چهارشنبه 26 دي 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری فرودگر قمری ژاپن به مدار ماه رسید

 
 

چهارشنبه 2 فروردين 1402

فرودگر قمری ژاپن به مدار ماه رسید

 
 

نمایندگان شرکت ژاپنی «آی‌اسپیس» اعلام کردند که فرودگر قمری خصوصی این کشور، خود را به ماه رسانده است.

فرودگر قمری ژاپن موسوم به «هاکوتو-آر»(Hakuto-R)، اواخر شب ۲۰ مارس به مدار ماه وارد شد و نقطه عطف بزرگی را برای شرکت ژاپنی «آی‌اسپیس»(Ispace) رقم زد که برنامه‌های بزرگی را برای فضای زمین-ماه دارد.
نمایندگان آی‌اسپیس نوشتند: قرار دادن موفقیت‌آمیز فرودگر در مدار ماه، گام مهمی در جهت ایجاد سرویس حمل‌ونقل محموله به شمار می‌رود، زیرا نشان می‌دهد که آی‌اسپیس قادر است محموله‌های مشتریان را به مدار ماه منتقل کند. ماموریت‌های فضایی آینده شامل استقرار ماهواره‌ها در مدار ماه خواهند بود.
هاکوتو-آر در ۱۱ دسامبر ۲۰۲۲ بر فراز موشک «فالکون۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) پرتاب شد و یک پرواز آزمایشی را آغاز کرد که آی‌اسپیس آن را «ماموریت۱»(Mission 1) می‌نامد. سپس فرودگر، یک راه طولانی را به سمت ماه طی کرد و سرانجام پس از روشن شدن موتور خود به آنجا رسید. نمایندگان آی‌اسپیس در ادامه نوشتند: پس از روشن‌ شدن کنترل‌شده موتور فرودگر که چند دقیقه طول کشید، مانور با موفقیت به پایان رسید.
با وجود این، ماموریت هاکوتو-آر هنوز انجام نشده است. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، فرودگر در اواخر ماه آینده تلاش خواهد کرد تا سطح ماه را لمس کند. آی‌اسپیس هنوز تاریخ دقیقی را برای این آزمایش برجسته اعلام نکرده است.
این ماموریت در واقع یک نقطه عطف خواهد بود، زیرا هیچ فضاپیمای خصوصی دیگری تاکنون به نرمی روی ماه فرود نیامده است. تنها کاوشگرهایی که تا به امروز به این شاهکار دست یافته‌اند، توسط آژانس‌های فضایی ملی آمریکا، اتحاد جماهیر شوروی و چین پرتاب شده‌اند. اگر هاکوتو-آر بتواند این فرود را انجام دهد، مریخ‌نورد کوچکی به نام «راشد»(Rashid) را برای «آژانس فضایی امارات متحده عربی»(UAESA) مستقر خواهد کرد.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، ماموریت۱ به صورت متوالی با دو پرواز رباتیک دیگر به سطح ماه دنبال خواهد شد. «ماموریت۲» و «ماموریت۳» به ترتیب در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ پرتاب می‌شوند. نمایندگان آی‌اسپیس گفته‌اند که فرودگر ماموریت۳، محموله‌هایی را به سطح زمین خواهد آورد و همچنین، دو ماهواره ارتباطی را در مدار ماه مستقر خواهد کرد.
با موفقیت هاکوتو-آر، اکنون دو فضاپیمای خصوصی وجود دارند که به دور ماه می‌چرخند. فضاپیمای دیگر که «کپستون»(CAPSTONE) نام دارد، یک مکعب کوچک است که توسط شرکت «ادونسد اسپیس»(Advanced Space) مستقر در کلرادو برای ناسا مدیریت می‌شود.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
ساعد سهیلی بازیگر «ترور» شد
:: حوادث ::
راز مرگ نوعروس فاش شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار