقلان است یا نااهلان . در مورد مسئله رسانه اینترنت نیز ، وضع به همین منوال است . اگر به قول بیانیه فوق الذکر ، فقط بخواهیم آسیب پذیری جامعه از طریق وب را بنگریم ، آن قدر این رسانه نا خوب است که تا کنون بشر ، هیچ وسیله ارتباطی به این اندازه خطرناک و مهلک را به دست خود با این همه امکانات مالتی مدیا ، ایجاد نکرده است ! اما اگر سری به اوراق و اسناد مالی کشورهای موفق در امر تجارت مبتنی بر فناوری ICT بزنیم ،در خواهیم یافت که گردش مالی موجود مبتنی بر فضای وب ، ده ها برابر فروش سالانه نفت ایران می باشد ! و از این دست مثال ها بسیار است . . . .
بنابراین آن چه می توان استنتاج داشت در 2 نکته خلاصه می شود :
1-دولت مردان ایران می بایست در انتقال افکار و عقاید خود در مورد فناوری روز ، با ادله روشن و مبتنی بر منطق در اذهان و افکار عمومی سخن بگویند تا نظرات بی پایه ، موجبات وهن نظام فکری تکنولوژیکی کشور را به همراه نداشته باشد .
2-نوع برخورد جامعه آماری مسئولان کشور با مسئله وب و اینترنت ، اکثرا تا حدودی مبتنی بر مبانی فکری رئیس جدید سازمان ملی حوانان بوده است که در چند سال اخیر تا حدودی تغییر یافته است . بنابراین انتظار می رود با تغییر نگرش و دستیابی به چشم انداز مطلوب ، مسئله ای تی در ایران و گسترش ان ، مرتفع گشته و حصول به افق های طلایی نهضت نرم افزاری و دولت الکترونیک در کشور که وابسته به همکاری سازمان های مختلف کشوری است ، در اسرع وقت انجام پذیرد.
به هر حال ، سرویس فناوری اطلاعات روزنامه هموطن سلام آمادگی دارد تا در مورد عقاید و نظرات آی تی مدار ریاست محترم سازمان ملی جوانان مطالب مختلفی را منعکس و در اختیار جامعه جوان خوانندگان روزنامه قرار دهد .
|