سلیمانی خطاب به کنفرانس سران مختار: انتظار داریم این کنفرانس به تضمین امنیت شبکه کمک کند
چهارشنبه 17 آبان 1385 - ساعت 13:24

دکتر سلیمانی به عنوان اولین سخنران در دومین روز برگزاری کنفرانس سران مختار ITU به تشریح محورهای اصلی مدیریت اینترنت پرداخت

 

خبرگزاری سلام-وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: از کنفرانس سران مختار انتظار داریم به نهادهای مخابراتی کشورها جهت رفع مشکلات دسترسی به نرم‌افزار و سخت افزار و تضمین امنیت شبکه کمک کند.
به گزارشخبرگزاری سلام، دکتر سلیمانی به عنوان اولین سخنران در دومین روز برگزاری کنفرانس سران مختار ITU به تشریح محورهای اصلی مدیریت اینترنت پرداخت، متن سخنرانی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به شرح زیر است: "آقای رئیس، دبیرکل، عالی‌جنابان، هیئت‌های محترم نمایندگی؛ با سپاس بیکران به درگاه الهی و احترام به پیامبران او و خصوصاً حضرت محمد (ص) و خاندان پاکش، پیام آوران صلح، دوستی و عدالت.
آقای رئیس انتخاب جنابعالی در این کنفرانس را تبریک می‌گویم. از دولت و ملت ترکیه به دلیل استقبال گرم و نیز از دبیر کل و همکاران توانمندشان تشکر می‌کنم.
این کنفرانس در شرایط خاصی برگزار می‌شود. بسیاری از چالشهای ناشی از شکاف توسعه‌ای همچنان رو در روی بشر است. سیاست‌های انحصارگرایانه و تبعیض‌آمیز توسط برخی دنبال می‌شود و مانع دسترسی به علم و فناوری می‌شود. این آپارتاید علمی و فنی با اصول عقلانیت و کرامت انسانی تعارض دارد.
شکاف توسعه‌ای و دیجیتالی باید از طریق یک رویکرد بین المللی مبتنی بر همکاری و مساعدت کاهش یابد. واژه‌ها و تعهدات می‌بایستی با قرار دادن ICT در خدمت توسعه و صلح و امنیت، به عمل تبدیل شود. ICT در پیشبرد این همکاری از نقش محوری برخوردار است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهد تمدن مصمم و متعهد به این هدف است.
ارتقاء دسترسی و استفاده از ICT و خود اطلاعات نقش مهمی را در ایجاد فرصت‌های دیجیتالی برای همه بر عهده دارد. یک رویکرد فراگیر و غیر تبعیض آمیز در قبال دسترسی دنبال شود.
محیط ارتباطات بین المللی با تحولات غیر منتظره‌ای شامل توسعه و بکارگیری ICT و خدمات نوگرایانه مواجه می‌باشد. به منظور تطبیق با شرایط جدید می‌بایستی ITU از طریق بازنگری راهبردها و روشهای کاری خود واکنش نشان دهد. نقش بسیار مهمی که در فاز پیگیری توافقات اجلاس WSIS برای ITU در نظر گرفته شده، مستلزم آن است که کنفرانس حاضر اتحادیه را با ابزار مناسب برای تحقق این وظیفه مهم مجهز سازد. مایلم به نتیجه‌گیری روشن اجلاس مبنی بر اینکه مدیریت بین المللی اینترنت بایستی چند جانبه، دموکراتیک و شفاف باشد مجدداً تاکید نمایم. چون نگرانی‌های عمیق در زمینه اداره یک‌جانبه فعلی این رسانه وجود دارد.

آقای رئیس،
وزارت ICT جمهوری اسلامی ایران طبق برنامه توسعه ملی و چشم‌انداز 20 ساله خود در حال اجرای برنامه‌های عملی برای اختصاص خدمات به تمامی بخشهای جامعه و بخصوص محرومین برای ایجاد یک جامعه بر مبنای عدالت و مهرورزی است.
دستاوردهای کنفرانسهای اصلیITU و اجلاسWSIS مد نظر قرار گرفته است. از جمله: 1- توسعه شبکه‌های ارتباطی؛ توزیع عادلانه تسهیلات؛ بهره‌برداری از فناوری‌های پیشرفته؛
2- انجام اصلاحات سازمانی و مقرراتی، شامل تاسیس کمیسیون تنظیم مقررات با هدف حمایت از ارتقاء محیطهای شفاف و رقابتی و تسهیل مشارکت بخش خصوصی؛
3- طراحی و توسعه برنامه‌های عملیاتی کاربردهای الکترونیکی؛ 4- تعدیل هزینه‌های ارتباطی برای فراهم سازی امکان دسترسی آحاد توسعه؛
5- ارتقاء توازن جنسیتی در زمینه دسترسی و توانمند سازی جوانان با ملاحظات اخلاقی و جامعه.
ما از کنفرانس سران مختار انتظار داریم: 1- تلاشهای خود در زمینه پل زدن بر شکاف دیجیتالی، تضمین دسترسی فراگیر به فناوری‌ها را شدت بخشد؛
2- به نهادهای مخابراتی کشورها جهت رفع مشکلات دسترسی به نرم‌افزار و سخت افزار و تضمین امنیت شبکه کمک کند؛
3- نقش بایسته خود در تحقق اصول توافق شده اجلاس WSIS مبنی بر اینکه مدیریت بین المللی اینترنت بایستی چند جانبه، شفاف و دموکراتیک باشد را ایفا کند.
در پایان جمهوری اسلامی ایران همواره بطور فعال در پیگیری اهداف ‌ITU مشارکت داشته است که ریاست اخیر ایران بر کنفرانس منطقه‌ای ارتباطات رادیویی شاهدی بر این مدعا است. عملکرد ما به عنوان یکی از اعضای شورای اتحادیه نیز به خوبی مورد توجه قرار داشته است.
ایران در خلال دوره عضویت خود در شورا نقش فعالی را در اقدامات آن از طریق احراز سمت معاونت گروهی نظارتی شورا ایفا کرده است. ایران بر این اساس در صدد انتخاب مجدد در شورا است. ایران همچنین داوطلبی آقای شفیعی برای عضویت در هیئت مقرارت رادیویی اتحادیه را اعلام کرده است. ما از حملات کشورهای عضو در زمینه انتخاب خود به هر دو پست پیشاپیش تشکر می‌کنیم.
نهایتا، بهترین آرزوهای خود را برای موفقیت این کنفرانس ابراز داشته و در این راستا شما را از همکاری کامل هیئت نمایندگی کشورم مطمئن می‌سازم.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news70663.html