معاون پژوهشي مركز مطالعات و پژوهشهاي جمعيتي آسيا و اقيانوسيه گفت: عدم كنترل خانواده و توزيع بالاي مواد مخدر هر كدام به ميزان 50 درصد در ابتلا به اعتياد جوانان نقش مؤثر دارند.
به نقل از روابط عمومي مركز مطالعات و پژوهشهاي جمعيتي آسيا و اقيانوسيه، شهلا كاظميپور افزود: دسترسي به مواد مخدر و كنترل آن در ابتلا به اعتياد بسيار مؤثر است ضمن اينكه ميانگين سني ابتلا به اعتياد در جامعه كاهش يافته است.
وي ادامه داد: افرادي كه در سنين بالا قرار دارند، كمتر در معرض اعتياد قرار ميگيرند اما متقابلاً در ميان نوجوانان و جواناني كه در سن رشد قرار دارند و از سطح اطلاعات پاييني برخوردار هستند، ميزان ابتلا به اعتياد افزايش مييابد.
معاون پژوهشي مركز مطالعات و پژوهشهاي جمعيتي آسيا و اقيانوسيه اظهار داشت: دسترسي به مواد مخدر و توزيع راحت در سطح جامعه از عوامل عمده در افزايش ابتلا به مواد مخدر است؛ اين عوامل با يكديگر در افزايش ابتلا به اعتياد مؤثر هستند.
كاظميپور تصريح كرد: ممكن است در جامعه ميزان دسترسي به مواد مخدر آسان باشد اما اگر خانواده نظارت و كنترل خوبي داشته باشد، در اين صورت ابتلا به اعتياد كاهش مييابد.
وي گفت: معمولاً در جوامع بزرگ كنترل اجتماعي پايين ميآيد اما مهمترين عامل سرشاخه اصلي است و دولت تلاش زيادي ميكند تا سرشاخه كنترل شود و از ورود مواد مخدر ممانعت كند اما با وجود پنهانكاريها و پيشرفتهاي تكنولوژي در سطح جامعه باز هم مواد مخدر توزيع ميشود؛ ورود مواد مخدر در كشور و افزايش ابتلا به اعتياد تنها توسط افراد سودجو و منفعت طلب صورت ميگيرد. |