شنبه 29 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی هموطن آنلاين سكوت دامنه‌دار مسئولان درباره خريد دارو از شركت شبه صهيونيستي

 
 

سه شنبه 18 خرداد 1389

سكوت دامنه‌دار مسئولان درباره خريد دارو از شركت شبه صهيونيستي

 
 

انتشار خبر خريد دارو توسط يك شركت دارويي داخلي از يك شركت وابسته به صهيونيست‌ها بازتاب گسترده‌اي در مطبوعات، در بين مردم و مسئولان داشت اما سكوت وزارت بهداشت و مسئولان شركت خريدار همچنان ادامه دارد.

سكوت دامنه‌دار مسئولان درباره خريد دارو از شركت شبه صهيونيستي
انتشار خبر خريد دارو و فرآورده‌هاي خوني از سوي يك شركت دارويي ايراني بازتاب گسترده‌اي در جامعه داشت، از طرفي بسياري از رسانه‌ها طي تماس با خبرگزاري فارس خواستار اطلاعات بيشتري درباره جزئيات اين خريد دارويي بودند، از طرفي مسئولان وزارت بهداشت نيز در اين زمينه اظهار بي اطلاعي مي‌كنند و هنوز پاسخ روشني درباره اين خريد نداده‌اند و فقط به اين بسنده كرده‌اند كه اگر مسببان آن پيدا شود به محاكم قانوني ارجاع مي‌شوند.
ماجرا از اين قرار است كه يك شركت دارويي در ايران قراردادي به ارزش حدود 20 ميليون يورو با شركت‌ شبه صهيونيستي تالك ريس (talecris) براي خريد و واردات فرآورده‌هاي خوني منعقد كرده است.
بر پايه اين گزارش اين شركت شبه صهيونيستي در سال 2005 كارخانه توليد كننده محصولات پلاسمايي و فرآورده‌هاي خوني را از يك شركت آمريكايي خريداري كرده است.
اطلاعات خبرنگاران از آمريكا حاكي است كه "‌لري استان "‌ عضو موثر شركت تالك ريس (talecris) يكي از اعضاي شناخته شده يك گروه صهيونيستي است كه در سرمايه‌گذاري عليه ايران نيز فعاليت دارد. همچنين " شيلدان ادلسون "‌ ديگر عضو موثر اين شركت دارويي صهيونيستي است كه گرداننده يك كازينو در لاس وگاس آمريكا بوده و براي پوشش فعاليت‌هاي صهيونيستي خود نشريات و سايت‌هايي را راه‌اندازي كرده است. شركت دارويي‌ تالك ريس (talecris) طي سال‌‌هاي اخير قراردادهاي مختلفي را با شركت‌هاي دارويي ايران داشته است.
شركت شبه صهيونيستي تالك ريس (talecris) كه در كاروليناي آمريكا فعاليت مي‌كند و از سوي چندين صهيونيست يهودي اداره مي‌شود در سال 2005 كارخانه توليد كننده محصولات پلاسمايي و فرآورده‌هاي خوني را از يك شركت آمريكايي خريداري كرده است.
بر پايه اين گزارش در سال‌هاي اخير يكي از شركت‌هاي بزرگ پخش دارويي ايران قراردادهاي كلاني را با اين شركت شبه صهيونيستي داشته است. همچنان كه به تازگي قراردادي درحدود 20 ميليون يورو با اين شركت‌ منعقد كرده است.
اطلاعات خبرنگاران از آمريكا حاكي است كه "‌لري استان "‌ عضو موثر شركت تالك ريس (talecris)يكي از اعضاي شناخته شده يك گروه صهيونيستي است كه در سرمايه‌گذاري عليه ايران نيز فعاليت دارد.
همچنين " شيلدان ادلسون "‌ ديگر عضو موثر اين شركت دارويي صهيونيستي است كه گرداننده يك كازينو در لاس وگاس آمريكا بوده و براي پوشش فعاليت‌هاي صهيونيستي خود نشريات و سايت‌هايي را راه‌اندازي كرده است.
اگرچه مقامات مسئول و مراكز ذي‌صلاح تاكنون از اظهارنظري در اين باره خودداري كرده‌اند اما پيگيري‌هاي خبري درباره علل همكاري با اين شركت شبه صهيونيستي را همچنان دنبال كرده و به زودي اطلاعات ديگري از پشت‌پرده همكاري دارويي ايران با شركت‌ مذكور منتشر خواهيم كرد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در واكنش به اخبار منتشره به تازگي اعلام كرده كه در چارچوب اهداف عاليه نظام حركت كرده هيچگاه اجازه استفاده از بازار دارويي كشور را به شركت‌هاي مجهول الهويه و بدون صلاحيت نمي‌دهد و در صورت اثبات خريد دارو از شركت صهيونيستي مسببان آن به مراجع قانوني و ذي‌صلاح معرفي مي‌شوند.
اين درحالي است كه شركت شبه‌ صهيونيستي تالك‌ ريس پس از آن‌كه از سوي شركت دارويي ايران براي شركت در مناقصه خريد دارو معرفي و برنده بيرون آمد فعاليت خود را گسترده‌تر كرده است.

* ديدار با مقامات صهيونيستي در دبي
شركت دارويي ايراني تاكنون سفارش خريد 60 هزار ويال فاكتور 8 ( 250 واحدي) و خريد 70 هزار ويال فاكتور 7 ( 500 واحدي) به شركت تالك‌ريس ارائه داده و اين شركت نيز پروفرم‌هاي مربوطه را صادر كرده است.
همچنين يكي از مديران ارشد شركت دارويي ايراني طي هفته‌هاي گذشته در دبي با برخي از مقامات شركت شبه صهيونيستي تالك‌ريس ديدار و گفتگو داشته است.
تازه‌ترين اخبار دريافتي نيز حاكي از اين است كه مدير عامل شركت ايراني به دعوت مقامات شركت شبه صهيونيستي تالك‌ريس به يكي از كشورهاي آمريكاي جنوبي رفته و وي نيز درخواست صدور ويزاي خود را ارائه داده است.
در پي انتشار اين اخبار خبرنگار به سراغ احمد شيباني، معاون غذا و داروي وزارت بهداشت رفت و از وي خواست كه درباره اين خبر اظهار نظر كند، وي گفت: وظيفه وزارت بهداشت نظارت بر كيفيت داروهاي واردات است و شناسايي سهامدار شركت‌هاي خارجي به عهده ما نيست و نمي‌توانم اين مسئله را تأييد يا رد كنم.
معاون وزير بهداشت افزود:‌ افرادي كه اين حرف‌ها را زده‌اند و مطرح كرده‌اند كه از يك شركت دارويي صهيونيستي دارو خريداري و وارد كشور شده است خود بايد جواب بدهند، بايد در آن دنيا هم جواب بدهند ما شكايت مي‌كنيم و موضوع را پيگيري مي‌كنيم و خود من يكي از مدعيان هستم.

* چرا اين موضوع 5 سال پيش مطرح نشد
وي ادامه داد: در اين خبر نوشته شده از سال 2005 از اين شركت صهيونيستي دارو خريداري مي‌شده است اگر صحت داشته باشد، چرا بعد از 5 سال اين مطلب را اعلام مي‌كنند، قبلي‌ها كجا بودند، چرا حالا در اين چند ماه كه ما مسئول شده‌ايم اين حرف‌ها را مطرح مي‌كنند.
وي گفت: شركت دارويي توليد كننده در كشور ما نمايندگي داشته و سال‌ها فعاليت كرده است، چطور مي‌شود 5 سال از شركت صهيونيستي دارو بخرد و كسي متوجه نشود و حالا اين مسئله برجسته شود.

*درباره رد يا تأييد خبر اظهارنظر نمي‌كنم
معاون وزير بهداشت گفت: نمي‌توانم بگويم خبر راست است يا دروغ، نه مي‌توانم تأييد كنم و نه رد مي‌كنم فقط مي‌گويم كساني كه اين خبر را مطرح كرده‌اند تا حالا كجا بودند، اگر صحت داشته باشد، نماينده شركت وارد كننده بايد پاسخ بدهد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا شما از اين موضوع اطلاع داشتيد، گفت: نه من نمي‌دانم، سهامدارانش را هم نمي‌شناسم، بنابراين اظهار نطر نمي‌كنم، كساني بايد اظهار نظر كنند كه اين خبر را داده‌اند و نماينده شركت وارد كننده بايد جواب دهد.
شيباني افزود: من الان اطلاعي در اين باره ندارم، اما اكنون آن هم بعد از 5 سال جاي سؤال دارد، قبلي‌ها چي كار مي‌كرده‌اند، چرا الآن يك دفعه اين مسئله اعلام مي‌شود.

* نماينده شركت بايد پاسخگو باشد
معاون غذا و داروي وزير بهداشت در پاسخ به اين پرسش كه آيا شما اين مسئله را بررسي كرده‌ايد، گفت: هنوز بررسي نكرده‌ايم، كار ما نيست، من خبر ندارم، اصلاً سهامداران را هم نمي‌شناسم، چون اصلاً كار ما نيست، نماينده شركت بايد جواب بدهد، من پيگيري مي‌كنم، اگر لازم باشد شكايت هم مي‌كنم، چون توهين كرده‌اند گفته‌اند، سكوت مسئولان غذا و دارو، قرارداد را امضا كرده‌اند، كدام قرارداد درباره اين خريد در وزارت بهداشت است، خبر از اساس غلط است.
اين در حالي است كه در اخبار منتشر شده خبرگزاري فارس، نامي از مسئولان غذا و دارو نيامده و فقط به سكوت مقامات مسئول اشاره شده است.
شيباني همچنين اضافه كرد: ما نظارت بر كيفيت دارو را به عهده داريم و اينكه سهامدار شركت وارد كننده كيست به ما در وزارت بهداشت ربطي ندارد، از نظر من اين خبر كلاً دروغ است و جهت دار نوشته شده است.
وي گفت: چطور مي‌شود 10 سال( قبلاً گفته شد 5 سال) يك شركت صهيونيستي به ايران دارو وارد كند و كسي متوجه نشود، نوشته‌ايد، از سال 2005 از اين شركت دارو خريداري مي‌شده است، چطور حالا كه ما آمده‌ايم مطرح مي‌شود.
پس از وزارت بهداشت به طور رسمي جوابيه داد و نوشت: وزارت بهداشت در چارچوب اهداف عاليه نظام حركت كرده هيچگاه اجازه استفاده از بازار دارويي كشور را به شركت‌هاي مجهول الهويه و بدون صلاحيت نمي‌دهد و در صورت اثبات خريد دارو از شركت صهيونيستي مسببان آن به مراجع قانوني و ذي‌صلاح معرفي مي‌شوند.

* وزارت بهداشت: با مسببان برخورد مي‌كنيم
وزارت بهداشت نوشت:جاي بسي تعجب است شركت مورد اشاره كه نامي هم از آن برده نشده چگونه طي سال‌ها فعاليت داشته عكس‌العملي منعكس نشده و فقط اين مدت كوتاه چند ماه بزرگنمايي شده است.
در اين جوابيه آمده است: شايسته بود قبل از درج هر خبري، اطلاعات مستند در اين زمينه به مسئولان ذيرربط در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز منعكس و پاسخ مربوطه دريافت مي‌‌شد، خصوصاً اينكه به دليل حجم بالاي گردش مالي دارو شركت‌هاي رقيب وارد كننده دارو از وسايل ارتباط جمعي نيز مي‌توانند استفاده ابزاري كرده و بدون دليل موجبات نگراني و تشويش اذهان عمومي از جمله بيماران جامعه پزشكي و مسئولان دارو را فراهم كنند.
وزارت بهداشت اضافه كرد: حوزه معاونت غذا و دارو همواره در چارچوب سياست‌ها و اهداف عاليه نظام حركت كرده و هيچگاه اجازه استفاده از بازار دارويي كشور را به شركت‌هاي مجهول الهويه بدون صلاحيت نمي‌دهد. در اين راستا نيز اداره كل امور دارو پيوسته با ارگان‌ها و بخش‌هاي مطلع مرتبط، جهت كسب اطلاعات به روز و مطمئن ارتباط نزديك و موثري دارد. لذا تقاضا دارد هر گونه اطلاع مستدل و مستند را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي منعكس تا پيگيري لازم انجام شود.
بديهي است در صورت اثبات ادعاي مذكور مسببين فعلي آن و افرادي كه قبلاً به عنوان نماينده آنها در ايران فعال بوده‌اند به مراجع ذي‌ربط و ذي‌صلاح معرفي خواهند شد. همچنين اداره كل امور دارو در صورت نبود اطلاعات مستدل و مستند حق پيگيري‌هاي قانوني بعدي را براي خود محفوظ مي‌داند.
عبد زاده، معاون مدير كل نظارت بر داروي وزارت بهداشت نيز در اين باره گفت: وزارت بهداشت هيچ اطلاعي درباره اينكه سهامداران اين شركت دارويي چه كساني هستند، ندارد، اگر مسئولان حراست اين موضوع را به وزارت بهداشت گزارش دهند، حتماً بلافاصله نسبت به فسخ قرارداد خريد دارو اقدام مي‌كنيم و البته خود ما هم در وزارت بهداشت در اين زمينه تحقيق مي‌كنيم.

* باقري لنكراني: ردپاي زد و بند دارويي را در وزارت بهداشت پيدا كرديم
تمام ماجراها در زماني اتفاق مي افتد كه درست يكسال پيش، كامران باقري لنكراني، وزير سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در آخرين روزهاي وزارت خود در مصاحبه تفصيلي با خبرنگار بهداشت و درمان گفته بود: متأسفانه در برخي موارد ما به ريشه‌هايي از زد و بند و باند‌هاي قدرت و ثروت ‌رسيديم. كه موقعي برخي از آنها پيش از ما مسئوليت‌هاي هم در وزارت بهداشت داشتند و طبيعتاً راه و چاه را هم به خوبي بلد بودند. حتي برخي سفارش‌ها را اصلاً در ماه‌هاي آخر مسئوليت خودشان داده بودند. بعد اينها منجر به برخي چالش‌ها براي ما شد.
وي ادامه داد: اما در مجموع من نسبت به رسانه‌ها و انتقادهاي آنها گله كه ندارم كه هيچ. بلكه خيلي هم از آنها تشكر مي‌كنم. چون به ما كمك كردند كه طي 4 سال گذشته، موضوع سلامت به موضوع مورد مطالبه مردم در بيايد. با اين كار ارزش سلامت خيلي پيش مردم برجسته‌تر شد. همين قدر كه مردم درباره سلامت دقت دارند و پيگيري مي‌كنند اگر در ساير اجزاء هم اين مطالبه را مي‌ديديم. احتمالاً مي‌توانستيم همدلي و نتايج بهتري باقري لنكراني در پاسخ به اين پرسش خبرنگار كه آيا مي‌توانيم كلمه مافيا را براي گروه‌هايي كه همان طور كه گفتيد از اهرم‌هاي قدرت هم براي منافعشان استفاده مي‌كردند و در حوزه‌هاي مرتبط با سلامت مثل دارو و تجهيزات پزشكي فعاليت مي‌كردند، استفاده كنيم؟ پاسخ داد: حالا من نمي‌خواهم بگويم اين لغت هست يا نيست. كلاً در سراسر جهان يكي از صنايعي كه هميشه بسيار مورد توجه كلوپ‌هاي قدرت بوده، صنعت دارو بوده است. دلايل مختلفي هم دارد.
وي ادامه داد: يكي از دلايلش اين است كه يك صنعت راهبردي است. ارزش افزوده آن نسبتاً بالاست و از طريق ‌آن بسياري از كشورها را مي‌توان كنترل كرد. الان يكي از اهرم‌هاي فشار به خيلي از كشورهاي آفريقايي همين بحث داروست كه به آنها بدهند يا ندهند. يا با چه قيمتي بدهند. برخي از اين كشورها متأسفانه الان دچار اين بحران هستند كه تا 30 درصد داروهايي كه در داروخانه‌هاي آنها هست داروي تقلبي است. برخي از اين داروهاي تقلبي نه اينكه در آن كشور توليد شده باشد. بلكه دارويي است كه به صورت قانوني وارد آن كشور شده اصولاً بي‌كيفيت است. مثلاً يك دارو را اعلام كرده‌اند كه ماده موثره آن مثلا هزار ميلي‌گرم است اما وقتي وارد آن كشور شده دارو را بررسي كردند، ديدند ماده موثر آن 200 ميلي‌گرم و يك پنجم است. به هر حال دارو يكي از چنين عرصه‌هايي است. متأسفانه برخي از تصميماتي كه به ويژه در فاصله سالهاي 77 تا 83 در قسمت دارو در كشور ما گرفته شده بود نيز منجر به ايجاد يكسري ويژه خواري‌ها و انحصارهاي ناصواب شده بود يكي از آنها در بحث مراكز فوريت‌هاي دارويي بود.
به گفته باقري لنكراني فوريت‌هاي دارويي تا پيش از ما در انحصار5 يا 6 شركت خاص بود كه اگر هلال احمر را كنار بگذاريم كه يك مؤسسه عام‌المنفعه است گرچه دولتي نيست. بقيه آن در انحصار چند نفر خاص بود كه ما حتي مي‌توانيم اسامي آنها را هم ذكر كنيم. اغلب آنها آدم‌هايي بودند كه پيش از اين به نوعي در دولت‌هاي قبلي مسئوليت داشتند و شركت‌هاي تك نسخه‌اي دارو ايجاد كرده بودند.
وزير سابق بهداشت در پاسخ به اين پرسش كه به هر حال براي شركت‌هاي تك نسخه‌اي ضوابطي تصويب شده بود كه قانوني بود؟ نيز گفت: بله، ولي ضوابط جوري تصويب شده بود كه اندازه سوراخ‌هاي غربال آن دقيقاً طوري انتخاب شده بود كه خروجي محدودي داشته باشد و اگر كس ديگري هم وارد مي‌شد اين مجموعه، او را سركوب مي‌كردند و نمي‌گذاشتند به نتيجه برسد.
خبرنگار از باقري لنكراني پرسيد «منظورتان اين است كه يك دست مافياي دارو در وزارت بهداشت بود؟» كه وي در پاسخ گفت: حالا از اين بگذريم. به هر حال، يكي از كارهاي خوبي كه اتفاق افتاد اين بود كه ما در اين زمينه با همفكري خود داروسازها و صنعت دارو و وارد كننده‌هاي خبره اين انحصار را تا حد زيادي شكانديم.
عين همين بحث هم در توزيع دارو هم بود. البته درباره توزيع دارو در سال‌هاي آخر دولت قبل متوجه اين موضوع شده‌ بودند و تلاش‌هايي براي شكست انحصار در توزيع دارو انجام شده بود. ما هم آن تلاش‌ها را ادامه داديم و الان در توزيع دارو به جاي اينكه 5 يا 6 شركت بزرگ داشته باشيم كه بتوانند انحصار ايجاد بكنند. الان در توزيع دارو شركت‌هاي متعددي داريم. البته درست است كه هنوز سهم‌شان در كل بازار دارويي كشور زياد نيست ولي به هر حال همين تنوع و وجود شركت‌هاي متعدد و چند صدايي خودش براي ما يك آرامش و فضاي رقابتي بهتري را مي‌تواند ايجاد كند.

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار