نگرانی از حفظ حریم شخصی کاربران تلفن همراه در آمریکا
چهارشنبه 17 اسفند 1384 - ساعت 14:31

در حال حاضر وب سایت‌های متعددی در آمریکا مدعی هستند می‌توانند با دریافت مبلغی کمتر از صد دلار فهرست و محتویات مکالمات دریافتی و ارسالی مشترکان را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهند

 

هموطن - احسان موحدیان – انتشار گزارش‌هایی در مورد وب سایت‌هایی که سوابق مکالمات تلفن همراه افراد را در ایالات متحده به فروش می‌رسانند، طی چند هفته اخیر جنجال گسترده‌ای در ایالات متحده برپا کرده و باعث شده حقوقدانان، نمایندگان کنگره آمریکا و اعضای کمیسیون فدرال ارتباطات (FCC) در این زمینه واکنش نشان دهند.
در حال حاضر وب سایت‌های متعددی در آمریکا اعم از Locatecell.com و Celltolls.com مدعی هستند می‌توانند با دریافت مبلغی کمتر از صد دلار فهرست و محتویات مکالمات دریافتی و ارسالی مشترکان را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهند. اطلاعاتی که از این طریق در دسترس عموم قرار می‌گیرد معمولا اطلاعاتی است که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی از آن استفاده می‌کنند و به طور قطع انتشار عمومی آنها بسیار خطرناک است، زیرا جنایتکاران، سارقان هویت و کلاهبرداران نیز می‌توانند به سادگی از آنها سوءاستفاده کنند.
اپراتورهای تلفن همراه در آمریکا می‌گویند این سایت‌ها با فریب و کلک اطلاعات یاد شده را به دست می‌آورند. به عنوان مثال خود را به جای مشتری جا می‌زنند و ضمن تماس با مسئولان و کارکنان یک اپراتور خواستار دریافت اطلاعات در مورد یک مشترک خاص می‌شوند.
هم اکنون چندین ماه است که استفاده از روش‌های غیرقانونی برای دستیابی به سوابق مکالمات تلفن همراه افراد در ایالات متحده به موضوع گزارش‌های خبری مبدل شده است. ماجرا از وقتی مورد توجه عموم قرار گرفت که یک وبلاگ نویس مقیم واشنگتن به نام جان آرادسیس در سایت شخصی خود موسوم به Americablog.com این مسئله را افشا کرد که وی به سادگی توانسته سوابق مکالمات تلفن همراه خود را از یکی از این سایت‌ها خریداری کند. وی حتی سوابق مکالمات ژنرال وسلی کلارک، کاندیدای سابق ریاست جمهوری آمریکا را هم خریداری کرده بود و به تمامی آنها دسترسی داشت. رسوایی حاصل از این امر اپراتورهای تلفن همراه را وادار به موضع‌گیری در این مورد کرده است. Cingular و Verizon، 2 اپراتور مهم تلفن همراه در ایالات متحده می‌گویند برای شناسایی این افراد متوسل به دادگاه و شیوه‌های قضائی خواهند شد. FCC هم هفته پیش اعلام کرد شرکت‌هایی را که سوابق مکالمات تلفن همراه افراد را به فروش می‌رسانند تحت تعقیب قضائی قرار می‌دهد.
از سوی دیگر نمایندگان کنگره آمریکا هم در حال تنظیم طرحی هستند که در صورت تصویب تعقیب قضائی و محکومیت متخلفان در این حوزه را آسان خواهد کرد. بر همین اساس جا زدن خود به جای فرد دیگر برای دسترسی به سوابق مکالمات تلفن همراه وی غیرقانونی بوده و متخلفان محکوم به پرداخت جریمه نقدی و تحمل حبس خواهند شد.
البته شکی نیست که مشکل بسیار فراتر از این حرف‌هاست و با بسته شدن چند وب سایت حل نخواهد شد. شرکت‌های تلفن همراه برای مقابله با این معضل باید از فناوری‌های جدیدی استفاده کنند تا دسترسی به اطلاعات شخصی افراد برای اشخاص غیرمسئول ناممکن شود. چون به هر حال در این فرآیند حریم شخصی و زندگی خصوصی افراد در معرض دید همگان قرار می‌گیرد و این از نظر هیچکس پذیرفته نیست.
اما اطلاعات شخصی مشترکان موبایل چگونه لو می‌رود؟ متخصصان می‌گویند دلیل اصلی این امر صداقت نداشتن و عدم رازداری کارمندان برخی از اپراتورهاست که اطلاعات یاد شده را در اختیار بقیه می‌گذارند.
آنان می‌گویند بزرگترین خطر امنیتی برای اپراتورها را نباید هکرهای خارج از سازمان دانست که درصدد هک کردن سرورها و سرقت اطلاعات حساس هستند، بلکه کارمندان، شرکا و مقاطعه‌کاران معمولا مشکلات امنیتی بیشتری را به وجود می‌آورند. جالب آن که برخی اوقات شرکت‌های مخابراتی برای آگاهی از عملکرد و نحوه فعالیت رقیب خود به طور پنهانی سعی می‌کنند به اطلاعات حساس آن دسترسی پیدا کنند. چنانچه چندی قبل افشا شد شرکت Vontu برای آگاه شدن از عملکرد رقیب خود Vericept نرم‌افزار نفوذگری را طراحی کرده و از طریق آن فایل‌های FTP، emailها، پیام‌های فوری و دیگر تبادلات الکترونیک آن را کنترل می‌کند.
روش دوم جا زدن خود به جای یک مشتری دیگر است. به عنوان مثال فردی به دفتر خدماتی یک اپراتور زنگ زده و خود را مشترک آن جا زده و خواستار دریافت یک کپی از آخرین صورت حساب خود می‌شود. معمولا اپراتورها با دریافت email یا فاکس تماس گیرنده اطلاعات مورد نظر را برای وی ارسال می‌کنند. البته در صورت تصویب طرحی که به آن اشاره شد این روش دیگر قابل اعمال نیست. زیرا اپراتورها موظف به تماس با مشترک خود و مطمئن شدن از صحت آدرس email یا شماره فاکس خواهند بود.
به هر حال باید منتظر ماند و دید اعمال شیوه‌های جدید به حفظ حریم شخصی افراد و جلوگیری از سرقت جزئیات مکلمات تلفنی افراد در ایالات متحده کمک خواهد کرد یا روند فعلی کماکان ادامه می‌یابد.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news57193.html