تزيپي ليوني، وزير خارجهي رژيم صهيونيستي در نشست پنجشنبهي خود با سفراي اتحاديهي اروپا، موضع گيري جهاني در قبال حماس را خواستار شد.
ليوني از سفراي اتحاديهي اروپا خواست تا توجه زيادي به منافع اسراييل در ترسيم خطوط مرزي احتمالي آن در آينده داشته باشند.
ليوني همچنين از سفراي اتحاديهي اروپا خواست تا اظهارات جورج بوش، رييس جمهور آمريكا را مبني بر اين كه به محض تشكيل كشور مستقل تمام آوارگان فلسطيني به كشورشان بازگردانده خواهند شد، تاييد كنند.
وزير خارجهي رژيم صهيونيستي تصريح كرد: دولت حماس تلاش ميكند تا تظاهر به وجود بحران انساني در فلسطين كند.
وي افزود: اسراييل درصدد گشايش گذرگاهها همانند گذرگاه كرم شالوم است اما فلسطيني مخالف آن هستند.
اين در حالي است كه رژيم صهيونيستي در قبال حمايت مالي كشورهاي مثل ايران و قطر از دولت فلسطين ابراز نگراني كرده است و تلاشهايي را براي ممانعت از دستيابي فلسطين به اين كمكهاي مالي آغاز كرده است.
در همين حال روزنامهي انگليسي ديلي تلگراف به نقل از جك استرا، وزير خارجهي انگليس نوشت: حماس همان دولت فلسطين است و انگليس ميخواهد روابط عادي با دولت حماس داشته باشد همانطور كه با دولتهاي قبلي همين روابط را داشت.
استرا تصريح كرد كه حماس بايد شروط كميتهي چهارجانبه را در راستاي متوقف ساختن تحريم عليه تشكيلات خودگردان فلسطين بپذيرد.
در همين حال مسوولان اسراييلي نيز در دفتر نخست وزيري و وزارت خارجهي رژيم صهيونيستي با همتاهاي انگليسي خود مذاكراتي را صورت دادند.
از سوي ديگر اين پايگاه اينترنتي به نقل از صائب عريقات، مذاكره كنندهي ارشد فلسطينيها از سازمان ملل، شوراي امنيت و كميتهي چهارجانبهي بينالمللي خواست تا كنفرانس جهاني در خصوص پايان دادن به اشغال گريهاي اسراييل در خاك فلسطين را برگزار كنند.
عريقات تاكيد كرد: با توجه به اقدامات تجاوزگرانهي اسراييل برگزاري اين كنفرانس بسيار ضروري است.
وي آغاز فوري مذاكرات دربارهي راه حل نهايي را خواستار شد و گفت: اين كنفرانس در راستاي پايان دادن به اشغالگري اسراييل تا مرزهاي سال 1967 برگزار ميشود و اين گام ميتواند كوتاهترين راه براي برقراري ثبات و امنيت در منطقه باشد.
مذاكره كنندهي ارشد فلسطينيها افزود: تشكيلات خودگردان فلسطين روابطي جهاني را در جهت محكوميت سياستهاي اسراييلي در خاك فلسطين برقرار كرده بود كه ثمربخش نبود لذا ما بايد در داخل ابتدا استراتژيهاي كاملي را براي رويارويي با اين مسايل دنبال كنيم و تنها شعار ندهيم چرا كه حل و فصل دقيق مشكلات با هدف تحكيم و پايداري ملت فلسطين ضروري است.
عريقات تاكيد كرد: ايستادگي جدي در برابر چالشها مطابق با منافع عالي ملت فلسطين و با هدف دستيابي به حمايت جهاني و جلوگيري از كنار گذاشتن فلسطين بايد از اهداف ما باشد.
|