شنبه 23 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی جهان مسئولان هسته‌ای کشورمان دروازه‌بانی خبر را رعایت نمی‌کنند

 
 

آفتاب , چهارشنبه 2 مرداد 1387

مسئولان هسته‌ای کشورمان دروازه‌بانی خبر را رعایت نمی‌کنند

 
 

یک کارشناس مسائل روابط بین‌الملل گفت: «اعتقاد دارم که در هر مذاکره‌ای باید یک خروجی وجود داشته باشد. در بحث دیپلماسی محکم و حساس هسته‌ای آن چیزی که حرف اول را می‌زند خروجی مذاکرات است».

یک کارشناس مسائل روابط بین‌الملل درباره نتایج گفتگوی خاویر سولانا و جلیلی گفت: «اعتقاد دارم که در هر مذاکره‌ای باید یک خروجی وجود داشته
 

" در بحث دیپلماسی محکم و حساس هسته‌ای آن چیزی که حرف اول را می‌زند خروجی مذاکرات است... "

 
 
باشد. در بحث دیپلماسی محکم و حساس هسته‌ای آن چیزی که حرف اول را می‌زند خروجی مذاکرات است». دکتر علیرضا داوری استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص حضور «ریچار برنز» در مذاکرات هسته‌ای ایران در ژنو گفت: «معتقدم که حضور نماینده ایالات متحده برای نخستین بار در این مذاکرات باعث شده است تا بحث مذاکرات 1+5 با جمهوری اسلامی ایران وارد فاز جهانی شود. به این دلیل که در گذشته هر موقع پیشرفتی با نماینده 1+5 کسب می‌شد آن توافق بعد از مدت کوتاهی از سوی ایالات متحده رد می‌شد ولی پس از حضور آقای برنز باعث شد تا حساسیت‌های موجود
 

" عدم تزریق گاز به سانتریفیوژها هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده است و حتی بارها اعلام شده است که مقامات جمهوری اسلامی درباره بحث تعلیق غنی‌سازی مذاکره نخواهند کرد و حاضر نیستند که به عقب برگردند... "

 
 
به مراتب بالاتر رود». این استاد دانشگاه درباره ادعای برخی از مقامات خارجی درباره عدم تزریق گاز به سانتریفیوژها گفت: «این موضوع هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده و در مقابل حتی بارها اعلام شده است که مقامات جمهوری اسلامی درباره بحث تعلیق غنی‌سازی مذاکره نخواهند کرد و حاضر نیستند که به عقب برگردند». دکتر داوری درباره امکان تعلیق غنی‌سازی به صورت موقت جهت اعتمادسازی مابین جمهوری اسلامی و غرب افزود: «اگر جمهوری اسلامی به این نتیجه رسید می‌تواند جهت ایجاد حسن نیت، غنی‌سازی را برای مدت محدودی به حالت تعلیق درآورد. البته ایران هر زمان که به این نتیجه برسد که مذاکرات موفقیت‌آمیز نیست می‌تواند غنی‌سازی را ادامه دهد».
این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره سرنوشت ادامه مذاکرات ایران با گروه 1+5 پس از اولین حضور نماینده آمریکا گفت: «اکنون در مرحله پایانی مذاکرات ایران و کشورهای طرف مذاکره قرار داریم. در واقع اگر دو طرف بر روی خروجی مشخص توافق کنند باید بحث هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را تمام شده تلقی کنیم. بنابراین در شرایط فعلی اگر دو طرف به توافقی دست پیدا کنند باید همه احتمال‌های موجود را در نظر بگیریم».
این استاد دانشگاه در مورد پیش فرض‌های موجود
 

" متاسفانه شخصیت‌های مسئول در دیپلماسی هسته‌ای کشورمان به هیچ عنوان دروازه‌بانی خبر را رعایت نمی‌کنند. اگر این موضوع رعایت می‌شد دامنه مشکلات تا این حد گسترش نمی‌یافت... "

 
 
از سوی دو طرف جهت به ثمر رسیدن مذاکرات هسته‌ای یادآور شد: «در شرایط موجود ایران علاقه‌منداست تا به صورت محدود تعلیق غنی‌سازی انجام دهد و در مقابل اروپایی‌ها آماده هستند با دیپلماسی شناور به سوی ایران حرکت کنند. در واقع اروپایی‌ها بر پایه دیپلماسی شناور برخی از امتیازها را به سوی ایران سوق می‌دهند».
دکتر داوری در ادامه افزود: ‌«در صورتی که این شرایط محقق شود جمهوری اسلامی می‌تواند از فن‌آوری هسته‌ای در بخش‌های پژوهش، پزشکی و تکنولوژی استفاده کند و در مقابل اروپایی‌ها نیز به تحریم‌های ایران پایان می‌دهند».
وی درباره نتایج آخرین دور مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 خاطرنشان کرد:‌ «ضعف گسترده‌ای در این مسیر وجود دارد؛ نباید قبل ازمذاکرات پیش داوری انجام شود. به عنوان نمونه درهمین دور اعلام شد که آمریکا عقب‌نشینی کرده است. این مباحث باید پس از پایان مذاکرات مشخص شود که آیا موفق بوده‌ایم و یا ضرر کرده‌ایم؛ متاسفانه شخصیت‌های مسئول در دیپلماسی هسته‌ای کشورمان به هیچ عنوان دروازه‌بانی خبر را رعایت نمی‌کنند. اگر این موضوع رعایت می‌شد دامنه مشکلات تا این حد گسترش نمی‌یافت».

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
دیار مادری به زویدی در سیما
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار