داوود دانش جعفري - وزير امور اقتصادي ايران - اعلام كرد كه هر گونه تحريم احتمالي از سوي غرب كه با هدف ايجاد مشكل در شرايط سياسي و اقتصادي ايران صورت بگيرد ميتواند قيمت نفت را به بالاتر از سطحي كه غرب انتظار آن را دارد برساند.
وي افزود: هرگونه تحريم در شرايط فعلي بيش از ايران تاثير مخرب بر غرب خواهد داشت.
دانش جعفري خاطرنشان كرد: ايران از شرايط منطقهاي بسيار مهمي برخوردار است و ايجاد هرگونه مشكل اقتصادي و سياسي در كشور ميتواند شرايط منطقه را به بحران تبديل كرده و بهاي نفت را به بالاتر از حد پيشبيني غربيها افزايش دهد.
وي تصريح كرد: ايران از ظرفيت اقتصادي بالايي برخوردار است و با تكيه بر تجارب خود از دوران جنگ، آمادگي مقابله با هر مشكلي را داراست.
روزنامه گاردين انگليس با چاپ گزارشي، اظهارات وزير اقتصاد ايران را در مقابله با تلاش غرب براي اعمال فشار بر ايران نسبت به تداوم تحقيقات هستهاي ارزيابي كرد.
اظهارات دانش جعفري در حالي صورت ميگيرد كه پيش از اين تحليلگران بازار انرژي هشدار داده بودند كه اعمال هر گونه تحريم عليه ايران ميتواند شرايط بازار جهاني نفت را به بحران برساند.
منوچهر تكين - تحليلگر برجسته مركز مطالعات جهاني انرژي مستقر در لندن - پيش از اين هشدار داد: در صورتي كه ايران صادرات نفتخام خود به بازارهاي غربي را متوقف كند، شوك عظيمي به بازارهاي جهاني وارد خواهد آمد و بهاي اين محصول از مرز 100 دلار در هر بشكه نيز فراتر خواهد رفت.
وي تصريح كرد: ميزان عرضه و تقاضا در بازارهاي جهاني نفت كاملا وابسته و نزديك به يكديگر است و جهان هيچگونه ظرفيت توليد مازادي براي نفت ندارد و در اين ميان ايران كه 10 درصد ذخاير نفتخام جهان را در اختيار دارد و روزانه در حدود 4 ميليون بشكه نفتخام توليد و 2 ميليون و 400 تا 2 ميليون و 600 هزار بشكه نفت عمدتا به كشورهاي ژاپن، چين، كره جنوبي، تايوان و اروپا صادر ميكند، نقش بسيار مهمي ايفا ميكند.
|