پنجشنبه 4 ارديبهشت 1404

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فناوری اطلاعات نجات ان‌ویدیا با طناب تگرا

 
 

آی تی باز , سه شنبه 26 بهمن 1389

نجات ان‌ویدیا با طناب تگرا

 
 

برای تحلیل شرایط ان‌ویدیا نباید بازار داخلی را مدنظر قرار داد، چرا که قاطبه ایرانی‌ها نظر فوق‌العاده مثبتی نسبت به اینتل و ان‌ویدیا دارند.

جوادزارعی- شرایط کلی شرکت ان‌ویدیا چندان مطلوب نیست. جالب این است که ان‌ویدیا مشکل مالی ندارد، اما از چند منظر به بن‌بست‌های سفت و سختی برخورد کرده است. در بهترین حالت می‌توان وضعیت ان‌ویدیا در بازار کارت‌های گرافیک عام را مایوس‌کننده دانست. ای.ام.دی یا ای.تی.آی بی‌مهابا می‌تازد و شاید ذکر این جمله چندان اخلاقی نباشد، اما ای.ام.دی نه تنها افسار بازار که افسار ان‌ویدیا را در این برهه از زمان در دست گرفته است و اگر پیگیری اخبار کارت‌های گرافیک باشید، حتم دارم خوانده‌اید که تلاش‌های ان‌ویدیا در ارایه مدل‌های جدید موفقیت‌های پیشین را در پی نداشته است. هنوز جوهر خبرهایی که درباره عرضه مدل GTX 560 Ti خشک نشده بود که ای.ام.دی رو دست زد و در وهله اول؛ قیمت کارت‌های جدید خود را کاهش داد و در مرحله دیگر؛ محصول HD 6950 را برای مبارزه با رقیب وارد گود کرد. برای تحلیل شرایط ان‌ویدیا نباید بازار داخلی را مدنظر قرار داد، چرا که قاطبه ایرانی‌ها نظر فوق‌العاده مثبتی نسبت به اینتل و ان‌ویدیا دارند و قبول دارم که ذهنیت‌ها علمی‌تر شده و از جزمیت سابق فاصله گرفته است، اما نام ان‌ویدیا همچنان اثرگذار است. اگر بدبین باشم، مدل GTX 560 Ti را محصولی شکست خورده ارزیابی می‌کنم و اگر خوش‌بین باشم، راهی بس دشوار در مقابل این محصول ارزشمند تصور می‌کنم. سال‌های سال است که ای.ام.دی از حربه کاهش شیرین قیمت استفاده می‌کند و به کمک همین راهکار است که توانسته در برابر غولی چون اینتل دوام بیاورد. علی‌ایحال خواسم بگویم که دست و پای ان‌ویدیا در بازار کارت‌های گرافیک عام بسته است. اما بازار کارت‌های حرفه‌ای بلاشک در ید طولای ان‌ویدیا قرار دارد. هر چند محصولات جدید ای.ام.دی در این بازار نشان می‌دهد که این شرکت نقشه‌هایی در سر دارد. تا اطلاع ثانوی بهترین کارت‌های حرفه‌ای را باید از میان خانواده Quadro انتخاب کرد. تگرا چیست؟
تگرا (Tegra) نامی است که برای پردازنده‌های مجتمع (SoC) شرکت ان‌ویدیا انتخاب شده است و برای حضور در بطن گوشی‌های هوشمند و غیرهوشمند و شبه‌تبلت‌ها و کتاب‌خوان‌های دیجیتال و امثالهم طراحی شده است. ای.ام.دی نیز مدت‌ها در این وادی فعال بود و پردازنده‌های مجتمع Geode را تولید می‌کرد، اما پردازنده‌های تگرا متفاوت است و هم کارایی قابل قبولی ارایه می‌کند و هم در مصرف انرژی بی‌نهایت صرفه‌جوست. پردازنده مجتمع؛ موجودی است که تمامی اجزای پردازشی و کنترلی اعم از پردازنده و چیپ‌ست اصلی و چیپ‌ست گرافیکی و چیپ‌های کنترلی حافظه و ولتاژ و انواع و اقسام رابط‌ها و مبدل‌های آنالوگ و دیجیتال و انواع حافظه‌های فعال و غیرفعال و امثالهم را در خود دارد. پردازنده‌های مجتمع به مراتب ضعیف‌تر از ضعیف‌ترین پردازنده‌های مورد استفاده در کامپیوترها هستند. تگرا گونه‌ای از پردازنده‌های مجتمع است و از معماری پردازشی ARM استفاده می‌کند. پیش تر گفته بودم که قاطبه پردازنده‌های درست و درمان کنونی از دو معماری x86 و ARM استفاده می‌کنند. پردازنده‌های اصلی اینتل و ای.ام.دی بر اساس معماری x86 تولید می‌شوند. ان‌ویدیا در طراحی پردازنده‌های مجتمع تگرا از معماری ARM استفاده کرده است. به‌بیان دقیق‌تر؛ در بطن پردازنده‌های مجتمع تگرا می‌توان گونه‌ای از هسته‌های پردازشی ARM را یافت. محصولات ARM به دلیل مدیریت بی‌نظیر انرژی به‌طور گسترده گوشی‌های موبایل و شبه‌تبلت‌ها استفاده می‌شوند. گفته می‌شود که پردازنده‌های مجتمع تگرا حدود یک وات انرژی مصرف می‌کنند. همچنین از هسته گرافیکی فوق‌العاده کم‌مصرف GeForce به‌عنوان چیپ‌ست گرافیکی استفاده شده است.
و اما بعد…
برند تگرا حدود سه چهار سال پیش معرفی شد و هم‌اکنون نسل سوم تگرا تولید شده، اما به‌طور رسمی در بازار توزیع نشده است. نسل دوم تگرا که تگرا ۲ خوانده می‌شود از دو هسته پردازشی پردازنده ARM Cortex-A9 استفاده می‌کنند. از منظر پردازش گرافیکی، کارایی تگرا ۲ به دلیل استفاده از هسته GeForce حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد کارایی بالاتری در قیاس محصولات فاخری چون Snapdragon Adnero 205 و PowerVR SGX540 دارد. شرکت ال.جی در جدیدترین گوشی هوشمند اپتیموس و ام.اس.ای در تولید شبه‌تبلت ۱۰ اینچی خود از تگرا ۲ استفاده کرده‌اند. شک نکنید که در ماه‌های آینده محصولات بیشتری از این پردازنده قدرتمد استفاده خواهند کرد و درباره تگرا ۲ بیشتر خواهید شنید. این را هم بگویم که ان‌ویا قول داده تا تگرا ۳ را به‌صورت چهارهسته‌ای عرضه کند و برای کاهش مصرف انرژی از تکنولوژی ساخت ۲۸ نانومتری استفاده کند. شنیده شده است که هسته گرافیکی تگرا ۳ حداقل سه مرتبه سریع‌تر خواهد شد و از دوربین‌های ۱۴ مگاپیکسلی نیز پشتیبانی خواهد کرد. تگرا ۲ از دوربین‌های ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی می‌کند و قدر به پردازش و پخش تصویر با کیفیت Full HD است!
این را هم بگویم و خلاص که ویندوز ۸ بر اساس گفته‌های استویر بالمر قرار است که از معماری ARM پشتیبانی کند. از این‌رو؛ بعید نیست که شبه‌تبلت‌های آینده با پردازنده‌های تگرا ۳ و ویندوز ۸ عرضه شوند. به شخصه امید زیادی به موفقیت نسل تگرا دارم. کارای فوق‌العاده گوشی هوشمند ال.جی موید این مطلب است!

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
تامین مسکن ارزان قیمت برای زوج‌های جوان
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
سرمربی التعاون: از آمدن به ایران خوشحالم/ برای بازی برگشت لباس گرم بیاورید!
:: فرهنگ و هنر ::
کارگردان پایتخت: تنابنده هرچه قدر گرفته باز هم کم است
:: حوادث ::
محاکمه پزشک متخصص به جرم قتل بی‌رحانه برادر

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار