شنبه 3 آذر 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی هموطن آنلاين ايراني‌ها سالانه كمتر از 5 دلار اسباب‌بازي مي‌خرند

 
 

سه شنبه 18 فروردين 1388

ايراني‌ها سالانه كمتر از 5 دلار اسباب‌بازي مي‌خرند

 
 

كودك هرچه بيشتر با اسباب‌بازي سروكار داشته باشند، شناختش نسبت به محيط اطراف و جهان هستي بيشتر مي‌شود.

سرانه مصرف اسباب‌بازي در ايران كمتر از 5 دلار براي جامعه كودك و نوجوان بوده ، در حالي كه اين رقم در دنيا حدود 34 دلار و در آمريكا بيش از 350 دلار است.
محمدحسين فرجو - دبير شوراي نظارت بر اسباب بازي - با بيان اين مطلب گفت: براساس برآوردهاي انجام شده، در حال حاضر سرانه مصرف اسباب‌بازي در ايران كمتر از 5 دلار براي جامعه كودك و نوجوان بوده، در حالي كه اين رقم در دنيا حدود 34 دلار و در آمريكا بيش از 350 دلار است ؛ ضمن اين‌كه سرانه مصرف اسباب‌بازي در چين به عنوان بزرگترين توليدكننده اين محصول در دنيا حدود 6 دلار است.
وي با اشاره به اين‌كه هم‌اكنون هيچ‌گونه آمار دقيقي از ميزان مصرف و توليد اسباب‌بازي در كشور وجود ندارد، توضيح داد: زماني شايعه شده بود كه ايران سومين واردكننده بزرگ اسباب‌بازي در دنيا است، اما بررسي‌ها خلاف اين ادعا را نشان داد و براساس آخرين بررسي انجام شده و طبق جامعه آماري سال 1385، سرانه مصرف اسباب‌بازي در ايران كمتر از 5 دلار است.
فرجو در عين حال گفت: در زمينه واردات اسباب‌بازي باتوجه به نظارت‌هايي كه وجود دارد، وضعيت آمار بهتر بوده؛ هرچند در اين زمينه نيز نبايد از آمار قاچاق اسباب‌بازي به كشور غافل باشيم.

اسباب‌بازي كالايي تجملاتي!؟
دبير شوراي نظارت بر اسباب‌بازي درباره علت پايين بودن سرانه مصرف اسباب‌بازي در ايران توضيح داد: زماني نگاه مسئولان ، جامعه و خانواده‌ها به اسباب‌بازي مانند نگاه به يك كالاي تجملاتي و صرفا مصرفي بود، اما در حال حاضر بر همگان ثابت شده است كه اسباب‌بازي نقش تعيين‌كننده‌اي در آموزش كودكان و نوجوانان داشته و در رشد شخصيت و خلاقيت آن‌ها موثر است.
وي تاكيد كرد: كودك هرچه بيشتر با اسباب‌بازي سروكار داشته باشند، شناختش نسبت به محيط اطراف و جهان هستي بيشتر مي‌شود.

افزايش تمايل به اسبا‌ب‌بازي‌هاي علمي
فرجو با اشاره به اين‌كه در گذشته متاسفانه سهم استفاده از اسباب‌بازي‌هاي علمي، كمك آموزشي و خلاقانه در كشور بسيار پايين بود، عنوان كرد: در سال 1381سهم استفاده از اسباب‌بازي‌هاي علمي، كمك آموزشي و خلاقانه در كشور كمتر از 0.5 درصد بود، اما هم‌اكنون اين سهم به حدود 10 درصد رسيده است.
او اضافه كرد: در حال حاضر توجه خانواده‌ها و مراكز آموزشي به اسباب‌بازي‌هاي علمي، كمك آموزشي و خلاقانه افزايش يافته و در نتيجه واردكنندگان نيز به سمت واردات اين‌گونه محصولات روي آورده‌اند.
اين مقام مسئول افزود: شوراي نظارت بر اسباب‌بازي نيز براي آسان‌سازي واردات اسباب‌بازي‌هاي علمي، كمك آموزشي و خلاقانه به كشور تخفيف 30 درصدي را در هزينه‌هاي كارشناسي اداري براي واردكنندگان اين نوع اسباب‌بازي‌ها به كشور در نظر گرفته است.

اسباب‌بازي در كتب درسي
فرجو با بيان اين‌كه بايد در كتب درسي آموزش و پرورش مطالبي در زمينه اهميت اسباب‌بازي گنجانده شود، خاطرنشان كرد: اگر بتوانيم سرانه مصرف اسباب‌بازي را در كشور به 15 تا 20 درصد نيز برسانيم، با توجه به وضعيت كنوني توليد داخل و واردات باز هم كار بزرگي را انجام داده‌ايم.

وضعيت روستاها بدتر از شهرها
دبير شوراي نظارت بر اسباب بازي با اشاره به اين‌كه سرانه مصرف اسباب‌بازي در روستاهاي كشور از شهرها نيز پايين‌تر است، گفت: در حال حاضر از كل مصرف اسباب‌بازي در كشور سهم توليد داخل بين 2 تا 3 درصد بوده و مابقي مصرف از طريق واردات انجام مي‌شود.

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار