مشاور وزير رفاه، در حالي از اجراي بيمه معتادان در کشور از سال آينده خبر مي دهد که قرار بود موضوع بيمه شدن معتادان از ابتداي امسال عملياتي شود.
پرويز افشار گفت:« قرار است موضوع بيمه معتادان از سال آينده اجرايي شود و بيش از يک ميليون معتاد از خدمات اين بيمه بهره مند گردند».
سم زدايي ، درمان نگهدارنده و مشاوره از جمله خدماتي است که در بيمه معتادان تعريف شده است.
مشاور وزير رفاه به مشکلات عديده اي که در اجراي بيمه معتادان مطرح است اشاره کرد و گفت : طرح بيمه معتادان مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
اما در اجراي اين طرح يکسري مشکلات از جمله اعتبار و چگونگي نحوه هماهنگي دستگاهها مطرح است که با حل برخي از اين مشکلات بناست اين طرح از سال آينده عملياتي شود.
اين درحالي است که اواخر سال 86 ، طرح بيمه معتادان با موافقت رئيس جمهور در ستاد مبارزه با مواد مخدر به تصويب رسيد تا بيش از يک ميليون سوء مصرف مواد و معتاد تحت پوشش خدمات بيمه اي قرار گيرند.
بر اساس اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال حاضر يک ميليون و 500 هزار معتاد در کشور وجود دارد که از اين تعداد 700 هزار معتاد به صورت دائم مواد مصرف مي کنند و مصرف مابقي به صورت تفنني است.
در حالي اجراي بيمه معتادان مجدد به تاخير افتاده که پيش از اين نيز ، عبدالرضا مصري وزير رفاه اعلام کرده که بيمه درماني معتادان کشور به دليل نداشتن اعتبار لازم قابل اجرا نيست.
مصري وزير رفاه عنوان داشته بود، اگر قرار بر اجراي بيمه معتادان باشد بودجه خيلي زيادي مي برد به طوري که پيش بيني ما براي درمان با متادون حداقل 500 ميليارد تومان براي يک جامعه يک ميليون نفري از معتادان نياز است که الان اين اعتبارات را نداريم.
مشاور وزير رفاه از تعيين نرخ بيمه و تهيه پروتکل درماني طرح بيمه معتادان در شوراي عالي بيمه خبر داد و گفت: « موضوع جمعيت تحت پوشش، تعرفه و نرخ گذاري در شوراي عالي بيمه انجام شده اما بايد در ارتباط با اعتبار سالانه اي که براي اين امر نياز است مورد بحث قرار گيرد».
افشار در ارتباط با جمعيت تحت پوشش بيمه معتادان گفت :« حداقل يک ميلون سوء مصرف مواد و معتاد در کشور وجود دارد که پيش بيني مي شود درصد بالايي از اين جمعيت تحت پوشش قرار گيرند». |