دوشنبه 3 دي 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی روزی روزگاری مسجدالاقصي؛ روايت يک اشغال

 
 

مهر , شنبه 21 ارديبهشت 1387

مسجدالاقصي؛ روايت يک اشغال

 
 

يکي از اقداماتي که صهيونيستها سالها به کمک رسانه‌هاي گروهي زير نفوذ خود به کار گرفته اند، جا انداختن تصوير مسجد قبه‌الصخره به جاي مسجدالاقصي است.

مسجدالاقصي از ديرباز جايگاه ويژه‌اي نزد همه اديان الهي به ويژه نزد مسلمانان داشته است. اما پس از اشغال فلسطين، صهيونيستها سعي کردند تا با جعل هويت اصلي مسجدالاقصي زمينه‌اي براي سيطره خود در اين مکان مقدس بيابند و به مکان عبادي يهوديان تبديل کنند.
يکي از اقداماتي که صهيونيستها سالها به کمک رسانه‌هاي گروهي زير نفوذ خود به کار گرفته اند، جا انداختن تصوير مسجد قبه‌الصخره به جاي مسجدالاقصي است. امروزه نه تنها غيرمسلمان، که حتي بسياري از مسلمانان نيز مسجد قبه الصخره را با مسجد الاقصي اشتباه مي‌گيرند و در مقالات و کتابها هم اين اشتباه تکرار شده است. مسجدالاقصي به عنوان مکاني متبرک از ديرباز مورد توجه مسلمانان و غيرمسلمانان بوده، منظور از مسجدالاقصي تمام بخشهاي حرم شريف است که صهيونيستها به منظور منحرف کردن اذهان مسلمانان مدعي هستند مسجد قبله اي يا قبه الصخره، مسجدالاقصي است .
مسجدالاقصي زميني به مساحت 144 هزار متر مربع است که ديوارهاي جنوبي و شرقي از قدس قديم آن را احاطه کرده است. اين مسجد بر بالاي تپه موريا در وسط شهر قدس در فلسطين واقع شده که 15 در، 4 گلدسته، تعدادي نمازخانه، چاههاي آب، ساختمان، مسجد جامع قبله اي، تعدادي قبه و قبة الصخره در بخش مياني را شامل مي شود .
با توجه به اينکه مسجد در اسلام محل سجود گفته مي‌شود، اين بخش از زمين محدوده‌اي براي سجده و عبادت به شمار مي‌رود که به تمام اين محوطه مسجدالاقصي اطلاق مي‌شود، بسيار مقدس است و بنا به روايتي به دست حضرت آدم (ع) ساخت شده که در دوره‌هاي مختلف اسلامي دو ساختمان اصلي در مسجدالاقصي بنا شد. اول مسجد قبله‌اي در جنوب و ديگري مسجد قبة‌الصخره در وسط که هر يک مسجدي در محوطه‌اي هستند که به آن مسجدالاقصي گفته مي‌شود.
در مسجدالاقصي بناهاي ديگري نيز وجود دارد که گفته مي‌شود تعداد آنها به 200 اثر مي‌رسد. تعدادي مدرسه، رواق، چاه، منبر و ستون.
اماکن مهم محوطه مسجدالاقصي: 1 مسجد قبله اي، 2 مسجد قبة الصخرة، 3 نمازخانه مرواني، 4 ديوار البراق
اما اشغالگران يهودي بخشهايي از مسجدالاقصي را تصاحب کرده‌اند، باب المغاربه از جلمه آنهاست که از زمان اشغال فلسطين بر آن سيطره يافتند و با يورشهاي متعدد مانع از ورود مسلمانان به آن شدند. باب المغاربه در ديوار غربي مسجدالاقصي واقع شده . اين منطقه به منطقه المغاربه معروف است که يهوديان سعي در اشغال آن دارند تا معبري براي يهوديان به مسجدالاقصي باشد.
بخش ديگر ديوار البراق است که جزئي از ديوار غربي مسجدالاقصي به شمار مي‌رود و به ديوار المبکي يا ندبه مي گويند. جايي براي عبادت يهوديان به شمار مي رود و مانع از نزديک شدن مسلمانان به آن مي‌شوند. اين مکان مقدسترين مکان مذهبي يهوديان به شمار مي‌رود. بر اساس باور يهوديان ديوار ندبه از آخرين باقيمانده‏هاي هيکل سليمان است.
همچنين مدرسه تذکريه که از سال 1969 اشغال و به اردوگاه سربازان يهودي تبديل شد و مدرسه عمريه که به شهرداري اشغالگران ملحق شد. همچنين دو اتاقک براي عبادت بالاي صحن صخره قرار داشت که آن را به نقطه اي براي ديدباني پليس اسرائيل در قلب مسجدالاقصي تبديل کردند. ديوار الکرد جزئي از ديوار غربي مسجدالاقصي است که نام ديوار مبکي کوچک را به آن دادند.
آثاري که در مسجدالاقصي از اهميت بسياري برخوردارند، عبارتند از: مسجد قبله اي: که به اشتباه به عنوان مسجدالاقصي نام برده مي شود، در واقع بخش جنوبي مسجدالاقصي است که داراي قبه اي سربي بوده و نمازخانه اصلي مردان محسوب مي شود. اين مسجد رو به روي قبله قرار دارد که در زمان خليفه راشد عمر بن خطاب در دوران فتوحات اسلامي به دنبال آن فتح قدس در سال 15 هجري ( 636 ميلادي) بنا شد که طول آن از داخل 80 متر، عرض آن 55 متر است که گنجايش 5 هزار و 500 نمازگزار را داراست.
قبة الصخره: نيز ساختماني 8 ضلعي با گنبدي طلايي است که در قلب مسجدالاقصي واقع شده و از قديمي‌ترين و بزرگترين آثار معماري اسلامي به شمار مي رود. نقش اين مسجد در واقعه اسراء و معراج حضرت محمد (ص) اهميت بسياري دارد که مورد توجه مسلمانان است. در بخش تحتاني اين صخره در سمت جنوبي جاي پاي پيامبر اکرم (ص) است که از اين مکان به معراج رسيد. محراب موجود نيز مکان برگزاري نماز جماعت پيامبر اکرم با ديگر انبياء الهي و فرشتگان در شب معراج بوده است.
با اين تفاصيل و با توجه به اهميتي که مسجدالاقصي براي امت اسلامي دارد، لازم است که همه مردم، به ويژه انديشمندان و روزنامه نگاران و سياستمداران در اين مورد، رويکرد تازه و هماهنگي را در پيش گيرند، تا دشمن در وراي اين ذهنيت نادرست حاکم بر جوامع اسلامي، آسيبي را متوجه اين مکان مقدس نکند.

 
 

كانبرا پايتخت استراليا شد
بيداري مرگبار آتشفشان پله
استعفاي ‌ويلي ‌برانت ،صدراعظم آلمان غربي

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
ساعد سهیلی بازیگر «ترور» شد
:: حوادث ::
شوهر هوسران با دختر غریبه فرار کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار