هموطن- دبیر شورایعالی فناوری اطلاعات، با تاکید بر راهاندازی "شبکه اینترنت ملی" گفت: با راهاندازی این شبکه، بسیاری از چالشهای موجود که هم اکنون کاربران داخل کشور در زمینه استفاده از اینترنت دارند، مرتفع خواهد شد.
به گزارش خبرنگار هموطن، مهندس عبدالمجید ریاضی در آئین گشایش "دومین کنفرانس مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICTM)، با اعلام این خبر افزود: در حال حاضر اینترنت در اختیار آمریکاست که این امر باعث میشود، این کشور به هر دلیل، اقدام به بستن سایتهای کشورها از جمله کشور ما کند که از نمونههای اخیر آن میتوان به مسدود کردن 400 سایت فرهنگی اشاره کرد.
وی با اشاره به این که پی ریزی شبکه ملی اینترنت در کشور، نیازمند ایجاد شبکه با زیرساختهای مناسب و پهنای باند است، تصریح کرد: در حال حاضر 5/1 میلیون نفر به خطوط پرسرعت اینترنت (ADSL) و 5/20 میلیون نفر به خطوط کم سرعت (Dialup) دسترسی دارند که میبایست، خطوط پرسرعت را برای دستیابی به هدف فوق گسترش داد.
مهندس ریاضی یادآور شد: این امر نیازمند تدوین قوانین از قبیل قانون تجارت الکترونیکی، جرائم رایانهای، قانون حریم خصوصی و... است. وی گفت: در حال حاضر بانکها، بیمارستانها، مدارس و... هر یک دارای شبکههای خاص خود هستند که این شبکهها به صورت یک شبکه یکپارچه با یکدیگر مرتبط نیست.
مهندس ریاضی افزود: بدون اتکا به فناوری اطلاعات و ارتباطات، رسیدن به جامعه مبتنی بر خود و دانایی امکانپذیر نبوده و در صورت آن که ظرف 5 سال آینده نتوانیم، در زمینه ICT در منطقه اول شویم، با توجه به رشد و سرعت کشورهای همسایه در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، دیگر این فرصت را از دست داده و "شکاف دیجیتالی" با دیگر کشورها روز به روز گستردهتر خواهد شد.
وی لازمه این کار را گسترش برنامه توسعه فناوری اطلاعات در کشور برشمرد.
دبیر شورایعالی فناوری اطلاعات، پشتوانه محصولات کشور را در تکنولوژی دانست و گفت: یکی از مشکلات بزرگ ما در کشور این است که به دلیل تمرین نکردن و مشکلات فرهنگی، از جمله قادر نبودن به انجام کار تیمی، نمیتوانیم پروژههای بزرگ را انجام دهیم.
وی ادامه داد: به همین منظور، برای انجام پروژههای بزرگ، به سمت کشورهای خارجی میرویم که میبایست، با برنامهریزیهای صحیح، این خلاء را برطرف کرد.
ریاضی اظهار داشت: طبق پیشبینیهای انجام شده تا پایان برنامه چهارم توسعه، میبایست یک میلیارد دلار صادرات نرمافزار داشته باشیم که این امر بدون برنامهریزی میسر نیست.
در این مراسم، دکتر محامدپور، معاون آموزش، پژوهش و امور بینالملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به این که از مهمترین مشکلات موجود در کشور، مدیریت بر منابع مالی است، گفت: در بحث منابع مالی، پیشبینی شده است که بخش غیردولتی فعال شود، این در حالی است که طی برنامه کلان 5 ساله کشور، سهم و درصد بخش خصوصی تعیین نشده است.
وی ناکارآمدی و ناقص بودن قوانین موجود را از دیگر چالشهای بخش ICT در کشور عنوان و تصریح کرد: با رایزنی با متخصصان، نخبگان، سیاستگذاران و از همه مهمتر قانونگذاران، میتوان به این معضل نیز فایق شد.
|