فخرالسادات محتشميپور در جلسه كميته اشتغال وزارت كشور در سالن اجتماعات استانداري اردبيل افزود: اين ميزان نرخ بيكاري به علت برخي سياستهاي غلط اشتغال به وجود آمده و در ميان زنان تحصيلكرده بيشتر مشهود است.
وي گفت: بر اساس آمار سال 75 بيش از 9 درصد از مجموع اشتغال كشور به زنان اختصاص داشت كه متاسفانه با وجود برنامهريزيهاي انجام شده در اين زمينه هنوز به 15 درصد پيش بيني شده نرسيده است.
محتشميپور افزود: با توجه به اين كه ضرورتهاي اشتغال را بازار كار تعيين ميكند، بايد تحصيلات عاليه زنان متناسب با بازار كار تنظيم شود.
مدير كل امور بانوان وزارت كشور خواستار ايجاد تعادل جنسيتي اشتغال در دستگاههاي دولتي شد و گفت: مسير و لزوم اشتغال زنان غير قابل برگشت است و در اين راه پرهيز از مانع تراشي و فراهم كردن تسهيلات و امكانات ميتواند بسياري از مسائل اشتغال زنان را حل كند.
وي، محدود كردن اشتغال زنان به قلاب بافي، فرشبافي و عروسكسازي را توهين به اين قشر و دست كم گرفتن توانمنديهاي آنها ذكر كرد و افزود:
استعداد و توان زنان ايراني زياد است و بايد شرايط كار آنها متناسب با تمايلاتشان فراهم شود.
استاندار اردبيل نيز در اين جلسه گفت: تاسيس كانونهاي اشتغال مخصوص بانوان در گذشته نه چندان دور در يكي از شهرستانهاي استان موجب سوال و تعجب بود ولي امروزه تقريبا در تمام شهرهاي استان اين كانونها تشكيل شده است.
سيد جواد نگارنده افزود: نوع استفاده از توانمندي زنان در 29 كانون تشكيل شده در استان اردبيل بستگي به ظرفيتها، حمايتها و حضور بيشتر زنان دارد.
وي، مسئله اشتغال زنان را مسئلهاي فراتر از جنسيت دانست و گفت: حضور بيشتر دختران در مراكز آموز عالي كه موجب شگفتي شده يك تحول و واقعيت اجتماعي و نيازمند برنامه ريزي جدي است.
وي افزود: در صورت توجه نكردن به ضرورتهاي تحصيل دانشگاهي زنان و فراهم كردن زمينه اشتغال آنها كشور در چند سال آينده با يك بحران جدي اجتماعي و فرهنگي مواجه خواهد شد.
|