يكشنبه 4 آذر 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی ورزشی علی کاوه، عکاس صحنه‌های نشاط و انرژی

 
 

هموطن سلام , جمعه 22 آبان 1383

علی کاوه، عکاس صحنه‌های نشاط و انرژی

 
 

علی کاوه، فتو ژورناليست يا عکاس خبری در حوزه ورزش است. کسانی که هر سال و هر ماه برای ديدن فوتباليست‌های مورد علاقه‌شان به استاديوم ورزشی می‌روند، چهره او را خوب می‌شناسند. چهره او از عکس‌هايش هم معروف‌تر است.

علی کاوه، عکاس صحنه‌های نشاط و انرژی
علی کاوه در سال 1325 در روستای «وازيک» بين آمل و محمود آباد متولد شد. از کودکی پارچه فروشی، صندوق سازی و خياطی را تجربه کرد و در همان سال‌ها دست تقدير او را به مغازه عکاسی کشاند. کشاند و ماندگار شد. از کودکی عکاسی می‌کند. در دوره سربازی عکاسی می‌کند و بالاخره در مجله فردوسی هم عکاسی می‌کند. سال 1339. اين آغاز کار حرفه ای عکاسی او در مطبوعات است. اولين پروژه‌ای که در مجله فردوسی به او پيشنهاد می‌دهند، عکاسی از جگرکی‌های تهران و سردر مغازه‌های جگرکی است. سوژه‌ای عجيب و به ياد ماندنی برای عکاسی که سال‌ها سال بعد خود عکاسی مطرح می شود.
در سال 1347 از مجله فردوسی به روزنامه اطلاعات معرفی می‌شود. روزنامه‌ای استخوان‌دار، جدی و مردمی.
سال 1347 است و او در روزنامه اطلاعات با عکاس ديگری هم دوره می‌شود؛ يونس علی شير. برای اطلاعات هفتگی، دختران و پسران، جوانان، اطلاعات بانوان و دنيای ورزش عکس می‌گيرد و از همين وقت است که به همراه يونس علی شير، به دنيای ورزش کشيده می شود و ماندگار می شود تا به امروز. او اندک اندک می‌آموزد که برای عکاسی کامل از يک بازی فوتبال در استاديوم بها« بزرگی بايد زمين را به دوازده قسمت تقسيم کند و هر چند دقيقه در يکی از قسمت‌ها مستقر شود و عکس بگيرد. او در تمام طول مسابقه همپای فوتباليست ها از اين سوی ميدان به آن سوی ميدان می‌دويد و می‌دويد و وزن کم می‌کرد.
در کارنامه عکاسی ورزشی او، عکاسی از سه دوره المپيک (1976 در مونترال، 1996 در آتلانتا و 2000 در سيدنی) و چهار دوره بازی‌هاي آسيايي(74 در تهران، 90 در پکن، 94 در هيروشيما و 2002 در کره) ، ثبت شده است.
علی کاوه کار با روزنامه‌های تازه کار را دوست دارد. می‌گويد: «در روزنامه‌های تازه کار تو می‌توانی خودت باشی. در جای خودت ايستاده‌ای؛ اما وقتی به يک روزنامه جا افتاده می‌روی، مجبوری مطابق برنامه‌های از پيش تعيين شده آنها، حرکت کنی. در ضمن بی گمان جايي را اشغال می‌کنی که پيش از تو به کسی ديگر متعلق بوده است. من دوست ندارم که جای کس ديگری را اشغال کنم.» در سال 54 در آزمون عکاسی تلویزيون شرکت کرد و در کمال تعجب ديد که از ميان 104 متقاضی، تنها 4 نفر برگزيده شدند. اين چهار نفر عبارت بودند از: علی کاوه، عزيزالله نعيمی، محمد گلجامجو و مرحوم محمد عقيلی.
بجز عکس‌های ورزشی، علی کاوه، عکس‌هاي ديگری هم گرفته است که به نحوی در تاريخ ايران به ثبت رسيده‌اند. يکي از اين عکس ها، عکس او از امام است که بر روی اسکناس‌ها چاپ شد. او همين طور، حدود پنج هزار فريم عکس از دوره جنگ هشت ساله دارد.
کسانی که او را از نزديک می‌شناسند می‌گويند که علی کاوه، هنوز مثل جوانی‌هايش پر انرژی و پر اميد است و می‌گويد که هنوز برای زندگی و عکاسی برنامه‌های زيادی دارد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
اراک و قزوین، میزبان بازی‌های ۳ هفته ابتدایی استقلال و پرسپولیس
:: فرهنگ و هنر ::
ساعد سهیلی بازیگر «ترور» شد
:: حوادث ::
جنایت هولناک در پارک قیطریه/ پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت!

يادداشت
:: ورزش ::
کفاشیان: همکاری با کی‌روش را ادامه می‌دهیم

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار