شنبه 4 اسفند 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فناوری اطلاعات جايزه اجلاس جهانی؛ پتانسیل های نرم افزاری دنیا را متحول کرد

 
 

هموطن , سه شنبه 10 آبان 1384

جايزه اجلاس جهانی؛ پتانسیل های نرم افزاری دنیا را متحول کرد

 
 

هشت اثر برتر نخستین جشنواره دستاوردهای رایانه ای ایران به عنوان نمایندگان صنعت IT کشور جهت رقابت به این جشنواره ارسال شده اند.

هموطن-فاطمه ملکی-نخستین جشنواره دستاوردهای رایانه ای به عنوان رقابت رسمی انتخاب دستاوردهای رایانه ای کشور ایران جهت شرکت در رقابت های World Summit Award 2005 با حضور یکصد و 68 کشور که زیر نظر سازمان ملل متحد برگزار می شود، نخستین حرکت در سطح ملی جهت انتخاب و شرکت آثار منتخب تولید داخلی و رقابتی جهانی است.
به گزارش هموطن، هشت اثر برتر نخستین جشنواره دستاوردهای رایانه ای ایران به عنوان نمایندگان صنعت IT کشور جهت رقابت به این جشنواره ارسال شده اند.
مجمع عمومی داوری بین المللی متشکل از 36 داور از 36 کشور جهان از جمله ایران در شهریور ماه سال جاری در بحرین برگزار شد و دو اثر از آثار ارایه شده ایران نیز جزء آثار برتر جهانی قرار گرفتند.

اجلاس WSIS تجلی آرای نخبگان است
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی در مراسم نخستین جشنواره دستاوردهای رایانه ای ایران گفت: دور دوم اجلاس WSIS که 16 نوامبر در تونس برگزار می شود، مجموعه تجلی آرای نخبگان جهان در خصوص چگونگی بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی با رویکرد توسعه ای در تمام دنیا است.
"نصراله جهانگرد" افزود: این موضوع از سال 2000 در دستور کار همه نهادهای جهانی قرار گرفته و در شرایط فعلی در دستور کار تمام آژانس های جهانی قرار گرفته است.
به گفته وی، نحوه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه توسعه اغلب کشورهای جهان و در شقوق مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جزء برنامه توسعه قرار گرفته است.

پروژه های IT ایران شتاب گرفته است
جهانگرد با اشاره به اینکه ایران نیز به جرگه کشورهای بهره بردار از فناوری اطلاعات و ارتباطات پیوسته است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس در پنج سال اخیر برنامه ریزی های مختلفی برای اجرای پروژه های مختلف صورت گرفته و جزء برنامه توسعه ایران نیز منظور شده و این حرکت شتاب یافته است.
وی اضافه کرد: در اجرای پروژه های فناوری اطلاعات و بکارگیری آن در آغاز راه قرار داریم و برنامه های اجرا شده جنبه مقدماتی داشته و در زمره قوانین و مقررات قرار گرفته اما اجرای آنها همیشه از مشکلات ایران است.
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی یادآور شد: برگزاری اجلاس WSIS طبق برنامه ریزی سازمان ملل و سازمان مخابرات در دو مرحله با حضور سران و در خصوص چهارچوب بکارگیری فناوری اطلاعات در بخش های مختلف تدوین و در یک سند مورد توافق و بکار گرفته شد.
جهانگرد تصریح کرد: در برنامه ریزی داخلی نیز توانستیم بسیاری از اهداف و ماموریت های این اجلاس را در برنامه چهارم و برنامه چشم انداز وارد کرده و به تصویب مراجع برسانیم.

حاکمیت اینترنت ؛چالش دور دوم اجلاس WSIS
جهانگرد، دور دوم اجلاس WSIS را جهت تکمیل مباحث اجلاس قبلی و پیگیری مواردی دیگر عنوان کرد که نحوه اداره و سیاستگذاری بین المللی اینترنت در سطح بین المللی از مهمترین چالش جهانی این اجلاس به شمار می رود. وی با اشاره به مباحثی که هنوز نتیجه آن قطعی نشده، گفت: این موضوعات روز قبل از اجلاس سران بررسی خواهد شد.
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی اظهار داشت: همه کشورها باید 11 گزارش درخصوص روند پیگیری ماموریتها و اهدافی که در اجلاس اول به آن اشاره شد، ارایه دهند که گزارش های ایران نیز در حال نهایی شدن است.

ایران و ارائه راهبردهای اجرایی
وی با تاکید بر اینکه با اقتدار و توانمندی در این دوره شرکت خواهیم کرد، افزود: اسنادی که ایران به دست آورده و در دور دوم اجلاس ارایه خواهد داد، از راهبردهای اجرایی خوبی برای ایران و سایر کشورهای در حال توسعه برخوردار است.
جهانگرد، برگزاری جلسات، سمینارها، جشنواره ها، مذاکرات، کارگروه ها و سخنرانی های متعدد را از برنامه های جانبی دور دوم اجلاس ذکر کرد. وی، اجلاس تونس را بزرگترین واقعه جهانی در خصوص بکارگیری فناوری اطلاعات عنوان کرد که همه آژانس های جهانی مانند UNDP و یونسکو در طی اجلاس جلسات موازی کارشناسی و راهبردی خواهند داشت.
دبیر شورای اطلاع رسانی، برگزاری اجلاس WSIS را محلی برای نمایش پتانسیل کشورها دانست که پایه گذار بسیاری از وقایع بین المللی شده است.

باید به تولید محتوا در کلاس جهانی بپردازیم
وی به برگزاری جشنواره دستاوردهای رایانه ای کشورها در این اجلاس اشاره کرد که شتاب ویژه ای به پتانسیل های نرم افزاری دنیا داده است.
جهانگرد افزود: ایران در دور اول با توجه به حجم کارها، حضور کمرنگی در اجلاس داشت و هیات ایرانی از تعداد محدودی از این جلسات بهره گرفت که برگزاری این جشنواره یکی از آنها بود.
وی خاطرنشان کرد: پس از دور اول اجلاس با مذاکرات و پیگیری هایی که انجام شد در مجموعه این جشنواره عضو شدیم و در سطح داخلی مسابقاتی برگزار شد تا نمونه هایی از فعالیت ایران به این اجلاس معرفی شود.
دبیر شورای اطلاع رسانی، شناخت پتانسیل های توانمند، قوی و گسترده در حوزه نرم افزار و تولید محتوا را از اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد و افزود: باید بر این بخش تکیه کنیم و به روش های مختلف به تولید محتوا در کلاس جهانی و برای بازار بین المللی بپردازیم.
وی، محصولات معرفی شده به جشنواره WSA را ممتاز و قابل عرضه در سطح بین المللی توصیف کرد.

نابسامانی های حقوق مالکیت معنوی
دکتر "فیضی چکاپ" مشاور دعاوی بین المللی نیز گفت: حقوق مالکیت معنوی نابه سامانی های فراوانی در کشورهای سنتی مانند ایران دارد.
وی که در مراسم نخستین جشنواره دستاوردهای رایانه ای در ایران سخن می گفت، افزود: حمایت از نرم افزارها، علائم و اختراعات به هیچ وجه جایگاه مناسب و خوبی در فرهنگ اجتماعی ما ندارد.
فیضی چکاپ یادآور شد: نقض حقوق پدیدآورندگان مالکیت های فکری و معنوی در ایران و کشورهای در حال توسعه امری روتین، بدیهی و پیش پا افتاده به شمار می رود.

قوانین داخلی را بر اساس مدل های جهانی تدوین کنیم
وی، الحاق ایران به WTO را نشان دهنده همگامی ایران با دنیا ذکر کرد و افزود: با الحاق به سازمان جهانی مالکیت معنوی باید قوانین و مقررات خود را بر اساس مدل های آنها تدوین کنیم.
این مشاور دعاوی بین المللی خاطرنشان کرد: در این رابطه اقدامات امیدوارکننده ای در ایران انجام شده که از جمله آنها قانون تجارت الکترونیک ایران است که تدوین شده و لازم الاجرا است.
وی با اشاره به تصویب قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم افزار در سال 83 تصریح کرد: تصویب این قانون در 69 ماده موجب شد تا این موضوع از کلی گویی ها فراتر رود.
به گفته فیضی چکاپ، قانونگذار در همه زمینه ها در تلاش است تا قوانینی را وضع کند که بخش رایانه و نرم افزار کشور نظام مند شود.
این مشاور دعاوی بین المللی تصریح کرد: در قانون حمایت از پدید آوردندگان نرم افزار، حقوق مادی آنها تا 30 سال و حقوق معنوی به طور نامحدود مورد حمایت است که ناقض آن باید 91 روز تا شش ماه حبس شود و 10 تا 50 میلیون ریال نیز جزای نقدی بپردازد.
گفتنی است برگزیدگان راه یافته به جشنواره WSA از سوی دبیر شورای عالی اطلاع رسانی مورد تقدی و تشکر قرار گرفتند.

 
 

حضور خبرنگاران ایرانی در اجلاس WSIS
برگزاری نشست مشترک میان فعالان جامعه مدنی WSIS و شورایعالی اطلاع رسانی
ايران نبايد تشريفاتی در WSISحضور يابد

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
ساعد سهیلی بازیگر «ترور» شد
:: حوادث ::
محاکمه پزشک متخصص به جرم قتل بی‌رحانه برادر

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار