چهارشنبه 20 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی وبگردی معنی واقعی ادوکلن چیست؟

 
 

همشهری انلاین , سه شنبه 30 تير 1388

معنی واقعی ادوکلن چیست؟

 
 

نشان دهنده‌ اصل بودن این عطر نقش لاله‌ای سرخ‌رنگ و نام "یوهان ماریا فارینا" بر روی شیشه‌ آن است.

قدیمی‌ترین کارخانه‌ عطرسازی تولد سیصدسالگی‌‌اش را جشن گرفت. این کارخانه‌ خانوادگی در شهر کلن آلمان تاسیس شد.
روز سیزدهم ژوئیه‌ سال ۱۷۰۹ میلادی، برادران فارینا شروع به تجارت کالاهای تجملی کردند. مهمترین کالایی که آنها می‌فروختند، عطری بود که خودشان از مرکبات تهیه کرده بودند.
خالق ادوکلن: جووانی ماریا فارینا
در این سال عطار ایتالیایی، جووانی ماریا فارینا به برادرش می‌نویسد: «من عطری یافته‌ام که مرا یاد صبحی بهاری در ایتالیا می‌اندازد. عطری مثل عطر نرگس‌های کوهی پس از باران. این عطر روح مرا تازه و زنده می‌کند.» فارینا مدتها بود که در شهر کلن زندگی می‌کرد. او به همین خاطر این عطر را به اسم وطن جدید خود می‌نامد: "Eau de Cologne" یعنی "آب شهر کلن".
طی تاریخ سیصدساله‌ ادوکلن، تنها سی نفر هستند که نسخه‌ مخفی این عطر را می‌شناسند. یکی از آنها دنباله‌روی جووانی، یوهان ماریا فارینا بود. وی امروز مدیر عامل این کارخانه است. او می‌گوید: «مهم این است که اصل ادوکلن همواره یک بو داشته باشد. اگر محصولی از گیاهان ما بوی دیگری داشته باشد، ما با مخلوط کردن محصولاتی دیگر آن بوی خاص را به دست می‌آوریم.»
ارزش ادوکلن، امروزه بیش از هزار یورو
ادوکلن فارینا پس از آن به دور دنیا می‌رود. تنها افراد ثروتمند بودند که قدرت خرید این عطر را داشتند. یکی از شیشه‌های باریک و سبزرنگ این عطر به اندازه‌ درآمد هفتگی یک استاد کار ارزش داشت. به پول امروز قیمت آن بیش از هزار یورو است. البته این برای مشتریان ادوکلن فرقی نمی‌کرد: کلمنز آگوست، سراسقف شهر کلن و صاحب کار کاخ‌های زیادی در منطقه‌ کلن و بن، هر ماه به خود اودوکلن می‌زد. نه تنها امیرها و پرنس‌های اهل هنر از این عطر استفاده می‌کردند، بلکه ناپلئون نیز قدر "آب کلن" را می‌دانست و روزی یک شیشه از آن را مصرف می‌کرد.
اما در تاریخچه‌ طولانی ادوکلن هم مشکلاتی ثبت شده است. یوهان ماریا فارینا می‌گوید: «بحران‌های زیادی برای ما وجود داشتند، مثل انقلاب فرانسه و جنگ جهانی اول و دوم. نه به خاطر اینکه مشتریان ما دیگر قدرت خرید نداشتند، بلکه به خاطر اینکه ما دسترسی به مواد خام نداشتیم و دیگر نمی‌توانستیم ادوکلن تولید کنیم.» وی تاکید می‌کند: «تا وقتی که ما بتوانیم تولید کنیم، آینده‌ خوبی داریم. در حال حاضر خیلی‌ها از بحران اقتصادی صحبت می‌کنند، اما ما دچار این بحران نیستیم»
تقلید از اصل ادوکلن
موفقیت باعث تقلید می‌شود. صد سا‌ل پس از کشف فارینا، بازرگانی از شهر کلن به نام ویلهلم مولنز نیز عطری از مرکبات تهیه کرد. او شماره‌ پلاک در خانه خود، ۴۷۱۱ را به عنوان اسم روی این عطر گذاشت. محصولی مشهور در کل دنیا، ولی بدل!
در شرکت فارینا، که ۳۰۰ سا‌ل است در شهر کهن کلن وجود دارد، می‌توان ادوکلن اصل را خریداری کرد.
همچنین در موزه‌ای که در همان ساختمان وجود دارد، میهمانان می‌توانند مطالب زیادی در مورد ادوکلن بیاموزند. مثلا اینکه خالق ادوکلن، یعنی جووانی ماریا فارینا، پدر تعمیدی ژان باپتیست گرنویی، عطار نابغه در کتاب "عطر" پاتریک زوس‌کیند بوده‌است. زوس‌کیند برای تحقیقات راجع به کتابش نزد فارینا رفته بود.
امروزه می‌توان ادوکلن اصل را، چه در شیشه‌ تاریخی‌اش و چه در شیشه‌ مدرن خریداری کرد. نشان دهنده‌ اصل بودن این عطر نقش لاله‌ای سرخ‌رنگ و نام "یوهان ماریا فارینا" بر روی شیشه‌ آن است.

 
 

پخت كيك فنجاني 170 كيلوگرمي در آمريكا
زباله 16 هزار و 500 دلاري
سرقت هديه تولد

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
۸۳ درصد اولیا، کیفیت آموزش مجازی را «خوب» و «خیلی خوب» ارزیابی کردند
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار