افزایش سرمايه گذاري ايرانيان در ساخت و ساز دوبی
هموطن سلام , سه شنبه 29 آذر 1384 - ساعت 18:24

در روزهاي گذشته روزنامه‌هاي امارات با چاپ گزارش‌هاي ويژه‌اي تلاش خود را براي تسريع فرار سرمايه‌هاي كشورمان به دوبی و ديگر شهرهاي اين شيخ‌نشين تشديد كرده‌اند.

 

در روزهاي گذشته روزنامه‌هاي امارات با چاپ گزارش‌هاي ويژه‌اي تلاش خود را براي تسريع فرار سرمايه‌هاي كشورمان به دوبی و ديگر شهرهاي اين شيخ‌نشين تشديد كرده‌اند. در گزارش‌هاي روزنامه‌هاي امارات، ايرانيان به سرمايه‌گذاري‌هاي كلان در اين كشور تشويق مي‌شوند.
به گزارش ايسنا از امارات، روزنامه الاتحاد چاپ ابوظبي در گزارشي نوشت: بهترين مكان براي سرمايه گذاري در خاورميانه سرمايه گذاري در امارات است كه در چند ماه گذشته ايرانيان سهم زيادي در آن داشتند و در امر مسكن سرمايه‌گذاري كرده‌اند. حتي اخيرا به بازارهاي مالي دوبی وابوظبي نيز هجوم آورده‌اند و در امر مسكن و ساخت‌وساز ايرانيان بيش ديگر اتباع كشورها در امارات سرمايه‌گذاري كرده‌اند. الاتحاد در ادامه گزارش خود شهر ابوظبي را ميزبان خوبي براي ايرانيان معرفي كرد.
روزنامه البيان نيز در گزارشي با عنوان دوبی براي جوانان ايراني بهتر از آمريكاست به موضوع سرمايه‌گذاري ايرانيان و تشويق آنان براي سرمايه‌گذاري در دوبی پرداخت و ادعا كرد كه دوبی براي ايرانيان سودآورتر و بهتر از آمريكا و اروپاست.
اين روزنامه نوشت: هرگاه ايرانيان بر خط افق نگاهي به كشورها كنند دوبی را بهترين جايگاه مي‌بينند؛ شهري كه در حال رشد و ترقي است، شهري كه در آن آزادي اقتصادي واجتماعي وجود دارد. در چند دهه گذشته اكثر جوانان و سرمايه‌گذاران ايراني به فكر سرمايه‌گذاري در آمريكا و اروپا بودند ولي بعد از سفرهايي كه به دوبی داشتند با ديدن اين شهر متوجه آزادي اجتماعي و اقتصادي بيشتري نسبت به آمريكا واروپا شدند!
البيان همچنين نوشت: ايرانيان به آساني حتي با كشتي در يكي از بنادر ايران با جواز ايراني به سوي دوبی حركت مي‌كنند و بعد 45 دقيقه وارد اين شهر مي‌شوند.اينجا (در دوبی) ايرانيان بزرگترين باشگاه را دارند كه هيچ يك از اتباع ديگر كشورها ندارند، اين باشگاه شامل زمين فوتبال و رستوران‌هاي سنتي با بهترين غذاهاست. مدارس ايراني چه خاص و چه دولتي وجود دارد كه امكان آسان تدريس براي ايرانيان در مقاطع مختلف تحصيلي است حتي دانشگاه نيز دارند دانشگاه آزاد اسلامي كه در رشته‌هاي مختلف دانشجو مي‌پذيرد.
اين روزنامه ادامه داد: از 3 سال قبل كه خريد و فروش مسكن براي اتباع خارجي آزاد شد هجوم ايرانيان و سرمايه‌گذاري در امر مسكن زياد شد، حتي به بازار بورس هم هجوم آوردند و سهام شركت‌هاي بزرگ اماراتي را خريدند. همچنين اكثر ايرانيان در امر مسكن سرمايه‌گذاري مي‌كنند، آمار نشان مي‌دهد كه 10 تا 30 درصد خريد و فروش املاك را ايرانيان انجام مي‌دهند و حتي برج‌هاي سر به فلك كشيده متعلق به ايرانيان است. امسال املاك خريد و فروش شده از سوي ايرانيان نسبت به سال گذشته 10 درصد افزايش داشته است كه بيشتر آن در منطقه ” جبل علي “ است.
البيان نوشت: آمار نشان مي‌دهد كه تجارت بين امارات و ايران در 10 ماه گذشته امسال به بيش از 7 ميليارد دلار رسيده است در صورتي كه در سال گذشته حدود 4 ميليارد دلار بوده است.
البيان در پايان گزارش خود نوشت: براي ايرانيان دوبی نزديكترين، بهترين و سود آورترين كشور و حتي بهتر از آمريكا و اروپاست. پس آرزوهاي جوانان ايراني اين است كه به دوبی بيايند نه آمريكا!
دلار از سوي 400 هزار ايراني در دوبی سرمايه‌گذاري شده است و كارشناسان پيش‌بيني كرده‌اند تا پايان سال‌جاري سرمايه‌گذاري ايرانيان از مرز 300 ميليارد دلار خواهد گذشت.
چندي پيش عباس بلورفروشان رئیس شوراي بازرگانان ايراني مقيم دوبي گفت:اگر بنادر و بانك‎هاي كشورمان امكانات لازم را در اختيار سرمايه‌گذاران قرار مي‌دادند و مديريت درستي در بنادرمان رخ مي‌داد؛ مسلما هجوم تجار ايراني به دوبي قطع مي‌شد.
وي تصريح كرد: چندين بار اين نكته را يادآور شده‌ام كه خارج شدن سرمايه‌ها از ايران همانند اينست كه به اندازه يك لوله 4 اينچ سرمايه به داخل كشور مي‌آيد و از سوي ديگر يك لوله چند متري سرمايه خارج مي‌شود، كه تنها در بعد مادي نيست بلكه حتي استعدادهاي كشور را نيز دربرگرفته است.
وي نسبت به خروج بي‌حد سرمايه‌ها و استعدادها از كشورمان اظهار نگراني كرد و گفت: مسئولان بايد با پژوهش‌هاي حرفه‌اي در اين زمينه بررسي كنند كه چرا هنوز هم سرمايه‌ها و استعدادها از كشورمان خارج مي‌شود؟
در شرايط موجود براي جلوگيري از فاجعه فرار سرمايه زمينه‌هاي جذب سرمايه‌گذاران ايراني مقيم كشورهاي ديگر چنان بايد فراهم شود كه آنان ايران را به عنوان بهترين و مطمئن‌ترين محل براي سرمايه‌گذاري انتخاب كنند.
از سويي ديگر احساس عدم امنيت براي سرمايه‌گذاري، قوانين بي‌ثبات و ساير شرايطي كه سرمايه‌ها را از ايران دور مي‌كند بايد با جايگزين‌هاي مطلوب عوض شوند تا ما براي ديدن سرمايه‌هاي ايران راهي دوبي نشويم.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news50273.html