جمعه 7 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری تولید نانوفتوکاتالیستی با قابلیت جذب 94درصد نور خورشید

 
 

سه شنبه 27 آذر 1397

تولید نانوفتوکاتالیستی با قابلیت جذب 94درصد نور خورشید

 
 

محققان با ترکیب نانوذرات، مواد نیمه‌هادی و لایه‌ی انعکاس‌دهنده موفق به تولید برگ مصنوعی شدند که قادر است 94درصد از نور را جذب کند. این ساختار که نوعی فتوکاتالیست است، می‌تواند کارایی پیل‌های خورشیدی را افزایش دهد.

فتوکاتالیست‌ها با استفاده از نور خورشید می‌توانند انرژی تولید کنند؛ از این رو جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی هستند. در طول چند سال گذشته، حساس‌سازی با نانوذرات فلزی موجب شده تا باندگپ مواد نیمه‌هادی افزایش یافته و با این کار مواد فتوکاتالیستی مناسبی ایجاد شود.
بیشتر فتوکاتالیست‌های موجود مبتنی بر ایریدیم و روتنیوم هستند که با کمپلکس‌های آلی فلزی که تنها بخشی از طول موج نور را جذب می‌کنند ترکیب شده‌اند؛ بنابراین کارایی کمی دارند. دانیل گومز از آزمایشگاه پلاریتونیکس دانشگاه RMIT می‌گوید: « هر چند نور جذب شده یکی از عوامل مهم در فعالیت فتوکاتالیست‌هاست، اما بیشتر فتوکاتالیست‌های رایج جذب نور کمی دارند؛ بنابراین باید تابش با شدت بالا انجام شود.»
مقاله‌ای با عنوان "Hot-Carrier Organic Synthesis via the Near-Perfect Absorption of Light" در نشریه‌ی ACS Catalysis به‌ چاپ رسیده‌است که در آن گومز و همکارانش روش ساخت شبه مواد پلاسمونیک جدیدی را تشریح کردند که می‌تواند تقریباً 100درصد نور برخوردی را جذب کند.
پژوهشگران در این فتوکاتالیست از نانوذرات طلا و اکسید تیتانیوم به‌عنوان لایه‌ی‌ ایجادکننده‌ی فضا و از یک فیلم طلا به‌عنوان لایه‌ی انعکاس‌دهنده استفاده کردند. سطح تماس نانوذرات طلا با اکسیدتیتانیوم به‌عنوان منطقه‌ی نقص شوتکی عمل می‌کند که در آن الکترون‌های داغ قادر به نشر نور هستند. در این ساختار الکترون‌ها در اکسید تیتانیوم و حفره‌ها در طلا قرار دارند.
این ماده می‌تواند به‌عنوان برگ مصنوعی عمل کند؛ به‌طوری که اگر درون مخزنی حاوی مواد شیمیایی قرار گیرد، درصورت تابش نور خورشید می‌تواند موجب فرآیندی شده و محصول شیمیایی پدید آورد. در این برگ مصنوعی که مشتکل از نانوذرات، مواد نیمه‌هادی و لایه‌ انعکاس‌دهنده است، جذب تقریباً 94درصدی فوتون‌ها انجام می‌شود. با این مقدار جذب، کارایی نسبت به فناوری رایجی که در آن تنها نانوذرات و نیمه‌هادی وجود دارد، 29 برابر افزایش یافته است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار