مسئولان آموزش و پرورش در جلسه بررسي اعتياد در مدارس که در مجلس تشکيل شد در حالي آمار دانش آموزان معتاد را 0.2 درصد جمعيت معتادان کل کشور برآورد کردند که قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر تعداد دانش آموزان معتاد را 0.5درصد کل معتادان دانست.
رئيس کميته آموزش و پرورش مجلس شوراي اسلامي با اعلام اين مطلب و اشاره به برگزاري جلسه اي که عصر روز يکشنبه در کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با معاون پرورشي وزير آموزش و پرورش و قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد گفت: به اين ترتيب طبق اعلام رسمي مسئولان وزارت آموزش و پرورش، وجود دو هزار 400 دانش آموز معتاد در مدارس کشور تائيد شده است.
طبق اعلام رسمي ستاد مبارزه با مواد مخدر، يک ميليون و 200 هزار معتاد در کشور وجود دارند.
پيش از اين هومن نارنجيها مديرکل دفتر فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر گفته بود که آموزش و پرورش در موضوع اعتياد دانش آموزان بسيار ضعيف عمل کرده است و آمار دقيقي از دانش آموزان معتاد وجود ندارد. سال گذشته جانشين سابق فرمانده نيروي انتظامي از وجود 30 هزار دانش آموز معتاد در کشور خبر داده بود که اين آمار بعد از انتشار از سوي مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر و آموزش و پرورش تکذيب شد.
عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس مهمترين علل گرايش دانش آموزان به مواد مخدر را فشار گروه همسالان ، گرايش هاي فرهنگي نوپديد ، فشار رسانه ها و صنايع فرهنگي عنوان کرد و گفت: ساختار برنامه درسي و ضعف مديريت مدرسه، نقص در آداب و مهارتهاي زندگي، ابهام و فقدان قوانين بازدارنده، محروميتهاي اقتصادي و زمينه هاي رواني دانش آموزان از جمله مواردي بود که مسئولان آموزش و پرورش آن را ذکر کرده اند.
همسايگي با افغانستان به عنوان توليد کننده سالانه هشت هزار و 800 تن ترياک و ترانزيت سه هزار تن آن به ايران از دلايل اصلي گرايش جوانان به مواد مخدر از سوي قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان شده است.
2 درصد دانش آموزان از مشروبات الکلي استفاده کرده اند
کريمي فيروزجايي با بيان اينکه طبق آمار رسمي ستاد مبارزه با موادمخدر پنج دهم درصد معتادان را دانش آموزان تشکيل مي دهند گفت: سه درصد دانش آموزان در معرض خطر استفاده از مواد مخدر هستند.
رئيس کميته آموزش و پرورش مجلس اظهار کرد: همچنين پنج درصد دانش آموزان تجربه مصرف سيگار را دارند در حالي که سه درصد ديگر آنها در معرض خطر مصرف آن هستند.
نماينده مردم بابل در مجلس افزود: دو درصد دانش آموزان نيز تجربه مصرف مشروبات الکلي را دارند و 15 درصد ديگر نيز در معرض خطر استفاده از مشروبات الکلي هستند.
کريمي فيروزجايي با اشاره به نتايج جلسه کميسيون آموزش و تحقيقات در اين باره گفت: به دليل حساسيت موضوع و تراکم محيط دانش آموزي به توجه بيشتر در برنامه هاي مشترک بين آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکيد شد. |