جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی تغذيه کدام غذاها باعث التهاب های آسیب زا می شوند؟

 
 

پنجشنبه 25 فروردين 1401

کدام غذاها باعث التهاب های آسیب زا می شوند؟

 
 

بدن شما از التهاب برای مبارزه با بیماری و التیام جراحات استفاده می کند، اما التهاب مزمن و طولانی مدت می تواند خطرناک باشد. در این مطلب ۴ نوع غذا که باعث ایجاد التهاب آسیب زا در DNA شما می شود را معرفی کرده ایم. موارد زیر از جمله خطراتی هستند که التهاب مزمن برای شما ایجاد می کند.

فرشته نوری-بدن شما از التهاب برای مبارزه با بیماری و التیام جراحات استفاده می کند، اما التهاب مزمن و طولانی مدت می تواند خطرناک باشد. در این مطلب ۴ نوع غذا که باعث ایجاد التهاب آسیب زا در DNA شما می شود را معرفی کرده ایم. موارد زیر از جمله خطراتی هستند که التهاب مزمن برای شما ایجاد می کند:
آسیب به DNA سلولی، که می تواند منجر به سرطان شود.
مقاومت به انسولین را افزایش می دهد که می تواند باعث دیابت شود.
رشد پلاک‌ها را در شریان‌ها افزایش می‌دهد و لخته‌های خون را تحریک می‌کند که می‌تواند باعث بیماری قلبی شود.
خطر ابتلا به التهاب مزمن ممکن است بسته به رژیم غذایی شما بیشتر باشد. شکر، گوشت فرآوری شده و غذاهای سرخ شده همگی می توانند باعث التهاب در بدن شما شوند. محدود کردن این غذاها می تواند به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن کمک کند. در اینجا چهار نوع غذای متداول که باعث التهاب می شوند را معرفی می کنیم.
۱. غذاهای شیرین
غذای التهاب زا
غذاهایی که قند بالایی دارند مانند نوشابه و محصولات پخته شده می توانند از دو طریق باعث التهاب شوند:
۱) شکر، تولید اسیدهای چرب در کبد شما را تحریک می کند. ولوندا اندرسون، متخصص تغذیه و مدیر عامل شرکت Sweet Potato Delights، می گوید: زمانی که بدن این اسیدهای چرب را هضم می کند، ترکیبات حاصل می تواند باعث ایجاد فرآیندهای التهابی شود.
۲) خوردن غذاهای شیرین باعث می شود بدن شما هورمون انسولین بیشتری تولید کند که به نوبه خود می تواند چربی بدن را افزایش دهد. دایان جاولی، متخصص تغذیه بالینی در مرکز پزشکی واشنگتن می گوید: سلول های چربی می توانند مواد شیمیایی در بدن تولید کنند که منجر به التهاب می شود.
جاولی ادامه داد: محدود کردن مقدار مواد غذایی با قند بالا مانند کیک، کلوچه، آب نبات و نوشابه می‌تواند به حفظ درصد چربی سالم بدن کمک کند و خطر التهاب را کاهش دهد.
۲. گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده
غذای التهاب زا
گوشت های فرآوری شده گوشت هایی هستند که از طریق پخت، نمک زدن، دودی کردن یا افزودن مواد شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند. چند نمونه از گوشت های فرآوری شده عبارتند از:
بیکن
گوشت های اغذیه فروشی
هات داگ
گوشت گاو
ناگت مرغ
هم گوشت های فرآوری شده و هم گوشت قرمز دارای چربی های اشباع شده بالایی هستند. مطالعات نشان داده اند که خوردن گوشت های فرآوری شده چرب و قرمز ممکن است باعث افزایش وزن و التهاب شود.
۳. برخی از روغن های پخت و پز
غذای التهاب زا
بسیاری از روغن های پخت و پز حاوی نوعی چربی به نام اسیدهای چرب امگا ۶ هستند. چربی های امگا ۶ لزوما مضر نیستند – بدن شما از آنها برای انرژی و رشد طبیعی استفاده می کند. اما چربی‌های امگا ۶ شما باید با چربی‌های امگا ۳ که از غذاهایی مانند سالمون، ماهی خال مخالی و بذر کتان دریافت می شود، تعادل برقرار کند. برخی از روغن های پخت و پز رایج که حاوی چربی های امگا ۶ هستند عبارتند از:
روغن ذرت.
روغن کانولا.
روغن آفتابگردان.
روغن گلرنگ
روغن بادام زمینی.
۴. غذاهای سرخ شده
غذای التهاب زا
غذاهای سرخ شده مانند ناگت مرغ، دونات و سیب زمینی سرخ کرده به دلایل مختلفی عامل اصلی التهاب هستند، از جمله:
غذاهای سرخ شده دارای سطوح بالایی از اسیدهای چرب امگا ۶ هستند.
اغلب حاوی چربی های ترانس هستند. غذاهای سرخ شده در بدن ترکیباتی به نام گلیکاسیون پیشرفته تولید می کنند که به نام AGE نیز شناخته می شود. این ترکیبات مستقیماً التهاب را در بدن تحریک می کنند.
غذاهای ضد التهاب
غذای التهاب زا
همچنین بسیاری از غذاهای ضد التهابی وجود دارند که می توانند به مبارزه با التهاب مزمن در بدن شما کمک کنند. این غذاها سرشار از ترکیبات کلیدی مانند آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که سطح پروتئین های التهابی شما را کاهش می دهند. برخی از غذاهای ضد التهابی کلیدی که باید به رژیم غذایی خود اضافه کنید عبارتند از:
ماهی چرب.
روغن زیتون.
میوه ها و سبزیجات مانند پرتقال، بروکلی و فلفل.
آجیل.
توت
گوجه فرنگی
التهاب یک نگرانی عمده برای سلامتی است. رژیم غذایی شما می تواند تأثیر زیادی بر سطوح التهاب در بدن تان داشته باشد. پرهیز از خوردن غذاهایی مانند شکر، تنقلات بسته بندی شده و گوشت قرمز می تواند به شما در کنترل التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن کمک کند. اما به خاطر داشته باشید که محتوای کلی رژیم شما مهمتر از هر وعده غذایی است.
به عبارت دیگر، اگر رژیم غذایی شما سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل با مقادیر متوسط پروتئین بدون چربی است، مصرف گهگاهی از خوراکی‌های شیرین یا میان‌وعده‌های نمکی مورد علاقه‌تان یا حتی یک وعده‌ی غذایی چرب، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار