هموطن - در راستای اجرای برنامه توسعه انسانی پایدار سازمان ملل متحد، اولین مرکز IT روستایی در منطقه مرانک از شهرستان دماوند افتتاح شد. با اجرای این طرح روستائیان مرانک به منظور ارتقای سطح زندگی خود با اینترنت و مهارتهای مدرن آشنایی پیدا می کنند.
فردریک لینوز، نماینده سازمان ملل و مسوول اجرای این طرح در ایران، گفت: این ابتکار عمل به استقلال و خودکفایی جوامع روستایی اجرای برنامه های فقر زدایی در ایران کمک خواهد کرد.
واحد اطلاع رسانی برنامه توسعه ملل متحد در گزارش راجع به اجرای این طرح می گوید: "جالب است که تعداد دختران شرکت کننده در کلاسهای IT روستای مرانک دوبرابر تعداد پسران است و این قضیه در کشوری که تعداد دانشجویان دختر آن از پسران بیشتر است، چندان عجیب نیست."
مریم دختری 13 ساله در جریان افتتاح رسمی این مرکز در مدرسه محل تحصیل خود میگوید: اینجا خیلی چیزها است که باید یادبگیریم، این قطعا یک دنیای جدید است.
وزارت آموزش و پرورش هم در اجرای اين طرح همکاری دارد
دکتر صدیق معاون پژوهشی سازمان مدیریت و برنامه سازمان کشور نیز با اشاره به اینکه اجرای این پروژه موجب همکاری مسئولان محلی و مقامات مستقر در تهران در تمامی مراحل اجرای طرح می شود، تاکید کرد: تعهد وزارت آموزش و پرورش به آموزش برنامه های کامپیوتری، اینترنت و برخی مسائل سخت افزاری به جوانان روستائی گامی محکم به سوی تداوم این پروژه است.
گفتنی است در این مرکز اطلاعات مختلفی به زبان فارسی و متناسب با نیازهای مناطق روستایی از جمله، اطلاعات مربوط به امنیت غذایی، اشتغال، قوانین محلی و حقوق قانونی خدمات تامین اجتماعی و بهداشت و محیط زیست به اهالی این منطقه ارائه خودهد شد.
اظهارات مهندس سلجوقی در مورد امکانات اين روستا خسرو سلجوقی معاون دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی در مورد امکانات تدارک دیده شده در این روستا به خبرنگار هموطن گفت: امکانات این مرکز، 5 دستگاه کامیپوتر، یک دستگاه سرور و تعدادی CD آموزشی و نرم افزاری است و هدف اصلی ما این است که در یک پروژه مطالعاتی جامع ، رفتار های جوامع روستایی و نیازهای آنها را مورد بازنگری قرار دهیم.
وی در ادامه یادآور می شود که : در صورت موفقیت اجرای این پروژه در چهارروستای مرانک دماوند، تیس چابهار، مهاباد اصفهان و ورق قزوین، امکان ادامه این همکاری با سازمان ملل در پروژه های بعدی راه اندازی 100 مرکز IT روستایی نیز فراهم خوهد شد.
واحد اطلاع رسانی برنامه توسعه ملل نیز اجرای این طرح را کمک شایانی به تدوین طرح ملی IT در ایران که هدف آن استفاده از IT به عنوان ابزاری موثر برای توسعه انسانی پایدار و کاهش شکاف بین مناطق توسعه یافته و توسعه نیافته، شهری و روستای، فقرا و ثروتمندان و مردان و زنان است، می داند. |