رييسجمهور صبح روز چهارشنبه در همايش سراسري مديران « ديوان محاسبات كل كشور» بر اهميت ساختن كشور و همچنين نظارت بر امور، فعاليتهاي اجرايي و تصميمگيريها تاكيد كرد.
دكتر محمود احمدينژاد با بيان اينكه از نگاه دولت، دستگاههاي نظارتي، رقيب و مزاحم نيستند و ما همه در كنار هم هستيم، گفت: كار موقعي ارزشمند است كه به درستي انجام گيرد و در موقعي ميتوان گفت كاري به درستي انجام شده كه بر آن نظارت دقيق انجام شده باشد.
وي با بيان اينكه براي دولت، ريال به ريال بيتالمال داراي اهميت است و ريال به ريال اين بيتالمال در دست دولت امانت است، گفت: بعضيها ميگويند كه طرف، صد ميليارد كار ميكند، حال پنج ميليارد نيز در جريان اين فعاليت اين طرف و آن طرف شود، در صورتي كه اين اشتباه است و همانطور كه گفتم ريال به ريال بيتالمال در دست دولت امانت است و ما بايد مراقب آن باشيم.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه ما فقط نبايد به حجم كار نگاه كنيم، بلكه بايد به كيفيت و چگونگي كار نيز نگاه كنيم، گفت: ميشود كاري را بسيار خوب و با نظارت انجام داد. بعضي ميگويند در انجام يك كار سريع، برخي مسائل پيش ميآيد، در صورتي كه اين صحبت درست نيست. چه كسي اين را گفته. ميگويند در كار سريع ممكن است سوء استفادهها و فسادهايي صورت بگيرد، در حالي كه اين يك وحي منزل و يك قانون نيست، بلكه يك تصور و حرف اشتباه است.
احمدينژاد با تاكيد بر اينكه نظارت كاري دقيق و مانند يك شمشير دو لبه است، گفت: اگر بگوييم نظارتي نباشد و كارها را رها كنيم و بگوييم به همه صد در صد اعتماد داريم، در ادامهي آن فساد ميآيد، چون پول در جريان است و پول نيز به دنبال خود وسوسه ميآورد. پس اينجا اهميت نظارت نشان داده ميشود.
وي با اشاره به اينكه البته بيشتر مديران در دستگاههاي قضايي، اجرايي و مجلس افراد پاكي هستند، گفت: ولي بايد در نظر داشت كه شيطان و وسوسه بيكار نمينشينند. انسانهايي هم بيرون هستند كه ميخواهند بر افرادي كه در درون مجموعه هستند، تاثير بگذارند. پس در اينجاست كه بايد يك بار ديگر به اهميت نظارت اشاره كرد و آن نيز نظارت دقيق است. البته اين نظارت دقيق به اين معنا نيست كه در مواقعي سختگيريهاي بيجا بكنيم. نبايد اين تصور در افراد به وجود آيد كه هر كس كار بيشتري ميكند و احساس مسووليت بيشتري دارد، مورد حسابرسي دقيقتري قرار ميگيرد و كسي كه كار نميكند و مثلا ده سال رياست يك مجموعه را برعهده داشته و در آخر، بدون اينكه هيچ كاري كرده باشد مسووليتش را با احترام و سوت و كف و صلوات تحويل ميدهد، هيچ كاري با او ندارند، ولي اگر كسي كار كند در فشار قرار ميگيرد و مشكل پيدا ميكند. درست است كه نظارت بايد با دقت انجام شود، ولي اين نظارت دقيق نبايد مانع انجام كارها شود.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه ما همگي بايد در كنار هم كار كنيم، گفت: خيلي وقتها يك اشاره، راهنمايي و مشورت دادن باعث ميشود كه يك اشتباه در تصميمگيري و كار اداري صورت نگيرد و از آن اشتباه جلوگيري شود. البته اين نحوهي نظارت در نحوهي عمل است و در تصميمگيريها نميشود نظارت را چندان دخيل كرد.
وي با بيان اينكه «من به عنوان كسي كه در دستگاه اجرايي مسووليتي دارم، دستگاههاي نظارتي را امين و مكمل دستگاههاي اجرايي ميدانم»، گفت: اگر كاري اشتباه صورت گرفته بايد مورد اشاره قرار گيرد، تا اصلاح شود و اين بهترين خدمت است. ممكن است در هر جايي حتي در خود ديوان محاسبات نيز تخلفي صورت گيرد.
رييس جمهور در ادامه به رييس ديوان محاسبات پيشنهاد كرد كه با وزارت اقتصاد و دارايي و سازمان و مديريت و برنامهريزي براي نظارت هر چه بيشتر همراهي كند تا زمينهاي فراهم شود تا سيستم و ساختار كشور در جاهايي كه داراي مشكل است، اصلاح شود.
وي تاكيد كرد: هر جا پيگيري صورت گيرد و سيستم اصلاح شود، از هدر رفتن منابع جلوگيري ميشود. ما بايد با استفاده از پتانسيلها و فرصتها اجازه ندهيم عدهاي از وضعيت خود سوءاستفاده كنند و تحقق اين امر نيازمند طراحي و دقت است. نبايد فقط در راستاي رفع تكليف به اين امر عمل كنيم، بلكه اين يك وظيفهي همگاني است و بايد راههاي رسيدن به نظارت هر چه بهتر را پيدا كنيم. اينها شدني است، بايد در اين راستا از تجربيات قبلي نيز استفاده كنيم.
احمدينژاد ادامه داد: در مواردي مشاهده ميكنيم كه 10 – 15 سال قبل فردي تصميمي گرفته و در آن تصميمش اشتباهي رخ داده، ولي اكنون ميآيند يك نفر ديگر را متهم ميكنند. من تاكيد دارم كه بايد از حقوق ملت دفاع كرد. ما همه يك خانواده هستيم و نبايد اجازه دهيم كه حقوقي از ملت ضايع شود، ما همه براي ساختن كشور بايد دست به دست هم دهيم و با قدرت كشور را بسازيم.
رييسجمهور در ادامه اظهار داشت: اگر ببينم جايي تخلفي صورت گرفته، خود از اولين مدعياني خواهم بود كه با آن برخورد ميكنم. اگر ببينم كسي بخواهد قانون را دور بزند و سوءاستفادهاي انجام دهد، خود بنده اولين كسي خواهم بود كه با چنين فردي برخورد ميكنم. من معتقدم بايد چنين دستهايي را قطع كرد و نبايد اجازه داد چنين افرادي از موقعيتها استفاده كنند. بايد زمينهاي را فراهم كرد كه اصلا زمينه براي سوءاستفاده فراهم نشود تا بعدا لازم به برخورد باشد، كه اين امر نيازمند همكاري دستگاههاي دولتي و نظارتي است و يك كار شدني است.
رييسجمهور ادامه داد: بعضي متاسفانه از آن طرف استدلال ميآورند و فكر ميكنند كه اگر بين مجلس، دولت، قوهي قضاييه و ديوان محاسبات همكاري وجود داشته باشد، بد است، در صورتي كه اگر اين همكاري در راستاي استيفاي حقوق مردم و جلوگيري از تضعيف آن باشد، چيز بدي نيست، اگر همكاري براي خدمت و دفاع از حقوق مردم باشد، بهترين حالت است، چرا بايد استطكاك باشد؟ همه بايد يك وظيفه انجام دهيم.
وي با بيان اينكه ساختن كشور شدني است و ما بايد يك سيستم اداري، تقنيني و نظارتي داشته باشيم كه به لحاظ كارآمدي و سلامت الگو باشد، گفت: سلامت فقط موضوع دستگاههاي ما نيست، بلكه در همهي جهان مطرح است و من به تحقق اين امر بسيار اميدوار و معتقدم اگر همكاري و همدلي وجود داشته باشد، آرمان چشمانداز بيست ساله، زودتر از موعد مقرر محقق ميشود.
رييسجمهور ادامه داد: بعضي وقتها يك كاميون ميرود و توجهي نميكنيم، ولي وقتي كه يك ليوان نصفه ميخواهد عبور كند به آن گير ميدهيم، اين اشتباه است، بايد به همه چيز توجه داشت، به كوچك و بزرگ. البته من كاري به ديوان ندارم، خودم را عرض ميكنم.
وي گفت: ما بايد به سراغ فسادهاي بزرگ و بزرگتر برويم و مانع انجام آنها شويم. صيانت از حقوق افراد مهم است، ولي صيانت از آبروي افراد نبايد مانع استيفاي حقوق مردم شود. اگر مسجل شد كه فرد يا افرادي به صورت ناجوانمردانه به اموال بيتالمال دستاندازي كردهاند، ديگر اين افراد اعتباري ندارند و براي چه بايد حرمت آنها را حفظ كنيم. البته من قاضي نيستم، ولي چنين افرادي آبرويي ندارند و نبايد در دستگاهها جايي داشته باشند. مثلا فردي براي اينكه در يك معامله 10 هزار دلار گيرش بيايد به هزاران ترفند متوسل و باعث ميشود كه در بازار داخلي به صورت ميليوني ضرر وارد شود. اين فساد مسجل است و اين چنين فردي نبايد در سيستم بماند. اين فرد آبرويي ندارد و نبايد آبرو داشته باشد. كسي كه چنين دزدي و تخلفي ميكند چنين آبرويي ندارد. اين مساله فقط در عرصهي اقتصاد نيست، بلكه در عرصهي سياست نيز وجود دارد. وقتي كه يك ملت يكپارچه بلند ميشوند و حقوق خود را فرياد ميزنند، عدهاي از يك جا بلند ميشوند و پيام انحرافي ميدهند و ميگويند اين حرف مردم ايران نيست. چنين افرادي آبرو ندارند، چرا كه منافع و عزت ملت را در نظر نگرفتهاند.
رييسجمهور تصريح كرد: در اين كشور هيچ كس نبايد خود را فوق قانون بداند. امام خميني و رهبر معظم انقلاب نيز هيچگاه نگفتند كه ما بالاتر از قانون هستيم و هميشه در چارچوب قانون و اسلام حركت كردهاند، حال چه رسد به دستگاههاي اجرايي و نظارتي.
احمدينژاد با بيان اينكه ما همه مكمل يكديگريم و بايد كارها را با مشورت انجام دهيم و جلو فساد و سوء استفاده از بيتالمال را بگيريم، گفت: اگر كساني در اين حال و هوا نباشند، چهرههاي آنها به زودي آشكار ميشود.
رييسجمهور گفت: در هنگام مبارزه با مفاسد اقتصادي بايد ظرافت به خرج داد. نبايد اجازه دهيم عدهاي به راحتي از بيتالمال استفاده كنند و از طرف ديگر نبايد موردهاي كوچك را بگيريم و براي آن غوغاسالاري كنيم و موردهاي بزرگ را ناديده بگيريم. همانطور كه گفتم بايد به تخلف كوچك و بزرگ توجه داشت.
وي در بخش ديگر سخنانش تصريح كرد: البته برخي از افراد تحمل تنش را ندارند و وقتي كاغذي به دفترشان ميرسد نميدانند چه كار كنند. در صورتي كه ميتوانند پيگيري و بررسي كنند و اگر اشتباهي شده، درخواست تجديدنظر كنند و اگر حقي ضايع شده به صاحب حق برگردانند.
احمدينژاد با تاكيد بر اينكه بايد در امر نظارت صداقت داشته باشيم به مسوولان ديوان محاسبات كشور گفت: به شما ميگويم كه دستگاههاي اجرايي در امر نظارت همراه شما هستند و به شما كمك ميكنند.
به گزارش ايسنا وي همچنين با ابراز خشنودي نسبت به اينكه توانسته در جمع مديران ديوان محاسبات باشد و عرض تسليت به مناسبت فرا رسيدن ايام فاطميه، اظهار داشت: بشريت امروز هر چه دارد از انبياي الهي دارد و ما هر چه داريم از وجود پيامبر گرامي اسلام است.
رييسجمهور همچنين با بيان اينكه امسال سال كار، تلاش، استقامت، پايداري و مهرورزي و سال عزت و كرامت است، گفت: ما بايد امسال به پيروزيهاي بزرگ و بزرگتري برسيم. امسال سال ساختن كشور است و در حال حاضر نيز مهمترين ماموريت انقلاب، ساختن كشور است. ما همه بايد خود را براي اين ماموريت بزرگ آماده و از اين جهت جامعهي خود را به عنوان جامعهي الگو معرفي كنيم.
وي با بيان اينكه براي ساختن ايران اسلامي بايد به ويژگيهايي چون اصل توحيد و خداپرستي توجه كرد، گفت: در جامعهاي كه خدا را حاكم و ناظر بداند، ميتوان موفق شد.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه در چنين جامعهاي كرامت انساني حرف اول را ميزند، گفت: ما بايد از كرامت انسانها صيانت كنيم و پيامبران نيز براي اين امر آمده بودند.
وي به مسالهي عدالت نيز اشاره كرد و گفت: در عمل آنطور كه بايد روي مسالهي عدالت كار نشده است. در حال حاضر مفهوم عدالت را برابري همه در مقابل قانون تفسير ميكنند، در صورتي كه اين جلوهي نازلي از عدالت است و اصل خود قانون بايد عادلانه باشد.
احمدينژاد با با تاكيد بر اينكه امنيت پايدار در سايهي عدالت ايجاد ميشود، گفت: فقط امنيت فيزيكي منظور نيست، بلكه امنيت رواني، اخلاقي نيز مدنظر است و اگر چنين امنيتي حاكم باشد، مردم و حكومت در امان خواهند بود و همه در آرامش به سر ميبرند.
رييسجمهور با بيان اينكه ما بايد بر روي مبحث عدالت كار كنيم و در آموزش عزل و نصب مديران، اقتصاد، رسيدگي به تخلفات، قانونگذاري و برخورد قضايي به حساسيت عدالت توجه كنيم، گفت: هنوز متاسفانه در زندگي روزمره مسئلهي عدالت و توحيد آن چنان كه شايسته و بايسته است نهادينه نشده است، در حالي كه كشور ما از جمله موحدترين كشورهاست.
وي ادامه داد: اگر ميخواهيم در اقتصاد، فناوري و علم حرف اول را بزنيم وظيفه داريم از ظرفيتهاي موجود در كشور استفاده كنيم، چون خداوند اين ظرفيتها را به ما داده است.
رييس جمهور تاكيد كرد: با استفاده از اين ظرفيتها بايد دانشگاههاي ما جزء فعالترين و شادابترين دانشگاههاي جهان و حوزههاي علمي ما فعال باشند.
وي گفت: ما در حال حاضر به سمت يك جامعهي موحد، عادل و پيشرفته حركت ميكنيم و با اتكا به عدالت و توحيد و استقامت ميتوانيم كشور را بسازيم. البته عدهاي ميگويند بدون اين عوامل نيز كشور ساخته ميشود چرا كه ملت ايران رو به جلو است. هيچ كس در حركت رو به جلوي ايران شك ندارد ولي بايد توجه داشت كه در نظر گرفتن اين عوامل و همچنين سرعت در ساختن كشور، مهم است. اگر سرعت را در نظر نگيريم چشمانداز بيست ساله به جاي اينكه در عرض بيست سال و يا زودتر از آن محقق شود در عرض دويست سال محقق ميشود.
احمدينژاد با بيان اينكه براي ساختن كشور نيازمند همدلي و همكاري هستيم، گفت: از آن فردي كه در يك روستاي دور افتاده به كار كشاورزي و دامداري مشغول است، تا آن كسي كه قاضي و نمايندهي مجلس و قانونگذار است، همه بايد وظيفهي خود را ساختن كشور بدانند و ما بايد اين خودرو را هل و به سمت ساختن سوق دهيم.
رييس جمهور در پايان اظهار داشت: البته براي ساختن كشور نيازمند پرداختن هزينه و همچنين نظارت دقيق هستيم.
به گزارش ايسنا رييس ديوان محاسبات كشور نيز طي سخناني با ابراز خشنودي از حضور رييسجمهور در اين همايش گفت: در سال گذشته نيز همايش اين ديوان با حضور دكتر حدادعادل برگزار شد و من در همان همايش عرض كردم كه در سال آينده در دولت جديد با تخلفات كمتري مواجه هستيم. در آن همايش، گزارش مشروحي از تخلفاتي كه در سالهاي گذشته صورت گرفته بود، به دكتر حدادعادل دادم، ولي در خدمت شما آماري ارايه نميدهم؛ چرا كه مطمئن هستم دولت جنابعالي مملو از وزيران كارآمد، كاردان و پاكدامن است كه تخلفات در آن به شدت كاهش پيدا ميكند.
رحيمي با بيان اينكه ديوان محاسبات خود را موظف و مكلف ميداند كه با دولت مردمي و برآمده از مردم با تمام وجود همكاري كند، خطاب به رييسجمهور گفت: وجود مبارك جنابعالي را محترم ميشمرم. ما خود را پارهاي از دولت جنابعالي ميدانيم و در سراسر كشور در عرصههاي اجرايي با جنابعالي همراهي و سعي خواهيم كرد تا اگر گرهاي در كار اجرايي وجود داشته باشد، آن را بگشاييم.
وي افزود: به زودي از طريق نوشتهاي به مديران اعلام ميشود كه اگر گرفتاري در اجراي قانون دارند، ديوان محاسبات با تمام وجود آمادگي دارد آنها را در حل اين گرفتاري و مشكل و گرهگشايي همراهي كند.
رحيمي با بيان اينكه اعتقاد قلبي وي اين است كه بايد با دولت احمدينژاد بيشتر از دولتهاي گذشته همكاري كرد، گفت: البته ما با دولتهاي قبلي نيز همكاري كردهايم، ولي اكنون اين كار را به صورت ويژه ادامه خواهيم داد.
وي گفت: قطعا برخوردهاي ديوان به شما گزارش ميشود، اما گرهگشاييهاي ديوان به شما گفته نميشود. در ماههاي اخير بهويژه دو ماه اخير، ديوان محاسبات 800 ميليارد ريال از دستگاههاي اجرايي گرهگشايي كرده است و رقمي را كه اين دستگاهها موظف بودند به خزانه برگردانند، از راه قانوني در اختيار آنها براي حل مشكلات و عمران و كمك به دولت جنابعالي قرار داده كه از جمله اين گرهگشاييها را ميتوان در استان گرگان، آموزش و پرورش، خراسان جنوبي و شمالي مشاهده كرد و اين رقمي بود كه خود مسوولان مربوطه نيز ميگفتند در صورت عدم تامين اعتبار با مشكل مواجه ميشود.
وي افزود: ما تا آنجايي كه خداي نخواسته مديري ريخت و پاش و حيف و ميل نكند، او را راهنمايي ميكنيم، اما اگر كار خلافي انجام دهد با وي برخورد ميكنيم، ولي در عين حال اين فضا را فراهم ميكنيم كه مديران با خيال راحت به اقدام مناسب و سالم دست بزنند.
رييس ديوان محاسبات كشور با بيان اينكه اين ديوان با دولت همكاري دارد و تمام معاونان، مستشاران و دادستانهاي اين ديوان از پايين به بالا و از بالا به پايين معتقدند كه اين دولت، دولت خدمتگزار و پرتلاش است، اظهار داشت: در دو سفر اخير كه به تركيه و سوريه داشتم، دو نكته توجه من را جلب كرد. در يكي از سفرها كه آقاي جعفري نيز همراه من بود، شاهد بوديم كه آنجا مردم به وجود شما افتخار ميكردند و حتي در يك جا و محله به بركت وجود شما به ما هديه دادند و گفتند رييسجمهور شما كسي است كه يك تنه، در برابر استكبار و آمريكا ايستاده است.
وي افزود: در سوريه در شهر تاريخي بصرا كه اسم آن را بعضا ممكن است نشنيده باشيد، يكي از مسلمانان به من گفت كه من معتقدم اگر بنا بود بعد از پيامبر، پيامبري بيايد، آن احمدينژاد بود و اين ابراز احساسات براي ما افتخار بزرگي است. در حلب ما افتخار ميكرديم؛ چرا كه در اين شهر وقتي راه ميرفتيم همه به ما احترام ميگذاشتند و به بركت وجود شما، ما را مورد نوازش و احترام قرار ميدادند و حتي در جاهايي ما را به چاي و بستني دعوت ميكردند و ميگفتند دكتر احمدينژاد رييسجمهور ماست. در اين كشورها حال و هواي ديگري حاكم بود.
رحيمي افزود: در اين شهرها ما را مورد نوازش قرار ميدادند و شما را به خاطر اقداماتتان مورد ستايش.
وي افزود: البته من اينها را اينجا نبايد عرض ميكردم، ولي عمدا گفتم و تاكيد دارم كه ديوان با دولت شما بيشترين همكاري را خواهد داشت. به شما ميگويم كه ديوان در خدمت شما خواهد بود. ديوان جايي است كه به هيچ دستگاهي نيازمند نيست، اما ما در كنار شما خواهيم بود. در گذشته ما در كنار دولتها بوديم و در آينده نيز خواهيم بود. ما با عزم و جزم زياد در كنار شما خواهيم بود.
رييس ديوان محاسبات ادامه داد: البته ديوان وظيفه دارد اجازه ندهد كاري خلاف قانون انجام شود و اگر مسالهاي هست بايد اصلاح شود.
وي در پايان گفت: ما با تمسك به قانون ميتوانيم جلو برويم و جلوي بسياري از مشكلات را بگيريم.
|