چهارشنبه 20 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی روزی روزگاری پروتستان ها در فرانسه قتل عام شدند

 
 

جام جم , پنجشنبه 5 شهريور 1388

پروتستان ها در فرانسه قتل عام شدند

 
 

پس از آن تعداد زيادي از پروتستان هاي فرانسه كه اغلب صنعتگر بودند به انگلستان و ديگر كشورهاي پروتستان مذهب مهاجرت كردند و اين مساله سالها اقتصاد فرانسه را دچار ركود نمود.

437 سال پيش در شب 24 اوت سال 1572 ميلادي سران پروتستان ها كه براي مراسم ازدواج رئيس خود هانري دوناوار با مارگرت دووالوا خواهر شارل نهم در پاريس جمع شده بودند ، به دستور كاترين دومديسي ، مادر شارل نهم ، پادشاه فرانسه مورد حمله كاتوليك ها قرار گرفته و قتل عام شدند.
در شب 24 اوت كه با جشن سن بارتلمي مصادف است ، ناقوس كليساي سن ژرمن لوكسروا ، در مقابل كاخ لوور اقامتگاه پادشاه فرانسه به صدا درآمد. صداي ناقوس علامت آغاز قتل عام پروتستان ها بود.
حدود 30000 پروتستان در پاريس و در ساير شهرهاي فرانسه توسط كاتوليك ها كه توسط كاترين دومديسي و خانواده گيز تحريك شده بودند ، قتل عام شدند.
هانري دوناوار كه بعدها با نام هانري چهارم پادشاه فرانسه شد و سرسلسله بوربون ها بود ، با اقبال خوش و كمك مارگرت دووالوا همسرش توانست از چنگ تعقيب كنندگان فرار كرده و جان سالم به در برد.
قبل از قتل عام سن بارتلمي ، تعداد پروتستان ها حدود سي درصد جمعيت فرانسه بود و حتي اين تناسب در طبقه نجبا از سي درصد نيز فراتر مي رفت.
كاترين دومديسي ، ملكه فرانسه و مادر شارل نهم كينه ويژه اي به پروتستان ها داشت.
او پس از مرگ همسرش هانري دوم مدتي نايب السلطنه فرانسه بود و حتي پس از به تخت نشستن شارل نهم ، به دليل اين كه شارل از تعادل روحي و سلامت جسمي برخوردار نبود ، كماكان قدرت خود را حفظ كرد.
كاترين دومديسي داراي متحد نيرومندي به نام دوك دوگيز بزرگ خاندان گيز بود كه او نيز از دشمنان خوني پروتستان ها محسوب مي شد.
تا قبل از قتل عام سن بارتلمي درگيري ها ميان كاتوليك ها و پروتستان ها ، علي رغم وحشيگري ها پراكنده بودند اما پس از اين واقعه فاجعه بار، جنگ مذهبي ميان پيروان دو مذهب سراسر فرانسه را در برگرفت.
به اين ترتيب در شب 24 اوت سال 1572 ميلادي كه مصادف با جشن مذهبي سن بارتلمي بود ، بسياري از سران و بزرگان مذهب پروتستان در اثر توطئه كاترين دومديسي و خاندان گيز قتل عام شدند. اين قتل عام در تاريخ به قتل عام سن بارتلمي مشهور شده است.
اين واقعه شوم منجر به يك جنگ خونين مذهبي شد كه تا سال 1598 به طول انجاميد.
پس از آن تعداد زيادي از پروتستان هاي فرانسه كه اغلب صنعتگر بودند به انگلستان و ديگر كشورهاي پروتستان مذهب مهاجرت كردند و اين مساله تا سالهاي مديد اقتصاد فرانسه را دچار ركود نمود.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
۸۳ درصد اولیا، کیفیت آموزش مجازی را «خوب» و «خیلی خوب» ارزیابی کردند
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار